Vierailija

Diplomiekonomi Lenita Airisto parantaisi työelämän ja kotitöiden puristuksessa raatavien suomalaisnaisten asemaa helpottamalla kotiapulaisen palkkaamista. Tämä tapahtuisi hänen mukaansa parhaiten siten, että kotiapulaisen palkka tehtäisiin kokonaan verovähennyskelpoiseksi.- Entisaikojen kotiapulaiset on otettava taas käyttöön, Airisto sanoo Valittujen Palojen julkaiseman Meidän Suomi -lehden joulunumeron haastattelussa.- Eihän sellaisesta tule mitään, että nainen joutuu pitkän työpäivän jälkeen pyykkäämään ja laittamaan ruokaa. Kotiapulainen voi tehdä tämän kaiken, ja nainen voi tulla rauhassa töistä kotiin lämpimän aterian ääreen ja keskittyä lapsiinsa, eikä siivoamiseen, Airisto toteaa lehdessä.Airiston mielestä kotiapulaisten yleistyminen olisi myös mainio lääke lasten huonoihin käytöstapoihin.Äideille jäisi arkiaskareiden hoitamiselta nykyistä enemmän aikaa ja voimavaroja osallistua lasten kasvattamiseen miesten rinnalla.- Jos kotiapulaisia käytettäisiin yleisemmin, jäisi äideille aikaa lastensa kasvattamiseen. Suomalaiset lapset ovat usein hyvin koulutettuja, mutta huonosti kasvatettuja, Airisto sanoo.Osallistu nettikyselyyn Tulosta

Sivut

Kommentit (95)

Lainaus:
Hyvinvointivaltio kaatui rahamarkkinoiden vapauttamiseen, maailmanlaajuiseen lamaan ja Neuvostoliiton kaupan loppumiseen. Ei siis " osoittanut toimimattomuuttaan" , niin kuin sinä väität. Päinvastoin, hyvinvointivaltion ajat olivat Suomessa ainutlaatuista talouskasvun ja täystyöllisyyden kulta-aikaa.
Ota nyt se järki käteesi tai ainakin pari historian tai kansantalouden oppikirjaa.

Kommenttisi ovat naurettavia, mutta mikäli haluat osoittaa lisää tietämättömyyttäsi, go for it!Joku vanhempi työtön/ eläkeläinen joka tulisi joka iltapäivä muutamaksi tunniksi kotiimme. Tekisi ruokaa, järjestelisi paikkoja, joskus vaikka leipoisi ja ottaisi koululaisen vastaan. Itse asiassa aivan loistava idea!!! Hitsi kun jonkun tällaisen tuntisikin..... täytyy laittaa mietintään.Siivoojaa en tarvitse, se meillä jo käy, mutta järjestelyä ja ruuanlaittoa kyllä riittää.....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minä menen A:n taloon, A menee B:n taloon ja B tulee meille.Tai sitten voitaisiin parantaa kotihoidontukea ja antaa niiden, jotka haluavat antaa lasten nukkua pitkään, jäädä kotiin.Vierailija:

Lainaus:


Entäs siten ne, alemman kastin imiset, jotka tekevät porvareille kotitöitä, mistä heidän perheilleen saadaan piikapalvelua kun äiti jo passaa lenitaa ja kumppaneita?Että näin meillä suomessa...
jos kotiin tulisi joku vaikkapa mummi-ikäinen kiva täti aamulla, ja lapset viihtyisi ja olisi tyytyväisiä. Hän tekisi vaikka ruokaa, ja vähän kotitöitä, pääosassa kuitenkin lasten hoito. Minulle jäisi illasta enemmän aikaa kuunnella lasten juttuja ja vaan olla heidän kanssaan. Arvostaisin tällaisen ihmisen todella korkealle, enkä taatusti kohtelisi kuin orjaa. Kehuisin kaikille, ja hänelle itselleenkin. Meikäläisen palkka vaan on niin pieni, että eipä onnistuisi siitä vielä toiselle minkäänsortin palkkoja maksella, edes hyvillä helpotuksilla. Miehen palkka menisi elämiseen ja lainoihin.Minä en tätä kokisi minään taantumana tai luokkaeroja lisäävänä. Tämä vaan on tätä nykyaikaa.

Lainaus:


Mutta selitäppä se, miten lapsia hoitavalla kodinhoitajalla voi ola lyhyhemmät työpäivät kuin työantajalla? Missäs ne lapse sitten ovat kun piika lähtee kotiinsa?
Vanhemmat voivat organisaoida työhön lähdön & -paluun eri aikaan, jolloin " piian" päivä ei muodostu pitkäksi.Lainaus:

JA vielä kerran: hyvähänse vaan on jos ihmiset työllistyy, mutta tuosta lenitan tyylistä en vain pidä ytöön, on kylä jämähtänyt mielipiteineen ja tennsisukkakauhuineen meneille vuosikymmenille.
Näistä kommenteistä huomaa, että SINÄ olet jämähtänyt johonkin -80-luvun hyvinvointivaltio-malliin, mikä tulee murenemaan tulevaisuudessa joka tapauksessa, ja Lenita on puolestaan erittäin ajan hermolla, ymmärtäen nykymaailman todfelliset tarpeet.Historiallisena näkökulmana: " Piika" yhteiskunta on tuhansia vuosia kestänyt ilmiö, kun taas sinun kannattamasi hyvinvointivaltiomalli osoitti kahdessa vuosikymmenessä toimimattomuutensa.Hyvinvointivaltiolla tarkoitan tässä ääri-ilmiötä, jossa työtä tekemättömiä elätetään poikkeuksetta. En kannata perinteistä luokkayhteiskuntaa vaan demokraattista, hyvinvoivaa valtiota.

yhteiskunnan varoilla kotona :)

lähinnä olen kyllästynyt koska lapseni on niin kiltti ja kotikin kiiltää, lisähaaste ei olisi pahitteeksi...-77-

Menee liikaa aikaa kun hoitaa vieraiden lapsia. Ehkä kotiapulainen jopa asuu työnantajaperheen luona. Tulee oikein mieleen joku englantilainen yläluokkalaisperhe!

kuitenkin se ero mikä päiväkodilla on ulkoilu+harrastus systeemissä.Eiköhän noita työttömiä ole nyt ja tulee aina olemaan. Itse voisin hyvinkin ottaa nuoren tai 50v. kotiapulaiseksi. Arvostatko nyt itse kotiapulaiset johonkin alempaan kastiin? Kyllä ne ihan palkkaa sais, ei ne mitään kiertolaisia olis!

Työmatkasi kestäisi vähemmän, kun ei tarvitse mennä päiväkodin kautta ja toinen voisi lähteä jo kuudelta ja tulla sitten aikaisemmin kotiin päästämään kotiapulaista omaan kotiinsa.Vierailija:

Lainaus:


Sitten hän lasten poissa ollessa siivoaisi ja valmistelisi ruokaa. Vastaanottaisi koululaisen koulusta ja kävisi hakemassa pienemmät päiväkodista. Huolehtisi lapsista siihen asti kun minä tai mieheni tulee kotiin töistä. Minun työpäivä on matkoineen 7.30-17.30 ja miehellä saman pituinen. Miten tähän palkattasiin apulainen, sillä hänen työpäivähän olisi ihan mahdottoman pitkä???

Näillä argumenteilla on vastustettu:- piika on halventava sana

- pelkään, että luokkayhteiskunta tulee takaisin

- kuka hoitaa piian lapset?Eiköhän kaikki järjellä ajattelevat ymmärrä, että tallainen järjestelmä toisi vain hyviä asioita mukanaan:

- työpaikkoja lisää

- lasten ja nuorten hyvinvointi paranisi

- vanhemmilla enemmän aikaa yhdessäoloon lastensa kanssa

- vanhmpien työntekoon lisää tehokkuutta

- työnantajalla sairaspoissaolot vähenisi (sairaan lapsen hoito)

jne.muitakin lapsia päiväkodista kotiin ja puistoilla ja pihoilla kotonaolevat tapaisivat muitakin lapsia kerhojen lisäksi. Lapset saisivat toipua rauhassa sairauksistaan kotona ja vanhemmilla olisi aikaa lasten kanssa oloon enemmän. Ihan hyvä ehdotus, jos vain yhteiskunta tukisi, että olisi mahdollista kaikille kahden palkansaajan perheille.


Joka tapauksessa alemman keskiluokan työt tulevat tulevaisuudessa olemaan yhä enemmän pätkä- ja osa-aikatöitä. Vaativuus ja työajat ovat siis aivan eri luokkaa kuin näillä piikoja tarvitsevilla ylemmillä toimihenkilöillä.Eli almempi keskiluokka ei tarvitse piikoja, kun taas paljon työkseen matkustavat toimihenkilöt tarvitsevat.

Sitäpaitsi mistä näitä kodinhoitajia ja apulaisia nyt niin pilvinpimein tulisi? Joku ehdottaa, että työttömistä - juu ottakaa te vaan kotiinne kuka tahansa työtön, joka ei jostakin syystä halua tehdä työtä. Eikö olisi leppoisa olo, kun joku työtön vaan pakotettaisiin lapsianne kaitsemaan tai kotianne siivoamaan? Kaikilla olisi kivaa!


--- ööh, itse teen onneksi sellaista työtä, jota kukaan kiinalainen tai ulkomaalainen ei voi korvata, koska heillä ei ole siihen vaadittavia taitoja. Enkä todellakaan halua palata takaisin vanhaan luokkayhteiskuntaan!Mutta ei se kaikkia autuaiksi tee, että toisilla on varaa palkata koti-apua.Vierailija:

Lainaus:


jos on varaa ottaa kotiapulainen niin siitä vaan, mitä se teille muille kuuluu. Kannattaisi opiskella sellainen ammatti jossa tähän on varaa. Se on kaikille ihan yhtä mahdollista.Jos verovähennysoikeus kotiapulaisesta tulisi joskus voimaan, niin sillä siunaamalla meille sellainen haluttaisiin!
Vierailija:

Lainaus:


Vaativuus ja työajat ovat siis aivan eri luokkaa kuin näillä piikoja tarvitsevilla ylemmillä toimihenkilöillä.Eli almempi keskiluokka ei tarvitse piikoja, kun taas paljon työkseen matkustavat toimihenkilöt tarvitsevat.
Uskomatonta! Jo nyt varakkaammilla perheillä on lastenhoitajia, siivojia ym apulaisia arjen pyörittämisessä. Se että apulaiselle maksettu palkka olisi mahdollista vähentää verotuksessa, helpottaisi keskituloitenkin mahdollisuutta noihin palveluihin. Köyhä on köyhä vaikka voissa paistais eikä köyhän kannata piikaa palkata vaan viedä lapset ilmaiseksi päivähoitoon, silleen pääsee vielä halvemmalla.Aina jaksaa köyhät rutista vaikka niille vielä hyvinvointivaltion rippeitä onkin tarjolla. Keskituloiset joutuvat oikeasti taitelemaan rahankäytön kanssa että se riittää.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat