Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (21)

Jos on kaytannossa ilmainen tontti, joka ei vaadi suuria kaivutoita. Ja tekee kaiken mahdollisen itse, halpismateriaaleista (+oma puuravara tms.) ja ei tarvitse maksaa kohtuuttomia liittymamaksuja. Eli siis ei onnistu ihan jokaterolta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tähän kuului kaikki maksut. Talo rakennettiin ns. pitkästä tavarasta ja ulkopuolisia ei tarvittu muuhun kuin perustustyöhön (kaivinkoneen kuljettaja), sähkö ja LVI töihin

Kaikki työt ja materiaalit täytyy kilpailuttaa (tietenkin). Materiaalien laadusta ei saa tinkiä, mutta parkettien sijasta voi laittaa muovimattoa ja laminaattia. Tarkat suunnitelmat ja budjetti ja hyvä rakennusmestari ehdottomia! Ja tavarantoimitukset täytyy olla ajallaan, viivästykset maksavat aina! Siinäkin säästää satoja euroja, ellei tuhansia, jos saa sahauttaa puutavaran omasta metsästä.


Tuo 100 000 euroa on Espoossa ja Helsingissä vielä pikkuraha.

Vantaalta saa tontteja alle sadantonnin, näistä kahdesta kaupungista saa joko ihan rupuruputontin tai sitten 300 neliön läntin.

Jos ei ole hajuaakaan rakentamisesta omalle työlle ei voi laskea arvoa paljonkaan. Riippuen mihin suunnittelette rakentamista, sanoisin et sellanen 150 000, kun varaatte saatte talon. Huom! alle ton voi päästä, mut ylikin mennä helposti.Meillä kustannusarvio 150 m2 talolle ja autokatokselle 180 000 sis. tontin. Pieni kaupunki Keski-Suomessa ja paljon tehdään itse.

Se tehtiin pitkästä tavarasta ja ihan siisti puutalo on. 125m2 yläkertavarauksella. Lattiat on laminaattia. kivilaatat.

Vessa jä kylpyhuone laatoitettu kokonaan. Seinät maalattu. Keittiö puustellista yms.. eli ei mitään kaikista huonointa ja halvinta. Siihen vaikutti se että mies teki lähes kaikki ite. Ainoastaan sähkö ja ilmastointihommat teetettiin.

Niin jos talopaketin ottaa niin siihen menee vähintään 120 000e.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat