Vierailija

Lasta hemmoteltiin ja annettiin hänen tehdä kaikkea typerää mitä minä en ikinä antaisi lasten tehdä ainakaan vieraiden läsnäollessa.- Lapsi murisi ja karjui toisille lapsille + hyökkäili päin

- Heitteli ja huitoi toisia lapsia tavaroilla

- Lapsi otti pöydästä syötävää ja haukattuaan pani syödyn asian takaisin tarjoilulautaselle tai sylki suustaan lattialle (esim viinirypäleet)

- Hyppi sohvalla kun muut siinä istuivat (sohva oli siis täynnä ja lapsi tunki väkisin väliin)

- Jos joku muu lapsi sai joltain aikuiselta huomiota niin tämä lapsi työnsi isensä väliin ja työnsi toista lasta pois.Lapsen vanhemmat vain katsoivat huvittuneena lapsen tekemisiä ja nauroivt, että " pikku pekka" on niiiin innoissaan kun hänellä on synttärit.Minä olisin kyllä komentanut jo moneen kertaan ja lopuksi laittanut lapsen rauhoittumaan toiseen huoneeseen jos ei usko.

Monet aikuiset jo mulkoilivat siihen malliin, että lapsen käytös ei heitä miellyttänyt.olenko minä tiukkapipoinen vai olisiko lapsen käytökseen pitänyt puttua.

Tiedän, että me olisimme voineet lähteä pois, mutta halusin antaa lapseni leikkiä toisten lasten kanssa, jotka leikkivät nätisti.Kommentit (9)

kaverin kaksi vuotias käyttäytyy juuri noin, oli synttärit tai ei eikä häntä juuri kommennneta kun " ei jaksa" ... ikävää mennä heille kylään kun oma lapsi pelkää suoraan sanottuna toista, yritä siinä sitten rauhotella ja opettaa heitä leikkimään keskenään kun toinen hyökkää kimppuun ja huutaa...

oltiin kanssa yhden 2-vuotiaan synttäreillä ja tapaus oli aika samanlainen...

en kylläkään muista olisiko minun lapseni käyttäytynyt tuossa iässä noin, mutta synttärisankarilla saattaa olla hiukan esiintymistä siinä mukana?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meilläkin lasta (2v, esikoinen, ainoa ja vaikeuksien kautta " hankittu" ) hemmotellaan, mutta ei todellakaan anneta tehdä kaikkea. Kaikki mainitsemasi asiat olivat sellaisia, että meillä olisi moneen kertaan jo komennettu, kielletty, otettu lapsi pois tilanteesta ja todellakin estetty tekemästä kaikkia noita asioita. Luultavasti (oli synttärit tai ei) jos meillä olisi tehty nuo kaikki asiat niin lapsi olisi mennyt isän tai äidin kanssa yläkertaan rauhoittumaan kaksin ja toinen vanhemmista olisi jäänyt huolehtimaan vieraiden olosta.Missään tapauksessa meillä ei satuteta tai edes yritetä satuttaa toisia lapsia ilman " rangaistusta" .Pakko ei ole syödä loppuun jotain minkä ottaa, jos siitä ei tykkää mutta se viedään sitten äidille, isälle tai roskiin eikä ainakaan missään tapauksessa laiteta takaisin tarjoilulautaselle.Mustasukkaisuutta meillä esiintyy kyllä. Eli jos joku muu lapsi saa huomiota isältä tai äidiltä niin tulee varmaan kiukuttelemaan, mutta se tilanne hoidetaan jotenkin niin ettei kenellekään tule paha mieli.Meillä on sohvilla hyppiminen kiellettyä jos siinä satuttaa itsensä, mutta lapsi on saanut luvan hyppiä äidin/isän selän takana sohvalla sovitulla tavalla, jos äiti/isä antaa luvan. Tosin meillä on sellainen jumppatyyny ja -pallo joilla lapsi saa luvan kanssa pomppia, joten sohva ei ole enää niin kiinnostava.En ymmärrä ko. lapsen äitiä, ettei 2-vuotiasta muka saisi komentaa ja rangaistakin jollakin lapsen ymmärtämällä tavalla. Meillä rangaistuksena on esim. " ei sitten mennä sinne ja sinne minne sovittiin jos et käyttäydy kunnolla" tai " tänään ei tipu sitten herkkuja jos teet noin vielä kerran" jne.

En siis vetäisi mitään suuren luokan johtopäätöksiä lapsen käytöksestä tai vanhempien kasvatusmetodeista noin yleensä. Mutta tokihan lasta olisi synttärijuhlilla ojentaa, se tuntuu aika selvältä.

Kyllä minäkin ymmärrän, että poikkeavissa tilanteissa lapset käyttäytyvät poikkeavasti, mutta kun oikeasti siihen ei tarvita mitään poikkeavaa tilannetta, että tuo lapsi käyttäytyy huonosti.

Minun mielestä olisi reilua kaikkia kyläilijöitä kohtaan, jotka ovat kokoontuneet viettämään mukavaa aikaa yhdessä, että lasta olisi neuvottu ja komennettu olemaan kunnolla.

Uskon, että en ole ainut, jolle jäi vähän ikävä kuva tuosta perheestä.ap

miten kotonaan pomppii ja hyppii niin kauan kun ei satuta muita lapsia. Kylässä kyllä pitää jo vanhempien kieltää. Meillä ei hypi omat eikä vieraat lapset sohvalla, johan siinä on jo vaara satuttaa itsensä.

Mutta ei se ollutkaan niin, vaan tuttavalapsen :) Joo, en minäkään olisi ymmärtänyt tuollaista käytöstä, en lapselta, enkä varsinkaan hänen vanhemmiltaan. Voin vain kuvitella, millaista on tuon lapsen hoitajilla, opettajilla ja kavereilla. Vanhemmatkin ovat varmaan kohta helisemässä, kun lapsi vähän kasvaa. Itsepähän ovat valinneet kasvatuslinjansa...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat