Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kommentit (16)

Sinulta se järki tuntuu tyystin puuttuvan!! Jos -10 olisi rajana niin eipä sitä ainakaan ½ tämän kansan asukkaista lapsiaan pahemmin voisi ulkona nukuttaa talviaikaan.Ap; lampaantalja alle, vauva makuupussiin, kevyttoppis jonka alla sisävaatteet ja ehkä villapuku tai paksu toppis sisävaatteilla, kypärämyssy ja tumput sekä villasukat. Harsoa vaunun aukon eteen mutta ei ole tarvis kokonaan peittää, tuulensuojainen paikka jos mahdollista. Näin on omani nukkuneet pitkälle taaperoikään saakka päiväunet ulkona talvisin ja aina -25 asteeseen saakka.

Kertaakaan ei ole nukkuneet huonosti, olleet hikisiä tai palelevia.

Vaunut oli vielä viltillä vuorattu. Vaunuissa oli lämpömittari sisällä ja kävin välillä tarkistamassa tilanteen. Pari-kolme tuntia maistui uni ulkona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olimme silloin lapissa ja kyllä meidän neiti ainakin alkoi itkeä ulkona, kun oli -19, kun kävimme ihan lähellä kaupassa. Ja peittelin kyllä peitolla vaunut jo kymmenessä asteessa. Täytyy myös muistaa miten paljon tuuli lisää kylmyyttä?

Sinuakin on vissiin nukutettu ulkona,ainakin kommenteistasi päätellen.Niin pahasti on aivot päässeet jäätymään.Jäädytä vaan sitten jälkikasvusi aivotkin niin eivätpä erotu niin pahasti joukosta.

riippuen tuulesta ja viimasta.Muistaakseni kuopus nukkui 1v päiväänsä asti aina yhdet päiväunet ulkona - joskaan en muista oliko talvi 97-98 sitten tavallista lämpimämpi vai kylmempi. Meillä ei ollut froteita taikka vilttejä vaunujen suojana, vaan nukkui yhdistelmissä kantokopassaan - silloin ei tainnutolla lampaantaljaa, kun oli kantokoppa, mutta parhaimmillaan varmaan villaneule, toppahaalari (meillä tinsulate) ja äp:n makuupussi ja olikohan vielä neulepeitto taikka vanupeitto. Sitten hyttysverkko ja sadesuoja. Hyttysverkko ja kissaverkko nyt lähinnä tuon em. otuksen takia ;) Ja nukkui terassilla, jossa oli katto ja itse terassi 2 puolella seinä.

Siis, mihin asti villahaalari, toppapuku, lampaantalja ja makuupussi riittää? Ja ennenkun joku pillastuu, vauvallani ei ole nyt noita kaikkia päällä:)

Vaunuissa oli lämpöpussi ja tuulisuoja. Jos tuuli, oli lisäksi vielä sadesuojakin. Vaatteina tietenkin äp haalari, villasukat tarpeen tullen, äp hatut, töppöset ja tumput ja normaalit sisävaatteet luonnollisesti. Tarkeni hyvin. 2 pahinta pakkaspäivää nukkui vaunuissa sisällä, mutta kevyemmässä vaatetuksessa ja ikkuna auki.Tarkkailin vaunujen sisälämpötilaa pakkasella ja sen mukaan sitten saatoin laittaa lisäksi jonkun huovan vielä peitteeksi. Todellakin ei ollut mitään ongelmia, vaikka pakkasta oli päälle 20...

Pakkasraja on todellakin se -10 ja koskee pikkuvauvoja. MUTTA valtaosa suomalaisista on nukkunut kovemmillakin pakkasilla ulkona vastasyntyneenäkin ilman sen kummempia paleltumia.Sanoisin ihan kaikille, että käyttäkää maalaisjärkeä. Itse uskaltaisin kyllä nukuttaa yli kk vanhan lapsen max -20 asteen pakkasilla ulos. Huolehdin toki sitten siitä, ettei tuuli/pakkanen käy lapsen kasvoille, eikä lapsi pääse palelemaan muutenkaan.Minulla on myös sellainen Emma-tuulisuoja, joka laitetaan vaunukopan eteen. En sitä juuri muuten olekaan käyttänyt kuin pakkasella lapsen nukkuessa vaunuissa. Suojaa juuri täydellisesti kasvojen aluetta ja sitten laidoilta päästää sopivasti ilmaakin.Harsoa/froteeta en uskaltaisi laittaa vaunukopan eteen. Jos lunta alkaisi sataa, olisi kangas todella äkkiä hengittämätön ja lapselta saattaisi loppua ilma. :( Muutenkin etenkin tuo frotee kuulostaa aika hurjalta. Vaikkei siihen sataisi lunta päälle, niin eihän se ole niin hengittävä materiaali, että päästäisi happea läpi.Minulla ei ole lampaantaljaa ollut missään välissä. Vain ihan tavallinen pehmeä kantokoppa rattaissa. Nukutan lapseni ulos vaunuihin käytännssä aina. Kovalla pakkasella vaan sitten huolehditaan siitä, että vaatekerroksia tulee riittävästi ja että vaunut ovat tuulensuojassa.Jos pakkasta on yli kymmenen astetta, suositellaan vain lyhyitä lenkkejä ulkona (alle puoli tuntia). Alle puolivuotiaan keuhkot eivät ole vielä kypsät käsittelemään raakaa pakkasilmaa pitkää aikaa, vaikka kuinka laittaisi harson vaunujen aukon eteen.Eri asia on sitten yli puolivuotias, joka on tottunut nukkumaan ulkona. Sen voi jo laittaa kovemmallakin pakkasella ulos, mutta miel. ei kuitenkaan paljon yli -15 asteen pakkasilla.Nämäkin suositukset on tehty ihan vain vauvojen keuhkoja ajatellen, ne kun eivät ole yhtä kypstä ja valmiit vielä syntyessä kuin aikuisen ihmisen tai isomman lapsen.Suosittelisin, että tutustuisitte äidit näihin uusiin ohjeisiin ja suosituksiin, jotta ette aiheuta lapsellenne mitään pysyviä tai edes tilapäisiä haittoja tekemisillänne.

villashaali. Hyvät unet ja lämmin lapsi tuli sisälle kahden tunnin kuluttua. Mulla on aina lämpömittari vaunuissa, tarkkailen, ettei vaunun sisälämpö laske liian alas.

Mitä järkeä on nukuttaa ulkona " raikkaassa" ilmassa jos vuoraa vaunun kaikenmaailman froteepyyhkeillä?Vauvahan tukehtuu hapenpuutteeseen.Käyttäkää järkeä hyvät ihmiset!!!

Lapsille paljon päälle ja touhukkaita leikkejä niin pärjätään -20 asteen pakkasellakin jonkun aikaa. On niin rasittava olla koko päivä katraan kanssa sisällä, kun lapset eivät pääse purkamaan energiaa ja itsellenikin raitis ilma ja liikunta lasten kanssa leikkiessä tekee hyvää.Jos on vain yksi lapsi niin voihan sitä nukuttaa sisälle vaikka heti -5 asteen pakkasella, mutta minä mieluummin toppaan vauvan mukaan ulos nukkumaan kun muiden lasten kanssa on kuitenkin kiva pihalle mennä.T. neljän alle kouluikäisen äiti

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat