Vierailija

VÄÄRÄ RUUMIS avattiin ja tuhkattiin

9.6.2008 2:25

Sairaala sotki kaksi samanikäistä naisvainajaa keskenään.KREMATORIO Ruumis tuhkattiin Kuopion hautausmaan krematoriossa saman tien. Kuvassa Tampereen Kalevankankaan krematorio.

Omaiset järkyttyivät, sillä sairaalasta hautaustoimistolle luovutettu vainaja ei ollutkaan heidän läheisensä jäämistö. Ruumis oli täysin vieraan naisen.Asiaa alettiin kuumeisesti selvittää. Pian kävi ilmi, että omaisten läheinen oli ehditty viedä pari päivää aiemmin toiseen sairaalaan ruumiinavaukseen ja peräti tuhkata naapurikaupungin krematoriossa.Tuhkauurnaa ei sentään ollut ehditty haudata. Näin omaiset saivat lopulta läheisensä maalliset jäännökset uurnassa.Ripeä tuhkaus selittyy sillä, että vainaja, jonka nimellä väärä vainaja tuhkattiin, ei kuulunut kirkkoon. Naista ei siunattu ennen tuhkausta.Sekaannus sattui Iisalmessa ja Kuopiossa toukokuun alkupuolella.Ilmeisesti syy sotkuun on puhdas inhimillinen erehdys. Iisalmen sairaalassa suurin piirtein samanikäiset ja sukunimeltään samankaltaiset vainajat oli sotkettu keskenään.Molemmat sairaalat ja hautaustoimistot tarkistavat nyt rutiinejaan ja selvittävät, miten vastaavaa voidaan estää jatkossa tapahtumasta.

Kommentit (4)

painajainen? Aivan sama jos 30 vuotta tekee ilman vieheitä ja sitten sattuu yksi sekaannus ja se jää kaikkien mieleen ja sen jälkeen aina kun on hautajaiset niin omaiset epäilee että onkohan se nyt varmasti se meidän Esko vai joku muu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat