Seuraa 

Nyt on listattu myös ortodoksisia naisten nimiä ja niiden " ortodoksisia nimipäiviä" Ortodoksi.netin sivuille. Miesten nimet siellä jo olivatkin:http://www.ortodoksi.net-> Tietopankki-> Muu ortodoksitietous-> Nimi ja siihen liittyvä pyhä (ortodoksinen kalenteri)

Sivut

Kommentit (75)

Vuonna 750 kuollut pyhittäjä ja tunnustaja Prokopius Dekapolilainen on tämän päivän ortodoksinen pyhä ja ja hänen nimestään on johdettu ortodoksiseen kalenteriin nimet: Prokko ja Okko.Lisätietoja: www.ortodoksi.net -> ortodoksinen kalenteri

Kyyrillinen B lienee ymmärtämisvirheen vuoksi kääntynyt joskus v:ksi ihan pysyvästi ja Sabbaksesta tuli Savva (sillä kyyrillinen siis esim. venäläinen B = V latinalaisin kirjaimin).Nimi ei ole kovin suomalainen, ortodoksinen se on ja näyttää olevan Ortodoksi.netin listassa nimen Sauvo kohdalla. Ainakin kolme nimmaria löytyy sieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuolla jossain toisessa ketjussa tytöksi tehty Dimitrin hellittelynimen omistava Mitja, viettää tänään ortodoksista nimipäiväänsä Miskan kanssa sekä Valassin, Lassin ja Valton kanssa. Poikia kaikki !Tämän päiväisen Mitjan suojelija on pyhittäjä Dimitri Volgdalainen. Valassi nimi tulee taasen pyhän Blasios Sebastialaisen nimestä.Noista merkityksistä on enemmän kerottu mm. sivullahttp://www.ortodoksi.net/tietopankki/tietous/nimipaiva.htm

Taas jäi välistä hyvä nimi. eilen eli 1.2. oli nimipäivä Tualla.

Tua on johdettu nimestä Perpetua, joka oli marttyyri 200-luvulla.

Muillakin on nimmari 1.2. Tuijalla ja Ainolla sekä miehistä Trifonilla.

13.1. on ortodoksinen nimipäivä kaikilla heillä, joiden nimi on Jermi tai Tarvo tai Ele. Tosin siinä ohessa myös harvinaisemmat Irinark ja Eleasar ja pari muuta.

Pyhä Ignatios Jumalankantaja on tämän päivä pyhä ja on hänen ortodoksinen nimipäivänsä sekä ohessa suomalaiset versiot nimestä Iknata ja Ignati sekä Iikka. Tosin tänään on myös pyhien Permin piispojen Gerasimin, Pitrimin ja Joonan muistopäivä, joten onnea myös heille ja Joonakselle.

Piti kirjoittaa, että 3.1. on Malakia, mutta painoinkin enteriä ja tuli tyhjä edellinen viesti - sorry.Tosin samana päivänä - 3.1. - on myös Harto, tulee nimestä Gordios.

1.6. ortodoksista nimipäiväänsä viettävän Usti nimen ortodoksinen pyhä on marttyyri Justinus Filosofi ja Teino nimen pyhä on pyhittäjä Dionisi.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat