Vierailija

Tuttavaperheen lapset kulkevat 2 vuotta vanhoissa haalareissa,polvista

puhjenneet ja muutenkin järkyn näköiset.Kengät ovat käytettyjä,

ihan sama onko oikean kokoisia kun halvalla/ilmaiseksi saa

jostain.Molemmat vanhemmat työssäkäyviä ja asuvat mukavalla

alueella paritalossa,rahasta ei siis ole pula.Tekniikkaan kyllä

panostetaan,lapsista ei niin väliä! (en tarkoita että pitäisi olla

Reimatecit,kuitenkin joku kohta takertuu siihen).Mikään ei saisi

maksaa mitään,kun on lapsista kyse.Miksi lapsia tehdään jos

heistä ei pidetä huolta? Säälittää perheen lapset!

Sivut

Kommentit (50)

perheellä on todella paljon rahaa. Ja kun niin hyvin näytät perheen tuntevan ja tietävän, että heillä rahaa on. Nii mistä todella tiedät asian?

Tunnen kaksi täsmälleen samanlaista tapausta. Toisessa perheessä molemmat vanhemmat ovat juristeja ja toisessa ekonomi/dipl.ins. Ja todellakin:vanhemmat kulkevat burberryissään, lomaillaan timbuktussa, vaihdetaan autoa vuoden välein, ostetaan nimenomaan taulutelkkarit, juodaan kalliita viinejä jne. jne. ja lapset aivan kamalissa vanhoissa, rikkinäisissä, väärän vuodenajankohtaisissa, likaisissa ja vääränkokoisissa vaatteissa. Mä en voi tota ymmärtää! Onpa kiva lasten ulkoilla ku: hanskat vuotaa ja tippuu (reikiä, liian isot), kengät tippuu! (aivan liian isot), puku estää liikkumisen (aivan liian iso) tai sitten sitä vaatetta on aivan liian vähän. Ja usein näillä lapsilla räkä roikkuu suuhun asti...ONKO MAHDOTONTA VÄLITTÄÄ OMAN LAPSEN MUKAVUUDESTA (ja siinä samassa huoliteltusta ja puhtaasta ulkonäöstä)???Ei voi ymmärtää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin, tämä on just tätä. Kun ajatellaan itsellä menevän niin hyvin, niin aletaan kehitellä olemattomia ongelmia esim. toisten lasten vaatetuksesta:D Niillähän on pakko olla ongelmia ja mennä huonosti, jos lapset on noin puettu... Jokainen vanhempi tietää, ettei ole mieltä hankkia varsinkin kasvupyrähdysvaiheessa paljon vaatteita kuluttaville lapsille kalliita merkkivaatteita, -kenkiä, jotka hetkessä jäävät pieniksi! Käytettyjä vaatteita ja kenkiä saa ihan hyväkuntoisina ja ihan vinkiksi sinulle, etteivät ne merkkivaatteesi ja sopivan kokoiset kenkäsikään pysy ikuisesti ihan uusina ja juuri kaupasta ostetun näköisinä:D

Lastenvaatteissa ei todellakaan ole tärkeää se, kuinka paljon niitä kehutaan, vaan se, että ne ovat lämpimät, toimivat ja käytännölliset. Aika oudon johtopäätöksen sinä 41 vedit tekstistäni: jos haluaa pukea lapsensa kunnolla ja tinkii muusta (esim. viihde-elektroniikasta, ulkona syömisestä jne.) niin kerjääkö silloin vain kehuja muilta?? Huoh, kuinka mustavalkoinen on joidenkin ajattelutapa...

Meidän lapsilla joka talvi uudet talvivaatteet,mutta nyt olen todennut et tarhassa todellakin kelpais olla vaikka roskiksesta dyykatut vaatteet.Sillä ne laiskat läskiperseiset tarhantädit ei välitä paskaakaan ilmoista.Kurahousuja ei laiteta päälle vaikka mikä ilma olisi.Nytkin haalarit näyttää jo aivan kuin ne olisi viidellä lapsella ollut.Et mua tosiaan nauratti toi sun tyyli arvostella muiden lasten haalareita!Jos näkisit meidän lasten haalarit,et uskoisi niiden olevan muutama kuukausi sitten osttettuja......

Olen aina ihmetellyt samaa. Minunkin läheiseen tuttavapiiriini kuuluu ihmisiä, jotka tinkivät kaikesta siitä, mitä lapset tarvitsevat - aina vaunuista ja turvaistuimista sukkiin ja toppahaalareihin asti. Kaikki käytettynä ja mahdollisimman halvalla jostain, tai jos ostetaan uutta, ostetaan niin paljon kasvunvaraa, että parivuotias joutuu käyttämään sellaisia viisivuotiaan kokoisia hanskoja, millä ei tietenkään saa mistään edes kiinni :/ En voi ymmärtää. Meillä on niin päin, että rahaa ei ole kovin paljon, mutta lastentarvikkeisiin panostetaan, ja muusta sitten tingitään.

näyttää ulospäin siltä, että rahasta ei ole pulaa. On uutta autoa, kaikenmaailman uutuuskodinkoneet yms jotka eivät ole perheen omaisuutta vaan pankin omistamia (lainarahalla ostettuja)

Silti ostan joka vuosi molemmille pojille uudet Lassien haalarit, saa 25 ¿ tarjouksesta, sekä vedenpitävät Jonathan hanskat 7 ¿, että kuoman saappaat 30¿/kpl. Yhteensä rahaa menee:124 ¿, säästänrahat aina ennakkoon, lapsille 20 ¿/kk vaaterahaa sivuun.

Ymmärrän pointtisi enkä itekkään ymmärrä moista käytöstä. Varaa on laittaa uusinta uutta tv:tä, sohvaa, sun muuta ja kehua vielä uudella autolla mutta lapsilla ei ole kunnon päälle pantavaa..

Molemmilta lähtee " kivasti" veroja ja miehen palkka on n. puolet pienempi kuin pari vuotta sitten (tuli työttömänä tuossa yhdessä välissä). Ihmiset kuvittelevat, että on rahaa. Mutta sitä ei vain ole :/.

Kukahan aikuinen käyttäisi lopen kulunutta talvitakkia saatikka paikattuja kauhtuneita toppahousuja :/ Sääliksi käy niitä lapsia, joihin ei satsata. Ei niinkään ulkonäön vuoksi vaan ihan ulkoilemisen mukavuuden vuoksi. EI ole kivaa kun rikkinäisistä kengistä tulee loska jalan sisälle ja viima käy takin läpi :(

En halua lasteni palelevan tai saavan ryysyläisen leimaa otsaansa. Ostan itsellekin aina vain ajattomia tyylikkäitä vaatteita niin ei ole väliä ovatko 5 vai 10 vuotta vanhoja.

kamppeet kun paljon ulkoilee. ja muutenkin lapsella siistit vaatteet ja sopivat! ikävältä kuulostaa. Mites vanhemmat? onko niillä kunnon takit/kengät?

Niin varmasti ajattelee moni muukin, ja kaupat menettävät talvitamineiden myynnissä paljon. Kun aleihin on aikaa enää kuukauden verran moni ajattelee varmasti selviävänsä sinne asti entisillä ja ostavansa alennusmyynneistä uudet.

Vierailija:

Lainaus:


Kukahan aikuinen käyttäisi lopen kulunutta talvitakkia saatikka paikattuja kauhtuneita toppahousuja :/ Sääliksi käy niitä lapsia, joihin ei satsata. Ei niinkään ulkonäön vuoksi vaan ihan ulkoilemisen mukavuuden vuoksi. EI ole kivaa kun rikkinäisistä kengistä tulee loska jalan sisälle ja viima käy takin läpi :(

Minullakin on tuttavaperhe, joka on ilmaissut spontaanisti lastensa vaatetuksesta seuraavaa: " eihän kasvaville lapsille kannata ostaa vaatteita" ja risaisista vaatteista " eihän sillä ole niin väliä" .Moni vanhempi voisi näissä köyhäilyissään miettiä, että yhdellä naisten ja miesten työpaidalla (40-60 e) saa haalarin tai kengät, joita lapsi käytää JOKA IKINEN päivä talvikaudella. Aikuinen tuskin on joka päivä samassa paidassaan työpaikalla. Eli suhteellisuutta ei joiltakin löydy lainkaan.Jokainen alle 17-vuotias saa lapsilisää Suomessa, siitä rahasta on aikuisten velvollisuus vaatettaan lapsensa asianmukaisesti.

temmelletään pitkin poikin ja aina on kaikki kurassa.minusta on kamala kuulla kun äiti huutaa lapselle: älä konttaa siellä asfaltilla, menee puvusta polvet pilalle. meillä saa kontata ihan vapaasti. vaatteet juhliin erikseen.

Meillä lapset kulkee tällä hetkellä vanhoissa romppeissa ja se johtuu siitä, että ei paljon huvita ajatus pistää uutta paksua talvihaalaria hiekkalaatikolle leikkeihin. Millä raukat pärjäis 15 asteen pakkasessa pulkkamäessä kun olis kuluttanut ne puhki ennen talvea.Ja toisekseen meidän esikoinen on semmonen kuumakalle, että sille ei voi esim vielä laittaa kun sukkahousut ja toppikset jos laittaa enempi niin on tytöllä pää niin märkä ettei kukaan usko. Pienemmällä on tällä hetkellä sukkikset ja välihousut sekä toppikset ja tarkenee kivasti.Tosta, että eihän kukaan aikuinenkaan kulje vanhoissa vaatteissa läpitalven. Väärin minulla on kaksi talvitakkia toinen on ostettu 8 vuotta sitten ja toinen on äitini vanha ja sillä on ikää yli kolmekymmentävuotta. Enkä kulje niissä pihiyttäni vaan koska ne on niin tolkuttoman hyvälaatuisia, että olisi suorastaan typerää heittää niitä pois vaan siksi, että ovat jo vanhoja.Eli kyllä vaatteissa laatu eikä ikä ratkaisee.

Vänkääjät taitavat olla itse niitä jotka pukevat lapsensa ryysyihin.

Itselläni on myös tuollaisia tuttavia ja näkee myös päiväkodissa että ei väliä missä pienissä vaatteissa lapset kulkevat. Uusin autoihin ja elektroniikkaan satsataan mutta lapset ovatkun ryysyläiset.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat