Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

kolmas lapsi siis syntyi ja kotiin tullessa en ole yhtään onnea kokenut, päinvastoin :-( Niin odotettu raskaus päättyi ihanan vauvan syntymään, mutta...jotenkin ihan hirveeltä tuntuu, itkettää kaikki, lasten kanssa ollut ihan kauheaa taistelua. Ainut hyvä asia on terve ja rauhallinen vauva. Mutta en olisi ikinä uskonut minkälaista tämä arki onkaan nyt kun on 3 alle 5 -vuotiasta. Tuntuu etten tule tästä selviytymään mitenkään järjissäni.

Kommentit (4)

Iltaa!

häntä pystyyn vaan, kyllä se arki muuttuu onnelliseksi vielä. Olethan kuullut niistä ihanista hormooneista jotka jylläävät äidin sisällä raskauden jälkeen. Luulen että kyseessä on vain niiden aiheuttama tuska. Kyllä kolmenkin pikkuvekaran kanssa pärjää hyvin, vaikka alussahan on kaikilla totuttelemista uudessa perheenjäsenessä ja se saattaa aiheuttaa ongelmia. Ittellänikin on jo neljä pientä alle kouluiän ja tammikuussa saamme toivottavasti viidennen. Olen onnellinen ihanista lapsistani ja mielestäni sakkiimme mahtuu vielä useampikin, mutta en kiellä eikö se joskus ole ollut rankkaa, ja ainahan synnykyksen jälkeen täytyy taas aloittaa kaikki niinkuin alusta ja opetella siihen uuteen vauva tilanteeseen, kyllä siihen jokunen päivä kestää ennenkuin on valmis jatkamaan elämistä niinkuin ennen. Tsemppiä vaan sinulle, ehdotan ettet jää liikaa miettimään tässä vaiheessa missä ne onnen tunteet viipyy vaan pyri pitämään ittes kiinni arjessa ja pian huomaat kuinka onnellinen kolmen lapsen äiti olet!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kun vollotin aivan surkeana vauvani kanssa. Mikään ei ollut pielessä, mutta olo oli todella surullinen. Hormonaaliset myllerrykset on kuulema kaikkein voimakkaimmillaan noin 3 päivää-2 viikkoa synnytyksestä. Ota päivä kerrallaan, pian huomaat olon jo piristyvän!Ja jos ei ala mieliala kohentua, kannattaa puhua avoimesti asiasta vaikka neuvolassa. Noista surullisista tunteista ei tarvitse ainakaan syyllisyyttä tuntea. Mulle yksi lääkäri sanoi, että synnytyksen jälkeiset hormonitason heilahtelut on tuhatkertaiset esim. verrattuna kuukautiskierron tasoihin. Ja kuinka moni meistä on kuukautiskierron mukaankin välillä pahalla tuulella...

Hei vaan ystävä hyvä!

Âlä vielä hätäänny, jos kaikki tuntuu tökkivän, se on tosiaankin normaalia! Mutta jos ei ala mennä tuska ohi ja aina vain pahenee, ota pikaisesti yhteyttä neuvolaan, niin he opastavat eteenpäin. Mutta lähden nyt oletuksesta, että hormoonit sinua nakkelevat+ väsymys+ hb:n lasku synnytyksen jälkeen+ suuri muutos 3 lapsen äidiksi.Mä ymmärrän paremmin kuin hyvin, että kauhistuttaa koko tilanne heti synnytyksen jälkeen, kun itellä ei ole voimia penninkään vertaa ja vastuu painaa! Ja tottakai ottaa aikaa kaikilta perheenjäseniltä totutella uuteen tulokkaaseen; ei se koskaan ihan kivutonta ole! Ja sitä kaaoksen tunnetta on luvassa vielä jonkin aikaa, ennenkuin rutiinit ja rytmit kolahtavat kohdalleen.Nyt olisi tärkeää muistaa, että luistaa kaikissa ei pakollisissa hommissa niin paljon kuin pystyy ja käyttää aikaa palautumiseen/levähtämiseen, eikä juokse ainoita vapaasekunteja rästitöitä toimittelemassa. Ja ottaa vastaan KAIKEN tarjotun avun, esim. isompien kaitsemiseen, jos on niin onnellisessa asemassa, että joku älyää apua tarjoilla... Eli ei kannata edes yrittää esittää kaiken jaksavaa, alku on aina tautisen koettelevaa, vaikka myös ihanaakin, kun se uusi nyytti ihanasti rinnalla tuhisee eikä just sillä hetkellä itke:)Enempää en osaa nyt auttaa, jaksamista ja VOIMAHALIT koko perheelle. Meidän nyytti vielä muljuaa tuolla mahassa 8 viikkoa, sitten se alkaa kova totutteleminen täälläkin... Sen vielä haluan sanoa, että sä varmasti lasten kans pärjäät, kunhan nyt alkukankeudesta selviätte!! Muista oikein etsimällä etsiä niitä positiivisia puolia " isoista" lapsistasikin ja sanoa ne heillekin ääneen, se kummasti tasoittaa tietä isoksi siskoksi ja veljeksi ja vaadi miestäsi kehumaan vaimoaan n. 50 kertaa päivässä;) Yhtään moitetta ei saa kuulua kuukauteen...:) Jaksele!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat