Vierailija

Vatsanväänteet on KOVAT, nukkuu 2x3h yössä ja päivällä n. 3x2h, eli 12h hereillä & 12h unessa. Vatsa tosi kipeenä lähes koko ajan :(

Kommentit (32)

Omalla vauvallani oli myös ajoittain vihreää kakkaa, kun vauva oli täysimetyksellä, ja silloin sain kuulla, että se on TÄYSIN NORMAALIA. Eikä vauvalla edes ollut koliikkia, korkeintaan lieviä ilmavaivoja, mutta niitäkään en yhdistänyt kakan väriin.Jostain sitten luin, että täysimetyksellä olevan vauvan kakan väri vaihtelee ja voi olla myös vihreää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse syön paljon maitovalmisteita: juustoa, jugurttia, maitoa. En voi elää ilman niitä...mitä sitten söisin? Itse asiassa pääosa syömisistäni on edellä mainittuja.Kasvoille on tullut parina viime päivänä vaaleita näppyjä, kuten valkopäitä, mutta neuvolatäti kertoi puhelimessa että ovat hormonaalisia (tyttövauva)

Vihreä kakka äidinmaidolla olevilla vauvoilla johtuu useimmiten siitä että vauva imee liikaa ns.kevyttä etumaitoa mikä aiheuttaa ilmakuplia suolistoon ja ulosteen vihertymistä!! Sen voit eliminoida siten että imetät 2-3x peräkkäin aina samasta rinnasta niin että vauvasi saa varmasti rasvaista takamaitoa. Pidä vauvaa mahallaan että mahaan kohdistuva paine edesauttaa ilman ulostuloa, tee jalkajumppaa ja hiero vauvan vatsaa. Röyhtäytys onnistuu kun pidät vauvaa vatsapuoli sinuun päin olkapäähäsi ja sen alueeseen nojaten, taputtelet peppua ja hierot/silittelet selkää. Myös kesken imetyksen voi nostaa olalle ja yrittää röyhtäyttää. Vauvoille on myös tyypillistä pulauttelu ja joillakin jopa niin runsaasti esiintyvää että tutkivat takaisinvirtauksia nielussa mutta sinun vauvallasi siitä ei kirjoittamasi perusteella ole kuitenkaan kyse.

Mitä kalsiumiin tulee niin imetys suojaa osteoporoosilta ja kalkin saanti tyydyttyy täysimetysaikanakin sillä että juot maitoa vaikkapa 3-5dl/pvässä, syöt muutaman juustoviipaleet ja nautit purkillisen-2 jogurttia.

-2-

minusta hyvä kun täällä kerrankin joku TIETÄÄ mistä puhuu, eikä vain arvaile ja neuvo oman ammattikoulusta revityn perstuntumansa mukaan muita.

Terv. nro 17.500 mg kalkkia on kuin kärpäsenkakka saharassa, melkein sama syökö vai ei. 1000 mg ei myöskään riitä ellei siihen sivuun lätkäise reilua D-vitamiiniannosta. Ilman reseptiä ei apteekista saa mitään valmistetta, jossa näitä olisi tarpeeksi. D-vitamiinia ja kalkkia toki saa erikseen, mutta kuinkahan moni tietää miten paljon imettäjä tarvitsee D-vitamiinia.Kalkki ja D-vitamiini eivät myöskään ole ainoa ongelma, usein maidottomuus tekee ruokavaliosta yksipuolisen ilman asianmukaisia ravitsemusneuvoja, ja koska imettäjä menettää paljon ravintoaineita vauvalle, aliravitsemus vitamiinien ja hivenaineiden suhteen on valitettavan yleistä.

miljardit ihmiset elävät ilman maitoa. Valio on mainonnallaan iskostanut meidän päihimme sen että meidän muka tulisi juoda maitoa, koska se on meille välttämätöntä. Maito on vauvoille tarkoitettu :) Itse juon kyllä syön maitotuotteita mielelläni, mutta en niiden terveysvaikutusten vuoksi. Anteeksi jos joku koki minun olleen epäasiallinenMutta voisin kommentoida itse kysymystäkin enkä vain heitellä epäasiallisia kommentteja.

Minusta muutama vihreä kakka ei kerro allergiasta. Puklailu on normaalia, samoin hormoninäpyt. Jos mahavaivat jatkuvat hakeutuisin sinuna lääkäriin vauvan kanssa.

Joskus vauva röyhtäisi hyvin, joskus oli selkä itsellä puklussa! :D

Ja jos oikein oli masu kipeä eikä röyhtäissyt, laitoin polvieni päälle mahalleen. Ei tietenkään hirveäti kannata höykkyyttää liikaa, ettei oksenna koko mahaa tyhjäksi. Mutta vauvat kuitenkin puklaa jonkin verran, se on ihan normaalia.

Se nyt on pahinta, mitä imettävä äiti voi itselleen tehdä. Vihreä kakka ei ole merkki mistään poikkeavasta, mutta jos lapsi on kivulias, vie hänet lääkäriin. Jatkuvat vatsavaivat voivat johtua allergiasta, mutta noin pienellä se on vielä hyvin harvinaista.

jos epäilee että vauvan olo voisi helpottua niin eikö se ole kannattavaa. markkinoilla on paljon maidottomia korvaavia tuotteita. ja lisäksi kannattaa syödä purkista ainakin 500mg jos ei 1000mg kalkkia.

Harva äiti osaa korvata kalkin ja D-vitamiinin oikein (mikään Calcichew ei siis todellakaan riitä) ilman neuvoja. Etenkin imetysaikana niiden tarve on huima, ja maitotuotteet noin vain poisjättämällä voi aiheuttaa itselleen todella suurta haittaa. Ei siis missään nimessä omin päin tehtyjä eliminaatiodieettejä. Sinuna ottaisin yhteyttä ensin lastenlääkäriin ja sitten tarvittaessa lasten allergologiin. Jos et voi mennä yksityiselle, käy juttelemassa asiasta neuvolalääkärin kanssa. Kokeneilla neuvolalääkäreillä on näissä asioissa yhtä paljon osaamista kuin lastenlääkäreillä, mutta kokenutta neuvolalääkäriä ei ole joka neuvolassa. Terveydenhoitajan neuvoihin en välttämättä yksin luottaisi.

kakan väristä EI voi päätellä onko allergia vai ei. Imeväisen kakka voi olla mustaa, keltaista tai kaikkea niiden väliltä....jos epäilet allergiaa, ota yhteyttä lääkäriin. Mutta maitoallergiassa myös muita oireita, esim. runsas oksentelu ja iho-oireet.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat