Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

perheen yhteisiä bruttotuloja. Eikä edes huomioida sitä, että se perhe, jolla vain yksi tienaa, maksaa enemmän niitä veroja. Ihan perseestä.Kyllä olisi paljon tasa-arvoisempaa, jos olisi perheen yhteinen verotus.

Kommentit (17)

työssäkäyvä henkilö maksaa veroja kuten muutkin? tietääkseni olemme yksilöitä. Aikuisia ihmisiä. Edelleen olisi väärin kiristää kahden palkansaajan verotusta. Sillä keskinmäärinhän he maksavat veroja enemmän ja tuottavat. miksi näiltä ns. keskituloisilta pitäisi taas ottaa pois?11 kirjoitti siinä mielessä asiaa, että tuo malli ajaisi naisia kotiin, joka taas tuottaisi avioerojen aikana ongelmia. Eli tuossa mallissa sitten pitäisi miehen jotenkin kompensoida mahdollisen eron tullen vaimolleen se, ettei ole voinut/kannattanut käydä töissä. Mutta Suomessahan ei ole elatusvelvollisuutta eron tultua ja se onkin oikein, sillä jokaisella sukupuolesta huolimatta on oikeus käydä koulua ja käydä töissä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hmm...mietippä tilannetta sitten, kun molemmat ovat töissä. Haluaisitkohan silloin yhteisverotuksen...ehkäpä et. Elikkä tuskin ongelmaasi on ratkaisuna yhteisverotus.

Ei todellakaan ole oikein että näitä perheitä vielä tästä rangaistaan verotuksen muodossa.Verojen lisämaksu tulisi kaikille tasapuolisesti. Nyt ne perheet maksavat suhteessa enemmän, joissa on vain yksi palkansaaja. Tämä on todella törkeä vääryys.

Valtiosihteeri Leila Kostiaisen mielestä viimeaikaisessa keskustelussa esiin nostetussa perheveromallissa piilee tasa-arvoriski. Ajatuksena on ollut, että yhden tulonansaitsijan perheissä verotusta kevennettäisiin perhekohtaisesti, jotta toinen vanhemmista voisi jäädä pidemmäksi aikaa hoitamaan lapsia kotiin.Kostiaisen mielestä sinänsä hyvältä kuulostava periaate sisältää kuitenkin merkittävän tasa-arvoriskin. Aikaisempien kokemusten perusteella riski kasvaa nykyisenkaltaisessa työmarkkinatilanteessa, jossa perhe- ja hoitovapaiden käyttö keskittyy naisille ja toisaalta naisten palkkaeuro on edelleen viidenneksen miesten euroa pienempi.

Kostiaisen mielestä esitetty veromalli rakentaa voimakkaan esteen naisen, tai useimmiten pienempipalkkaisen puolison siirtymiselle tai paluulle takaisin työmarkkinoille.Valtiosihteeri Leila Kostiainen puhui toimittajatapaamisessa maanantaina Helsingissä. Puheessaan Kostiainen pohti perheen ja työn yhteensovittamista sekä erilaisia toimenpiteitä, joilla voidaan edistää tasa-arvon toteutumista niin perheissä, työelämässä kuin yhteiskunnassa laajemminkin.- Tasa-arvoinen huolehtiminen lapsista ja perheen arjen sujumisesta edellyttää tasa-arvoisia rakenteita myös työn ja perheen yhteensovittamiselle. Syntyy paineita työelämän asettamien ¿lausumattomien sukupuolittuneiden pakkojen¿ murtamiselle tasa-arvoistamalla miesten työmarkkina-asemaa perheen näkökulmasta, Kostiainen sanoi.Lähteet: STMKyllähän te ymmärrätte, että jos toiset maksaa vähemmän, niin sitten se raha kerätään joiltain muilta pois. Eli teidän mielestä pitäisi rangaista kahden palkansaajan perhettä? Työ ja sen tekeminen kuitenkin pyörittää tätä yhteiskuntaa ja työssäkäyntiä pitää rohkaista.Ja taas ettei lapsia huomioida on vanha juttu. Ennen lamaahan sai lapsista verovähennyksiä. sitten valtio leikkasi tuonkin pois ja eipä ole takaisin näkynyt, vaikka " syntyvyys on alhaalla ja lapsiperheitä pitäisi tukea"

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat