Seuraa 

Kommentit (8)

elikkäoliko se n. 6100g/ 5 = 1220ml ja se jaettuna esim. 8 syöttökerran mukaan 1220ml/8 = n. 150ml per ruokailu. Ei se loppujen lopuksi ole kovinkaan paljon.

tai 6100g/6 = n. 1000ml ja se jaettuna 8 syöttökertaan (eli kolmen tunnin välein) = 130ml per ruokailu.Näin se ei lienee näytä niin hurjalta vai näyttääkö? Onhan se tietenkin hurjan kuuloinen vuorokausi määrä mikäli lapsi on pieni iältään ja painoa on kertynyt, mutta tämäkin on vain suuntaa antava tapa laskea näitä juttuja. Lisäksi jos lapsi on kuumeessa nestetarpeen katsotaan lisääntyvän. Mutta älkää näistä stressatko. Terveet lapset juovat sen minkä juovat ja jos he ovat normaalia ihania itsejään, niin ei sitä maitoa pidä alkaa väkisin heihin tunkea. Juovat sen minkä juovat ja sillä hyvä. ;)

Vai jotain muutakin?

Meillä kun maito oli ainut ravinnonlähde, lisäsin mukaan muutakin siinä vaiheessa kun syömisvauhti oli alle kaksi tuntia.

Lisäsin siis mukaan maissivellin ja myöhemmin perunaporkkanavellin.

Kun nämäkään eivät riittäneet eli taas syömiset tiheentyi, lisäsin mukaan varovasti kiinteitä.

Ja kun kasvikset eivät riittäneet mukaan tuli ensin vilja ja sitten liha.Nyt ikää 8 kk ja lapsi kyllä itse näyttää hyvin selvästi, milloin on täysi ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mamma 21 Jos lapsi on rintamaidolla niin tätä on ensinnäkin vaikea seurata ja toisekseen rintamaidon rasvapitoisuus vaikuttaa varmasti myös juotuun maitomäärään ja Firefox05 niinkuin itsekin kirjoitit aloitit kiinteät koska korviketta todella meni niin paljon kun kaava antaa tulokseksi. Tarkoitus onkin, että kiinteiden alottamisen jälkeen korvikkeen määrä laskee. Eli laskukaava pätee VAIN pelkällä maidolla kasvaviin lapsiin.


Meillä kun tuo poika on täysimetyksellä, niin en tiedä, paljonko maitoa menee/päivä, mutta kyllä tuntui hurjalle, kun laskin tuon kaavan mukaan niin 1-1,2 litraa (1000-1200ml) olisi meidän poitsun maidontarve/päivä. Tämä laskettu siis pojan 1kk neuvolassa punnitun painon mukaan, joka oli 6010g.Mami ja poitsu 1kk18pv

Meidän neiti on 13vko vanha ja painoa 7400g. Elikkä tuon sinun laskuperiaatteesi mukaan pitäisi päivässä mennä korviketta 1233,33-1480ml! Voiko edes pitää paikkaansa? Tuntuu hurjalta. Olen aloittanut neidille kiinteät, kasvis- ja hedelmäsoseita, koska korviketta meni hurjat määrät ja koko ajan huusi nälkäänsä. Korviketta meni parhaimmillaan melkein 1,5 litraa päivässä. Nyt menee suunnilleen 800-1000ml korviketta soseen lisäksi.

joista yhdellä tarjoan kasvis- ja hedelmä sosetta vähän. muuten syö melkein joka aterialla 2 dl maitoa. viimeinen ateria ennen nukkumaanmenoa on 2 dl velliä ja sillä pärjää hyvin yön.eli yhteensä päivän aikana menee noin 1000 ml

pelkää maitoa saavan nestetarve seuraavastipaino grammoina jaetaan kuudella ja toisen kerran viidellä= päivän nestetarve on näiden kahden lukujen väliesim: 3850g / 6 = 640ml

3850g / 5 = 770mleli vuorokauden nestetavoite on 640-770ml korviketta.

Muistelen et oli joku määrä suhteessa painoon laskuri, mut en ole varma. Meillä menee nykyisin yksi soseateria n.1 dl ja n 600-700 ml maitoa. Määrät vaihtelevat kuitenkin todella paljon. Varmaan paras mittari on vauva itse. Ruokahalut ja ruokamäärät lienevät aika yksilöllisiä jo pienestä pitäen :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat