4-v:n jalkakivut - reumasta ja kasvukivuista...

Vierailija

Mistähän voi johtua 4-vuotta täyttävän (tällä viikolla) jalkojen yölliset kivut?

LApsi ajoittain valittelee polviaan tai nilkkojaan, erityisesti toisessa jalassa tuntuu olevan kipua. Lapsella on ollut vauvasta asti kummankin nivusen imusomukkeet turvonneet - ensin ne laitettiin calmette-rokotuksen piikkiin, mutta eräs lastenklinikan lääkäri mainitsi, ettei niillä ole yhteyttä rokotukseen (kävimme muissa asioissa lääkärissä). Lisäksi tyttö tuntuu monen mielestä lämpimältä ja sitä on hämmästelty, vaikka mitattaessa kuumetta ei olekaan. Outoa?Onko olemassa kasvukipuja - yleisestihän niistä puhutaan, mutta muistaakseni Hesarin artikkelissa kerrottiin, että oikeasti kyse on rasituksesta, joka tulee runsaasta liikunnasta eikä kyse ole kasvun aiheuttamasta vaivasta ja ettei kasvukipuja oikeasti ole olemassa.Mistä tunnistaa reuman - mitä muita oireita siihen liittyy?

Tai tulisiko jollekin mieleen mistä ihmeestä tässä voisi olla kyse - vai kuvittelenko vain jotain olevan vialla?

Kommentit (8)

Vierailija

tai sillä nimellä kulkeviin kipuihin, olis ne sitten nivelkalvojen rasitusjuttuja tai ihan mitä vaan. Itsellänikin on ollut niitä aikoinaan. Meillä ollut tytöllä 3-vuotiaasta saakka, välillä särkee joka yö, sitten saattaa taas olla pitkä tauko (nyt 5v.). Silloin kun hieronta ei yöllä auta, annan särkylääkettä, jotta lapsi saa nukahdettua. Ja jos suostuu pitämään villasukkia jaloissa, niin sen pitäisi helpottaa kipuja.Meillä oli myös toisessa polvessa pitkään joku outo särky, jota tyttö aikansa valitteli. Vein sitten erikoislääkärille ja kun lääkäri oli tutkinut (ei mitään vikaa, yliliikkuvuutta vaan, jota sen ikäisellä saattaa vielä olla, ihan normaalia kuulemma), kipujakaan ei enää ollut sen jälkeen kertaakaan. Eli olisiko lääkärissä käynnillä ollut joku plasebo-vaikutus, mene ja tiedä.

Vierailija

Tuo varsinkin että ne tulee yötä vasten kuulostaa niin tutulta. Muistan omasta lapsuudestani vielä yölliset kasvukipukohtaukset. Ei ollut kivoja ei. Myöhemmin olen kuullut, että juuri villasukat ja magnesium helpottaisivat vaivaa. En tiedä miksi, enkä ole aihetta sen kummemmin tutkinut, kun ei omalle lapselle vielä ole tullut kohdalle. Hieroisin ja pitäisin huolta siitä että jalat on lämpöiset yöllä. Pyydä mummoa kutomaan reisiin asti ulottuvat mukavat villasukat yöksi. Tai säärystimet yhdistettynä tavallisiin sukkiin.Lättäjalkainen olen muuten minäkin.

Vierailija

Lattajalka tai nilkan virheellinen asento voi aiheuttaa kipuja. Meilläkin 4-vuotiaalla iltaisin ja öisin jalkasärkyjä, ei kuitenkaan mitään vikaa, jalkoja seurattu fysioterapeutilla.

Vierailija

Pyydänkin nyt neuvolatarkastuksessa katsomaan jalan asennon. itselläni on lättäjalka, joten voikin olla, että kyse on samasta ongelmasta.Mikähän selittäisi imusolmukkeet?

Mistä eri syistä ne voivat olla turvonneet ja voivatko ne olla sellaiset ilman mitään erityistä syytä?

Vierailija

Ja kasvukivuista lastenlääkärikin puhui, vaikkei niitä siis kasvaminen aiheutakaan. Tytöllä oli jalat niin kipeät välillä, ettei hän pystynyt kuin konttaamaan. Kipuja oli päivälläkin, mikä on kuulemma epätyypillistä, mutta kun mitään muutakaan syytä ei löytynyt, niin kasvukivuiksi ne määriteltiin. Käytiin ihan lastenpolilla kipujen takia.

Vierailija

useimmiten symmetrinen. Sitä on siis molemmilla puolilla samassa nivelessä, vaikka voikin olla toisessa enemmän.Hänellä reumaan ei alunperin liittynyt muita oireita kuin nivelkipua. Sitä oli kuitenkin sitten niin paljon, ettei mitään epäselvää jäänyt. (tyyliin avainta ei pysty kääntämään ovessa). Muut oireet ovat tulleet sitten lääkkeitten myötä.

Vierailija

Meillä ei kyse ole noin pahoista kivuista, aika hurjalta kuulostaa nuo teidän lastenne kivut. Onneksi olette jo päässeet (oletan näin) niistä eroon.

ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat