Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Moi!

Meidän vaaveli (8kk) on tähän mennessä ollut melko hyvä syömään. Kiinteät aloitettiin noin 5,5 kk ikäisenä. Nyt yht' äkkiä päätettiin sitten olla syömättä. Istu vaan suu tiukasti kiinni ja mitkään konstit eivät auta. Juo kylläkin korviketta ihan kiitettävästi. Tämä lakko kestänyt nyt noin viikon. Mitä apuun? Hedelmäsoseet uppoaa kylläkin pienen taistelun jälkeen.APUA!

Kommentit (9)

tehtiin hampaita!

Ikenet olivat ihan turvoksissa ja niihin ei saanut edes katsoa. Annoin kaiken ruoan kylmänä (hedelmäsoseetikin laitoin jääkaappiin ja annoin vasta sitten), se auttoi. Ilmeisesti lämmin ruoka ei tehnyt hyvää. Niin ja neidin lakko oli myös hieman alle 8kk, nyt hän on 8,5kk.

Hieman lohdutti kuulla että myös muilla on ollut samankaltaisia ongelmia.

Voi hyvinkin olla että hampaat on kyseessä. Hän ei anna lainkaan tsekata suuta.

Hetki sitten yritin taas taistella lounaan kanssa. Ei onnistunut! Teenkö väärin jos yritän väkisin antaa sitä ruokaa?

Jos pelkästään ne hedelmäsoseet kelpaa, annanko niitä? Pelkään vaan pahasti että hän tottuu saamaan ainoastaan makeata jälkkäriä oikean ruoan sijaan.

Mitenköhän kauan vauva pärjää pelkällä ÄM-korvikkeella ja pienellä määrällä hedelmäsoseella? Iltapuuro kylläkin uppoaa jostain kumman syystä.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä ei uponnut " kunnon" ruoka kunnes keksin antaa ne kylmänä. Ja voithan kokeilla esim. omenaporkkanasosetta, onhan se vähän " ruokaisempaa" kuin esim. mango.

Ei kannata huolestua, nyt meillä kyllä uppoaa taas kaikki ruoka kun hampaat on tällä erää tehty :)

viime viikolla. Pari päivää upposivain viileä maito ja hedelmät ei muuta.

Ja meillä kin syynä taisi olla hampaat, molemmat etuhampaat tulivat yhtäaikaa.

Meillä samanikäinen suursyömäri on syönyt huonosti varsinkin lämmintä ruokaa, kun hampaat ovat puhkeamassa. Rintamaitoa menee silloinkin tosi hyvin, samoin vähän hedelmäsosetta.

En ehkä osaa ongelmaasi auttaa, mutta...Meillä vauva kohta 7kk. Välillä kiinteitä mennyt tosi hyvin (siis yleensä)ja välillä on sitten ollut lakkoilua. Hedelmäsosetta ehkä mennyt muutama lusikallinen, eikä muu kelpaa. Suu vain napsahtaa ekan lusikan jälkeen tiukasti kiinni ja kiinni pysyy. Oma äitini lohdutti minua viisaasti. Vauva on oppinut syömään, avaamaan suunsa lusikalle, mutta yhtä tärkeä taito loppujen lopuksi on se, että vauva osaa myös pistää suunsa kiinni, kun ei ruokaa halua. Hän siis pystyy siten ilmaisemaan tahtonsa ja kommunikoimaan kanssasi. Ekan lusikalllisen maistettuaan ja todettuaan epämieluisaksi, hän osaa päättää etten halua tätä enempää ja ilmaisemaan sen. Todella hieno taito ja elämässä tärkeä!Tämä ajatusmaailma helpotti ainakin minua (jotenkinhan se tuntuu harmilliselta kun ensin laittaa lapselleen rakkaudella ruokaa ja sitten ei mikään kelpaakaan.) eikä ne lakot niin kauaa ole kestäneet. Kun vauva voi muuten hyvin en sitten niin hirveästi lakkoilusta huolestunut. Syy saattoi meillä olla näin jälkikäteen ajateltuna ummetus, mutta tiedä häntä.

Niinhän sitä sanotaan ettei pieni lapsi tarkoituksellisesti nälkää näe, eli kyllä se sitten syö kun on nälkä. Ruokahalukin saattaa paljon vaihdella, aina ei maita, toisinaan taas uppoaa senkin edestä. Mä itse hötkyilin ja tuskailin aika lailla ensimmäiseni kanssa samasta aiheesta, mutta monien taistelujen jälkeen huomasin sen olevan hyödytöntä. Nyt toisen kanssa osaan jo ottaa hieman rennommin, syödään sitten kun nälättää..

menee varmasti ohi ja jos korviketta menee, ei kuole nälkään. Jos johtuu hammaskivusta, kurkkukivusta tms, niin vauva syö sitten senkin edestä, kun olo paranee.Mutta yksi n tärkeä euvo kyllä - EI, ÄLÄ missään nimessä yritä väkisin tai tyrkytä. Anna syödä mitä sovulla syö, kyllä ne " suolaisetkin" taas maistuu, kun ruoka maistuu muutenkin. Väkisin vänkäämällä ruokailusta tulee jatkossakin helposti ongelma - voi syntyä vastenmielisyys syömiseen tai sitten ruokailusta tulee se areena, jolla käydään tahtojen taistoa. Äiti päättää mitä syödään - lapsi määrän!Pidä selkeä ruokarytmi eli ateria-ajoista kiinni. Ja jos tulee kova nälkä jonkun aterian jäätyä vähemmälle, seuraavalla menee enemmän. Tai seuraavana päivänä. Tai sitten ensi viikolla.Jos vauva tuntuu muuten kipeälle / väsyneelle, kannattaa käydä näytillä lääkärillä, ettei ole mikään korvatulehdus tms.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat