Vierailija

Olisiko kellään kokemuksia kerrottavaksi asumisoikeusasunnosta? Hyviä ja huonoja puolia? Harkitsemme sellaista ja kokemukset kiinnostaisi. Kiitos asiallisista vastauksista.

Kommentit (20)

Kiitos nro 17 kommentistasi. Kaipasin sekä hyviä että huonoja puolia asoasumisesta. Elämäntilanne on sellainen että isompaan (ja sukulaisia lähempänä) olevaan asuntoon pitäsi päästä, mutta ei ole oikein varaa (minä hoitovapaalla) ja korkojen tuleva nousukin hirvittää. Asumme tällä hetkellä omassa asunnossa. Tarkoitus olisikin että muutaman vuoden päästä taas vaihdettaisiin kokonaan omaan, kunhan minäkin olisin töissä. Eli suunnitelmissa ei olisi asua loppuikäämme asoasunnossa. Ap

ja uuteen asoon muutetaan parin kuukauden päästä. Muutimme tähän asuntoon aivan uutena ja hyvin on viihdytty.Olimme jo päättäneet oman asunnon ostosta, mutta hinnat täällä pk-seudulla on kauheita! Lainaa meidän olisi pitänyt ottaa niin paljon, että lainanlyhennykseen ja vastikkeeseen olis mennyt reilu tonni kuussa.Nyt kun muutetaan ihan uuteen aso-rivariin, vastike vesimaksuinen kaikkineen on vajaa 800¿/kk.Kun korot nyt nousevat, lainanlyhennys olis äkkiä käynyt niin kalliiksi, että kulut olis käyneet turhan isoiksi.Ostetaan se oma sitten kun asuntojen hinnat laskevat ja samalla saadaan nyt muutama satanen vielä säästöön kuussa. Lisäksi meillä on tämän kämpän aso-maksu jo pääomana (laina maksettu pois) n.20.000¿.Ainakin täällä pk-seudulla aso-asuminen on mielestäni ihan hyvä ja riskitön vaihtoehto!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että emme saa lainaa pankista niin paljoa että saisimme haluamme kokoisen asunnon sieltä mistä haluamme. Mutta siis asoasuntoon lainan saisimme. Pitäisikö sitten odotella että saamme isomman lainan pankista... Ap

Se kynnysraha aivan älytön juttu, et hyödy siitä mitenkään, ainoastaan pääset asumaan. Ja sitten maksetaan kohtuutonta vastiketta. Meillä asoasunnossa meni vajaa 1000e/kk asumiseen ja nyt lainaa lyhentämällä ja vastiketta maksamalla omasta osakkeesta saman verran ja on paljon kannattavampaa.Ei haluttu tuolloin ottaa suurta lainaa (monien erinäisten syiden vuoksi). Nyt on asolaina maksettu pois ja sen saa siis indeksillä korotettuna pois muutettaessa. Tästä maksamamme vastike on pienempi kuin vastaavissa vuokra-asunnoissa.Todennäköisesti muutama vuosi vielä tässä asutaan, sitten (toivottavasti) tiedetään mihin asetutaan =). Mutta hyvin viihdytään, asunto on ihana, päästiin mukaan suunnittelemaan rakennusvaiheessa, naapurit on mukavia, pihaa laitetaan yhdessä jne. Huono puoli on tuo heikko vaikutusmahdollisuus taloyhtiön asioihin, mutta siitä huolimatta paljon on saatu aikaan.

hyvä asia nää asoasunnot! Otettiin lainaa 17000e ja sitä kun maksellaan niin siinnä meille pieni pesämuna kun pois muutetaan. Vähemmän maksetaan huomattavasti vastiketta kun vastaavissa vuokra-asunnoissa vuokraa. Tässä tavallaan pakko säästää itsellensä tuon laina osuuden! meillä ei ainakaan kiinnostusta ottaa niin paljoa lainaa tällä hetkellä että vastaavanlaisen asunnon omaksi ostaisi! (n. 170000) . Asuntojen hinnat niin katossa tällä hetkellä ja ties mitä koroille tulevaisuudessa käy. Toki oma ostetaan sitten joskus kun tilanne paranee..

eli suosittelen!!!!!!!!

me saisimme 100t euroa lainaa, sillä ei saa kuin kämäsen kaksion, jos sitäkään.

Nyt muutamme Espooseen 4h,k+s ja maksemme vastiketta 680e, sillä rahalla emme esim vvo:lta tai satolta saisi juuri mitään. Emme ainakaan 4h,k+s

mekin saimme pankista lainan aso maksua vastaan. ja onhan siitä se hyöty että et häviä mitään. Se raha on indeksiin sidottu, ja saat vähintään sen summan jonka olet sinne laittanut. ja äkkiähän ne nousevat kun asuntojen hinnat nousevat.

En tietysti voi kertoa kokemuksista kun olemme toisaan vatsa muuttamassa.

Mua suunnattomasti ärsyttää noi kaikki jutut, että asot on tosi kallis asumismuoto! No, ehkä jos loppuikänsä asuu, se tuleekin kalliimmaksi, mutta ainakin tietyissä elämänvaiheissa on monille tosi hyvä vaihtoehto. Ei ole siis hukkaan heitettyä rahaa niikuin monet täällä on heti huutelemassa!!!

Ei kannata.- Kallis, ja nostavat vuokria vuosittain.

- Irtisanoutuminen hankalaa. Oliko se nyt 3kk asukkaan puolelta !!! Ja se tosiaan on 3kk, asoy yrityksen puolelta ei oo mitään mielenkiintoo löytää siihen aikaisemmin uusi maksaja kun ainakin vielä 3kk on rahaa tulossa.

- asukkaalla ja asoy:llä ei juurikaan vaikutuksen sanaa sanottavana asoy:n kehittämiselle kun siellä takana on se omistaja. Ehkä joku krillikatos pihalle on maksimisaavutus.

- Asunnot huonosti varustettuja

- Poislähtiessä maksattavat asukkailta pikkuvirheistä. Esim. muovimattolattiassa huonekaluista painaumia. No, jos tuommoisen oikeuteen asti vie, niin asukashan sen voittaisi, mutta kuinka monella on kanttia tämä tehdä ?Usko mua, älä ede harkitse. Sellaisessa asuttu ja kuultu siinä taloyhtiössä niin uskomattomia tarinoita muilta asukkailta...

maksan pankille nyt minimissään 100 e kk ja saan asumistukea paremmin kuin omaan asuntoon. Tässä vastike pikkasen pienempi kuin vuokra-asunnossa ja saan tehdä pientä pintaremonttia mieleni mukaan (minulle on tärkeää viihtyisä ja kaunis koti) Sitä paits en tiedä vielä mitä tulen tekemään tulevassa, opiskelenko vai jatkanko vakkariduunissa. Tässä on hyvä olla toistaiseksi.

yksinhuoltajana minulla ei muuten olisikaan varaa suht uuteen kolmioon.

Vierailija:

Lainaus:


Kiitos nro 17 kommentistasi. Kaipasin sekä hyviä että huonoja puolia asoasumisesta. Elämäntilanne on sellainen että isompaan (ja sukulaisia lähempänä) olevaan asuntoon pitäsi päästä, mutta ei ole oikein varaa (minä hoitovapaalla) ja korkojen tuleva nousukin hirvittää. Asumme tällä hetkellä omassa asunnossa. Tarkoitus olisikin että muutaman vuoden päästä taas vaihdettaisiin kokonaan omaan, kunhan minäkin olisin töissä. Eli suunnitelmissa ei olisi asua loppuikäämme asoasunnossa. Ap
Väliaikaisena asumismuotona se on ihan ok. Se pitää pitää mielessä !Mutta, kun se on väliaikainen, pitää pitää mielessä se 3kk irtisanomisaika. Miten sinä saat vuokra-asunnon, niin että ilmoitat, että 3kk päästä siihen muutat ? Jos ostat itsellesi seuraavan kämpän, niin tuo temppu onnistuu, kerrot vaan papereita kirjoittaessasi, että luovutuspäivä on sitten 3kk päästä..Eli siihen pitää varautua, että kun irtisanoo asunnon, vuokranmaksuaika ei lopu 1kk kuluttua vaikka saisit asunnon 1kk päästä, vaan sinä joudut maksamaan sitä vuokraa 3kk. ASOY yhtiö ei tee YHTIKÄS MITÄÄN sinun eteesi tässä asiassa.Toinen juttu on se, että ne yrittää poismuuttaessasi maksattaa kaikki pikku nirhut ja naarmut asunnosta sinulle, sellaisetkin, mitä missään vuokra tai tms. asumissuhteessa ei kukaan sulta yrittäisi maksattaa..

Tuo jonkun jo aikaisemmin mainitsema huonekalujen painaumat muovilattiamatossa on tuttu juttu.. Samoin kuin huonolaatuisten kylppärimattojen kuluminen jne....Noi on juttuja, millä ne yrittää rahastaa, mutta jos pitää pään kylmänä ja tietää oikeutensa (kysyy vaikka asukasliitosta, tai liittyy siihen..) niin huoletta kyllä voi elää..Se noissa on, että asoy:t ei noudata hyvää vuokramiestapaa, jota taas suurinosa amatöörivuokranantajistakin noudattaa...* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat