Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Miten lapsesi on oppinut syömään tavallisia ruokia? Onko vinkkejä, konsteja miten helpottaa totuttelua? Mitkä ruuat todettu hyviksi? Veikö totutteluvaihe kauankin..?Poika täytti pari viikkoa sitten vuoden ja täällä yritetään totuttaa poikaa normiruokiin. Aikamoinen sihtikurkku ollut ikänsä ja karkea ruoka ei kunnolla uppoa vieläkään. Aluksi poika ei suostunut syömään kotitekoisia soseita ja annoimme enemmän sileitä purkkiruokia (tyyliin 4-6 kk iässä), sittemmin syönyt paremmin vähän karkeampia kotitekoisia. Viime aikoina purkkiruuat ei ole juuri maistuneet edes erikoistapauksissa kuten reissussa. Sormiruuista kiinnostui jo varhain ja niitä syökin hyvin :) Kotiruuista kokeiltu on näitä tavallisimpia, jauhelihakeittoa, makaroonilaatikkoa, kinkkukiusausta, muussia.. mut maisteluasteella vasta ja edelleen joudun vääntää pojalle myös " vauvanruokaa" , että saa mahansa täyteen.. Helpottais kovasti kun ei tarttis kuin yhdet ruuat vääntää, kokkaus kun ei ole mielipuuhiani.Kommentit (3)

maistuu meillä, etenkin makkara- ja lohikeitto. Tyttö 1v7kk tykkää, että ruuassa on paljon nestettä mukana ja siksi meillä esim makaronilaatikko tökkii, samaten kiusaukset. Syö niitä kyllä, kun löysennetään maidolla tai vedellä. Ruuassa saa olla muuten isompiakin palasia mukana. Myös kinkkumunakas on maistunut hyvin, sillä on hyvä harjoitella haarukan käyttöä =0)Teen joskus vieläkin tytölle omia ruokia tyyliin perunaa-vihannessekoitusta-kananmunaa/ lihasuikaletta /kalaa, jos on tiedossa ettei töiden jälkeen ehditä tarpeeksi nopeasti ruokaa tehdä koko porukalle.Meillä on periaatteena, että tyttö saa maistaa /syödä kaikkea sitä, mitä me itsekin syömme. Kyllä ne lempiruuat sieltä löytyy!

...vaikka niitä ei kai kauheasti suolapitoisuuden takia suositella niin meillä ainakin suurmenestys. Eli makkara/nakkikeitto ja -kastike, pinaattivelli kananmunalla, perunat tai spagetti ja jauhelihakastike, perunat ja kananmunakastike. Siinäpä meidän neidin suosikit.Kokeile alkuun niin että soseutat ruokia sauvasekoittimella ja esim. makaroonilaatikon sekaan laitat vähän maitoa niin ruoasta tulee vähän pehmeämpää. SItten pikkuhiljaa jätät ruuan karkeammaksi.

Minä käytän sauvasekoitinta vieläkin joidenkin ruokien yhteydessä esim. ruuat joissa on kanasuikaleita niin hurautan niitä vähän pienemmiksi. Meillä ainakin tahtoo olla niin, että jos ruuan pureskeluun menee " liian" kauan aikaa niin tyttö ei tahdo viihtyä pöydässä niin kauan, että maha tulisi täyteen. Tokihan vaikuttaa myös se kuinka paljon lapsella on hampaita. Jos on koko purukalusto niin äkkiäkös sitä syö vaikka kuinka karkeaa ruokaa:)Meillä tyttö on nyt siis 1 v 7 kk.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat