Vierailija

sokeria jonkin aikaa ennen rasitusta? Eli pitäisikö jo muutamaa viikkoa ennen alkaa välttämään kaikkea sokeripitoista vai onko asialla vaikutusta?

Kommentit (11)

vaan myös rasva. Eli jos olet syönyt edellisenä iltana lasagnea tai muuta kovin rasvaista sekin vaikuttaa. Mutta, mutta kannattaako itseään huijata eli syödä jotenkin erilailla pelkkää testiä varten. Toki voit muuttaa ruokavaliosi loppuraskauden ajaksi tai loppuelämäksi ja sehän kyllä kannattaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

no mun kokemus on että rasvaisten pihvi-illallisten jälkeen seuraavan aamun paastosokeriarvot oli korkeempia kuin kevyemmin ruokaillessa.Yritin syödä tosi terveellisesti raskausaikana, mutta kyläilyjen yhteydessä huomasin tämän. Siis täysjyväviljoja, runsaasti kasviksia, sopivasti hedelmiä yms.

Niin, onhan insuliini toki yhteydessä elimistön rasva-aineenvaihduntaan, se on juuri se hormoni joka varastoi rasvaa - eli jos elimistön insuliiniresistenssi on kohonnut, jos haima tuottaa liikaa insuliinia, lihoo, koska se insuliini varastoi rasvaa. Siinä mielessä diabeteskin on rasva-aineenvaihdunnan sairaus. Ykköstyypin diabeetikon ensioire on monesti juuri laihtuminen, siksi ettei insuliinia, joka rasvaa varastoisi enää erity.Mutta verensokeriin rasva ei vaikuta - tai vaikuttaa jopa alentavasti, sillä jos hiilihydraattipitoisen ruoan yhteydessä syö rasvaa, se hidastaa hiilihydraattien imeytymistä ja tasoittaa verensokerin nousua.Tutkijat on vähän hakoteilla diabeteksen oikeaoppisen hoidon kanssa - vähärasvainen korkeahiilarinen ruokavalio on osoittautumassa huonoksi. Miksi syöttää diabeetikolle nimenomaan sellaista ruokaa joka kohottaa verensokeria ripeästi?Ysi

tämä siis elämäntavasta.

Nyt raskaana ollessa vaan tekee mieli jostain syystä esim salmiakkia ja suklaata enemmän kuin normaalisti, enkä ole asian suhteen tiukkana.

Olen siis syönyt viimeaikoina normaalia enemmän makeaa (vaikka monen muun mittapuun mukaan tämäkin kulutus on todella vähäistä). En vain halua että tulee rajatapaus siksi että nyt olen syönyt enemmän makeaa kuin normaalisti.

Ehkä edellisen päivän sokerin paljo syönti saattaa ihan pikkasen vaikuttaa, mutta tarkoitus on että paastoon asti syödään normaalisti ja vaikka olisit sitä ennen vetänyt pelkkää sokeria niin tulokset pitäis olla normaalit jos sitä diabetestä ei ole :)

Ja mikähän järki moisessa on? Jos sulla on huono ruokavalio niin muuta sitä kokonaan tai testaa mitä sokerisi on syömisilläsi.

En usko että muutaman viikon syömisillä on siihen miten kehosi reagoi sokeriin. Eikös testissä lähinnä seurata kroppasi käytöstä kuin sitä millanen ruokavaliosi on?

joidenkin tutkijoiden mukaan tulisi mieluummin puhua rasvataudista kuin sokeritaudista.En ihan tarkkaan osaa selittää mekanismia miten rasva elimistössä kohottaa verensokeria. Ihan omakohtaisena kokemuksena tiedän että näin tapahtuu, minulla oli raskausajan diabetes ja jouduin mittailemaan sokeriarvoja 3 kertaa päivässä.Ehkä se ei ole se pelkkä rasva, mutta eihän kukaan pelkää öljyä tai margariinia syö.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat