Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Täällä on ollut paljon puhetta turvakaukaloista, mutta... Käytiin miehen kanssa tänään Tampereella katselemassa kaukaloita, meille siis helmikuussa tulossa esikoinen. Ja ollaan tultu siihen johtopäätökseen että Britax Römer baby safe plus on paras, kokeilimme sitä autoomme takapenkille apukuskin puolelle... (Automme on Opel Astra Caravan vm -01) Mutta minusta se vaikutti vähän kiikkerältä... Emme kyllä puhuneet myyjän kanssa tästä, liikkeessä oli PALJON väkeä, joten käymme ilmeisesti täällä Hämeenlinnassa vielä testaamassa sitä toiseen autoomme (Opel Astra -95)... Onko muilla kokemuksia? Laitoimmeko sen väärin? Vai mistä kyse?Niin ja sitten kysymys vielä: mistä tietää niistä isofix-kiinnikkeistä? Siis onko autossa sellaiset vai ei? Täytyykö vain mennä Opel-liikkeeseen kysymään?

Kommentit (7)

Autoliitto vai mikä lie ollut oli testannut istuimet ja Britax Römerin Baby Safe plus oli pärjännyt testissä parhaiten, siksi mekin siihen nyt päädyttiin. Myyjäkin suositteli kyseistä istuinta heti mainitsemalla testivoitosta... Mutta varmasti moni muukin merkki on kyllin hyvä, eihän ne muuten markkinoille edes pääsis... Parilla veljellä on ko. istuin käytössä ja he kyllä kehuivat sitä ok-istuimeksi.

..ja se on TODELLA hyvä. Ei yhtään kiikerä, kun sen kiristää kunnolla vöillä. Ja voitteko kuvitella, että nostettavan niskatuen ansiosta meidän 1v 5kk ikäinen tyttäremme istuu siinä yhä! Eli on myös todella tilava istuin, ainakin noin pituussuunnassa. Istuin on ollut testivoittaja jo pitkään, ja sen vuoksi mekin siihen vajaa pari vuotta sitten päädyimme.

Tällä hetkellä istuin on meillä takapenkillä. Suosittelen todella!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kannattaa käydä oikein lastentarvikeliikkeessä kokeilemassa niitä istuimia autoon. Meillä kävi 5 vuotta sitten niin, että äitini hyvää hyvyyttään osti meille vauvan turvakaukalon (merkkiä en enää muista) ja kävikin niin, ettei kyseinen turvakaukalo käynytkään autoomme! Meillä on mersu ja mersuissa on lyhyet turvavyöt. Eipä sitten auttanut kuin mennä liikkeeseen vaihtamaan turvakaukalo meidän autoomme sopivaksi. Ottivat sen edellisen vaihdossa, mutta pieni väliraha piti (tottakai) maksaa :( Siinä liikkeessä ei ollut kuin yksi malli, joka kävi mersuun ja vain värin saimme valita.

Meillä sama ongelma kun kokeilimme tuota kaukaloa autoomme, se oli tosiaankin kiikkerä. Eikä auttanut kiristämiset, ei meidän eikä myyjän. Uskon kyllä että istuin on hyvä, mutta meille se ainakaan ei käynyt. En ostaisi kyseistä kaukaloa vaikka se olisikin testivoittaja, koska se ei vain yksinkertaisesti käynyt autoomme jossa on ilmeisesti aika kuppimaiset istuimet ja auton istuin on syvyyssuunnassa melko lyhyt. Jos minä olisin sinä, ja haluaisin juuri tämän kaukalon sovittaisin sitä uudelleen varmistuakseni että sen tosiaankin saa tukevasti autoon, sillä sehän on tosi tärkeää. Älä osta sikaa säkissä vain sen vuoksi että sitä suositellaan.Isofixin saat selville joko auton maahantuojalta/myyjältä tai lukemalla auton käyttöopasta. Niitä isofix kiinnikkeitä ei välttämättä tunne käsin, joissakin autoissa ne täytyy käydä huollossa nostamassa pystyyn. Eli autossa on ne, mutta niitä ei ole " aktivoitu" .Me lopulta päädyttiin isofix kaukaloon, vaikka on kallis niin kaukalokin on penkillä niin tukeva ettei sitä heilauta pienet tönäisyt (joita ei toivottavasti koskaan tule!).Tsemppiä kaukaloviidakkoon toivottaa Austen

Meilläkin on opel astra caravan vm-99. Ostimme -03 britaxin nimellä tehdyn kaukalon, jolla on ihan sama pohja kyin kysymälläsi istuimella, ainut ero on, että römerissä on erilainen niskatuki. Kokemuksesta voin sanoa, ettei kaukalo missään tapauksessa ole kiikkerä, kun sen kiinnittää oikein. Meillä ei tosin kaukalo mahtunut keskipenkille, koska vyö ei yltänyt, mutta sivuistuimilla kylläkin. Saahan kaukalon vielä tuettua, kun vetää etupenkin niin pitkälle, että antaa tukea kaukalolle.Isofix kiinnikkeistä en osaa kyseisessä autossa sanoa, mutta autoon on tosi hankala kiinnittää kaukalosta seuraavaa istuinta. Etupenkin pultit joutuu irrottamaan, että saa vyöt tukevasti kiinnitettyä.Ihmettelen, miten yli vuoden ikäinen lapsi matuu kaukaloon, onhan siinä painorajakin. Meillä meni pieneksi kokonsa puolesta jo 4 kk:ssa. Eikä kyllä sen jälkeen olis poikaa kantanutkaan kaukalossa. Totesimme käytännössä helpommaksi kiinnittää lapsi autossa jo valmiina olevaan ituimeen, kuin kiinnitää ensin lapsi kaukaloon ja sitten kaukalo auton turvavöihin.

kannattaa, ohjattuaan vyön oikein kaukalon sivuilla ja takana olevista ohjaimista, lopuksi kiristää kaukalo tiukasti auton penkkiin/istuinta ja selkänojaa vasten vetämällä turvavyötä kunnolla kireälle samalla painaen kaukaloa penkkiin ja varmistaa, että vyö " syöttyy" varmasti kunnolla ja kiristää kaukalon penkkiin. Baby Safe + ei mielestäni ole kiikkerä kun sen on kunnolla kiristänyt, tietty penkkien malli vaikuttaa hieman kaukalon " istuvuuteen" .Isofix kiinnikkeet tuntee kyllä käsin kokeilemalla penkin istumaosan ja selkäosan välissä, ovat sellaiset " metallilenksut" . Isofix istuinten ohjeissa on yleensä suht kattava luettelo automalleista, joihin kaukalo sopii, eli joissa ainakin pitäisi isofix kiinnikkeet olla.Kyseisestä kaukalosta minäkin pidän eniten.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat