Seuraa 

Osaako kukaan antaa faktatietoa vauvan istumisesta?

Muistan jostain kuulleeni, että vauvaa saa alkaa istuttamaan vasta puolivuotiaana. Miksi tämä ikäraja? Millä tavalla vaikuttaa haitallisesti, jos istuu aikaisemmin?

Meidän tyttö (5kk) haluaisi aina istua ja usein istuma-asento on ainoa, jossa hän olisi tyytyväinen...

Kommentit (1)

ja kysyin asiaa terkalta. Sanoi että kyllä sylissä saa istuttaa jos vauva kovasti pystyyn kinkee, mahdotontahan sitä on väkisin makuulla sylissä pitää. Täytyy vaan sylissäkin hyvin tukea ettei vauva väsähtäessään retkahtele.

Meille äideille piti paikallinen fysioterapeutti luennon lapsen motorisesta kehityksestä, ja hän oli sitä mieltä että ilman tukea lasta ei olisi hyvä istuttaa ennen 10 kuukauden ikää. Kyllähän nuorempikin vauva jo pystyssä pysyy jos hänet lattialle istualleen laittaa, mutta selän alimmille nikamille tulee kohtuuttomasti rasitusta, mikä voi mahdollisesti aiheuttaa selkävaivoja vanhemmalla iällä. Jatkoi vielä että yleensäkin olisi suotavaa antaa lapsen kehittyä omaan tahtiinsa eli lapsi nousee istumaan sitten kun on siihen valmis. Eri asiahan on tietysti istuminen tuettuna esim. syöttötuolissa, hän puhui vain kokonaan ilman tukea istumisesta.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat