Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Moi kaikki!Olen menoosa maanantaina lapsivesipunktioon, (rv15) ja mietiskelen vain sitä että jos lapsi on sairas ja haluaisin abortin, niin olisiko se enää mahdollinen silloin viikolla 17 jolloin tulokset tulee?

Kommentit (23)


Ja mikä ihmeen perustelu on tuo, että lapsi voi vammautua synnytyksessäkin? Niin voi toki, mutta lapsi ei voi parantua synnytyksessä vaikkapa 18-trisomiasta. Joten jos tietää odottavansa 18-trisomialasta ja katsoo raskauden keskeytyksen kaikille paremmaksi vaihtoehdoksi, niin mitä tekemistä tuolla synnytyksessä vammautumisen riskillä on tämän asian kanssa?Ei ap, yksi ohis vaan

jos saa tuloksen mikä kertoo että josskain nykykeinoin tutkittavassa kromosomissa on häikkää niin silloin asia on niin. Kromosomitulokset eivät anna vääriä hälytyksiä toisin kuin esimerkiksi np-ultran tulokset antavat vääriä Down-syndroomatuloksia.

Mitä synnytyksesä vammautumiseen tulee tai raskauden aikana tai lapsena vammautumiseen niin pointtini olikin vain se että ap ei voi millään keinoin varmistaa että hänen lapsensa on täysin terve ja normaali. Jos ei sitä mahdollisuutta ole valmis hyväksymään niin ei ehkä kannattaisi hankkiutua raskaaksi lainkaan.

-3-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

joudut tietysti synnyttämään lapsen, joka sitten vain jätetään kuolemaan. Mikä on aika raakaa joka tavalla. Suunnilleen samoilla viikoilla monet toivovat kovin syvästi keskosvauvansa hengissä selviämistä.Sitten mahdollisuus on vielä olemassa, että synnyttämäsi lapsi onkin täysin terve, mutta ikävä kyllä tapettu. Vääriä positiivisia tuloksia kun voi tulla niitäkin.

mutta kamala ajatus. Ihan kamala.T: kuolleen vauvan vkolla 17 synnyttänyt (mä en olisi varmaan järjissäni näinkään hyvin jos se vauva olisi tuolloin syntyessään ollut elossa)

ikäni (35) takia meen ja sitten kun suvussa on jo kaksi Down-lasta. (Minun suvussa 1 ja miehen 1). ja muutenkin päätin jo kauan sitten että jos vielä saan yhden lapsen niin menen.

Nykytekniikallakaan ei tutkimuksien avulla kyetä havaitsemaan kuin murto-osa esim kromosomipoikkeavuuksista joten vaikka saisit tuosta käynnistä ok tuloksen niin 100% varmaa se ei silti ole. Ihmisen geenistö sisältää satoja ellei tuhansia vammoja ja probleemia mitä ei edes osata vielä tutkia lapseivedestä tms.

Ja ainahan lapsi voi vammautua synnytyksessä tai lapsena.
Trisomia 13Trisomia 13-oireyhtymän tunnusmerkkejä ovat pienipäisyys, pään epämuodostuminen, silmävauriot, huuli- ja kitalakihalkiot, korvien muotovauriot ja kuulovammat, poikkeavat tai puuttuvat kylkiluut, lantion ja polvien kehittymättömyys, kantapäiden, käsien ja sormien (päällekkäin lomittuneet sormet) sekä sormien kynsien poikkeavuudet. Keskushermostovaurioista korostuvat aivojen etuosan ja haju- sekä näköhermojen kehittymättömyys ja syvä kehitysvammaisuus. Muitakin merkkejä on paljon, kuten elinten epämuodostumia ja ihovaurioita.Trisomia 13-oireyhtymän esiintyvyys on 1/4.000 - 10.000 syntyvää lasta kohti. Riskitekijänä pidetään pitkittynyttä raskautta.Oireyhtymästä tunnetaan kolme muotoaKromosomipariin 13 on liittynyt ylimääräinen kromosomi 75 prosentissa tapauksista. Noin 20 prosentissa tapauksista ylimääräinen kromosomi on liittynyt johonkin muuhun kuin 13. kromosomipariin. Tällaisista translokaatioista osa on perinnöllisiä. Lisäksi on olemassa oireyhtymän mosaiikkimuoto. Mosaikismissa (loput 5 %) ylimääräinen kromosomi on epätäydellinen ja myös vammautuminen on yleensä lievempää, jopa lähes huomaamatonta.Taudin ennuste on huono, sillä vajaat puolet vammautuneista kuolee ensimmäisen elinkuukauden aikana, 69 prosenttia kuuden ensimmäisen kuukauden aikana ja 72 prosenttia ensimmäisen elinvuoden aikana.Trisomia 18Trisomia 18-oireyhtymän tunnusmerkkejä ovat pienipäisyys, pään epämuodostuminen, silmävauriot, huuli- ja kitalakihalkiot, korvien muotovauriot, pieni lantio, sormien ja varpaiden poikkeavuudet sekä syvä kehitysvammaisuus. Keskushermoston vaurioihin kuuluu varhainen neuraaliputken vaurioituminen, huono imukyky ja heikko itku sekä silmien epämuodostumia. Myös synnynnäinen kaksoiskohtu kuuluu tautiin.Trisomia 18-oireyhtymän esiintyvyys on 1/8.000 syntyvää lasta kohti. Riskitekijänä pidetään pitkittynyttä raskautta.Tässä oireyhtymässä n. 90 prosenttia tapauksista on selkeitä trisomioita ja 10 prosenttia mosaiikkitapauksia. Translokaatiot ovat äärimmäisen harvinaisia. Tämänkin taudin ennuste on erittäin huono. Jopa 90 prosenttia vammautuneista kuolee ensimmäisen elinvuoden aikana.

Kirjoitit trisomioista ja loppuun että " Riskitekijänä pidetään pitkittynyttä raskautta"Mitäköhän tämä tarkoittaa? Siis että jos menee lasketun ajan yli vai?Ihmisen kromosomisto on ensimmäisiä asioita mikä sikiössä muodostuu, joten jos tuo lause todellakin tarkoittaa sitä että jos raskaus menee lasketun ajan yli (niinkuin minä tuon lauseen käsitin), niin sitten se on täysin väärää tietoa. Siinä vaiheessa ei kromosomeihin enää muutoksia tule.ihan siis sivukommenttina vaan

Pikkune

En ymmärrä, miten voit ap ajatella tuolla tavalla. Sinulla ei ole oikeutta päättää, kuka ja millainen ihminen on hyvä ja tähän maailmaan sopiva!!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat