Vierailija

Meidän illat alkaa olla ihan kamalia. Tätä on jatkunut jo puolisen vuotta. Pojat nukkuvat samassa huoneessa.Iltarutiini on aina sama: iltapala klo 19, puoli kasilta iltapesu, sitten iltasatu ja sänkyyn, jossa saa vähän aikaa lueskella kirjaa. Sitten valot pois, halit ja hyvänyöntoivotukset. Tähän saakka menee hyvin.Sitten pojat alkaa juosta sängyistä pois. He usein leikkivät niin, että "lähdetäänkö nyt" ja sitten he juoksee huoneesta. Mä vien pojat sänkyyn, laitan peiton päälle ja pois. Seuraavilla kerroilla en enää laita peittoa, mistä nousee huuto. Vien poikia kymmeniä kertoja sänkyyn, mutta meno ei rauhoitu.Yöllä lapset kömpii meidän makkariin, isompi sängyn vieressä olevalle patjalle ja pienempi viereen. Tähän saakka mennyt suht ok yöt, mutta nyt 4 v vaatii yöllä laittamaan itselle peittoa ja inisee sitä iät ajat. Kyllähän tuonikäisen pitäisi oma peittonsa osata laittaa! Viime yönä sitten valvottiin koko perhe klo 2-3, kun 4 v ei suostu ite laittamaan peittoa eikä olemaan omassa sängyssään, kun pelkää. Eikä rauhoitu millään.Mä en jaksa tätä enää!! Viisaat neuvot nyt kehiin!

Kommentit (15)

Kysyttekö ihan tosissanne? Viimeistään kouluikäisenä lapsi tarvitsee oman huoneen, jossa rauhoittua ja keskittyä opiskeluihin. Ja anteeksi vain, mutta keittiönpöytä EI aja samaa asiaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Peittely, päät tyynyyn, äiti paikalla jne... Siis ei ole tullut mieleenkään, vau!Ei toimi meilläkään! 2v ja 4v lapset. Illat ihan hirveitä. Tarroista ei enää apua. Lapset meilläkin samassa huoneessa. Ja nukutetaan, ihan kirjaimellisesti. Usein toista saa pitää kiinni sängyssä, että rauhoittuu.Aivan huippu myös se idea, että lapsille omat huoneet. Mistähän nyt toisen huoneen tähän hätään taikoisi...?

Ettei villiinnytä toisiaan? Laiskuutta vanhemmalta parhaimmillaan. :DMitä jos nukuttaisit lapsesi? Se ei ole anteeksi vaan nukuttamista jos viet lapset sänkyihin, annat kirjat kouraan, peittelet ja sammutat valon.

Ei ihme että ton ikäset lapset ei nuku niin!Ittellä pari pikkupoikaa, enkä anna nukahtaa itsekseen ennenkö osaa lukea kirjoja ja olla sängyssä, jutella sopii kun tekee sen hiljaa. Mutta ei ton ikäsenä vielä!Ja miksi teillä on ylimääränen patja omassa huoneessa? Sehän on teiltä suora kutsu huoneeseenne! HALOO!

Patja pois. Ja pennut nukkuu omissa pedeissä.Pienen lapsen (molemmat teijän muksut on siis pieniä) kulluu nukkua omassa pedissä. Lapsen tarttee tuntea olonsa turvalliseksi sielä ja mikä sen parempi kun rauhallinen tilanne? Äiti tai isä lukee sadun, peittelee, sammuttaa valon ja jää odottamaan unta?

Sun lapset ei ala juoksuttaan kun olet paikalla. Päät tyynyyt ja ollaan hiljaa. Aikansa uuden opettaminen vie, mutta oppii kyllä.Kun yrittää kammeta viereen niin vie takasin sänkyihin ja olet siinä kunnes simahtaa.

Paljonko nukkuvat vuorokaudessa? Monelta aamulla ylös? Miten pitkät päiväunet ja mihin aikaan? Meillä suunnilleen samanikäiset aloittaa tuntia myöhemmin iltatoimet kuin ap:llä, seiskalta ylös, hoidossa n. 1,5-2 h päiväunet.

Lainaus:

Kysyttekö ihan tosissanne? Viimeistään kouluikäisenä lapsi tarvitsee oman huoneen, jossa rauhoittua ja keskittyä opiskeluihin. Ja anteeksi vain, mutta keittiönpöytä EI aja samaa asiaa.
En ikinä, ikinä opiskellut oman huoneen yksinäisyydessä, en olisi millään pystynyt keskittymään vaan olisin kyllästynyt aivan alkuunsa. Yleensä tein läksyt/luin kokeisiin/ylppäreihin/pääsykokeisiin olohuoneessa, missä oli telkkari päällä ja ainakin joku 6-henkisestä perheestämme aina juttukaverina. Ihmiset on erilaisia, jotkut tarvii sen oman huoneen ja toiset ei. Jokainen vanhempi arvioikoon oman lapsensa kohdalla tämän tarpeen.

Nelivuotias on niin iso, että lahjonnalla voisi yrittää etiäpäin.Eli tarra jokaisesta kerrasta kun nätisti menee nukkumaan. Ja kun tarroja on esim. viisitoista, menette yhdessä uimaan tms. Kuopuksellekin tuota voisi kokeilla, mutta on sen verran nuori, ettei ehkä toimi.Lisäksi kannattanee rauhallisesti iltaisin kerrata nukkumaansäännöt. Näin ne ovat tuoreemmassa muistissa.Entä jos illalla jäisi istumaan hetkeksi lasten viereen ja odotteleen, että rauhoittuvat? Tai jos lukisit itse heille iltasadun, eivät itse saisi väännellä kirjoja.Onko jompikumpi lapsista sellainen, että voisi nukkuvana kantaa toiseen huoneeseen? Eli nukahtaisivat eri huoneissa (eivät villitsisi toisiaan) ja kannettais sitten samaan huoneeseen nukkumaan.

Itse tunnet lapsesi parhaiten; vaikea ulkopuolisen sanoa, millä heihin voisi vedota.Meillä on samanikäiset lapset - poika ja tyttö - ja meno on välillä ollut samanlaista. Meillä esim. tyttö on turhamainen. Hänet saa pysymään sängyssä, kun vetoaa tuohon ominaisuuteen. Ihana yöpaita päälle, nukelle myös kaunis yöpuku, kammataan ja asetellaan peitot ja "oletpa ihanan näköinen siinä rauhallisesti nukkumassa..." ynnä muuta soopaa... ;-D Ja pysyy söpönä pedissä.Poikaan puolestaan vetoaa ihan toiset jutut, ja niitä joutuu vaihtamaan useammin. Esim. viime aikoina poika on halunnut tunkea sukkaan kaksi geomag-kuulaa yöksi, onnea tuomaan... Niistä keksin jotain puppua myös, että tänä yönä tulee varmaan erityisen kauniita unia, kun onnenkuulat on paikoillaan. Nyt täytyy nukkua ihan liikkumatta, että kuulat ei yöllä putoa...Siis ihan naurettavia juttuja ja vaativat kekseliäisyyttä, mutta noilla saan lasten huomion siitä iltariekkumisesta johonkin muuhun ja sänkyyn jääminen on syystä tai toisesta kummallekin kivaa. Huono puoli on, että temput menettävät tehonsa aika nopeasti. Mutta jos huonon tavan saa katkaistua kikkakolmosella, niin lapset ei välttämättä helposti palaa siihen kuitenkaan.Yksi juttu vielä: missä olet itse, kun lapset jäävät huoneeseen? Meillä on työhuone lastenhuoneen vieressä, ja jään aina koneelle hetkeksi lasten mentyä petiin. Niinpä olen heti ovella vastassa, jos jompikumpi meinaa lähteä huoneesta. Palaavat yleensä takaisin itse, kun huomaavat, etteivät pääsisi sen pitemmälle.Omaan huoneeseen komentajille: meillä tilanne oli paljon huonompi, kun lapset nukkuivat eri huoneissa - molempia pelotti. Nyt kumpaakaan ei pelota, saavat turvaa toisistaan.

Niin kauan kuin olivat samassa, kamala ralli oli joka ilta. Omiin sänkyihin ja oiin huoneisiin asettuvat heti. Että hommatkaa nyt vaan se ylimääräinen huone jostain. Voisiko toisen lapsen sängyn laittaa vanhempien makuuhuoneeseen. Jos lapsi tulee sinne joka yö kuitenkin, niin selvästikään ei vielä pysty nukkumaan yksin, mutta sisaruksen kanssa on vaikea rauhoittua.

Nukahtavat aina kummatkin 15 min sisään. Jos en siellä ole, alkaa riehuminen. Meillä tyttö aina aloittaa riekkumisen ja saa isoveljensä mukaan.Joskus tulevat viereen, mutta yleensä nukkuvat omissa sängyissään. Jos pelottaa, niin tietenkin saavat tulla kainaloon.

illat, kun lapset saivat omat huoneet. Alkoivat myös nukkua koko yön omassa sängyssä, kun saivat nukkua rauhassa. Ei tietenkään toimi kaikilla, mutta meillä lapset häiriintyivät toisistaan.

Pojalla 6v. on ollut oma huone 2,5v. lähtien joten emme ota sitä häneltä pois.

Sitten kun tyttö kaipaa omaa huonetta, me vanhemmat muutamme olohuoneeseen :D Sen kun pystyy jakaa niin että olohuone on silti vain olohuone. Iso ku mikä.Mutta siis, mun mielestä sen pienemmän paikka on vielä vanhempien vieressä.

Lähempänä kolmea ikävuotta voi kokeilla uudestaan omaa tai sisarushuonetta.

Ei sitten ole tullut mieleen, että tuota kaikkea on tehty ja tehdään, mutta SE EI AUTA!Kuten sanoin, lapset aikansa rauhoittuivat, kun toinen aikuinen oli huoneessa, mutta sitten meno oli taas villiä. SItten yritin sitä, että olen toisessa huoneessa ja vien lapsia sänkyyn. Kuopusta vein viimeksi 34 kertaa, eikä vieläkään nukahtanut.Ja ylimääräinen patja on meidän huoneessa siksi, että SAA tulla yöllä sinne, jos pelottaa. Mutta pitää nukkua nätisti eikä häiritä muita. Tähän saakka tuo patja makkarissa toiminut ok."Äiti tai isä lukee sadun, peittelee, sammuttaa valon ja jää odottamaan unta?

Sun lapset ei ala juoksuttaan kun olet paikalla. " - Ja HÖPÖHÖPÖ! On se helppo leikkiä mallikasvattajaa, kun on helpot lapset.ap

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat