Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten teillä on varaa ostaa näin paljon joululahjoja???

Vierailija

http://www.vauva-lehti.fi/keskustele/tm.asp?m=5742147&p=2&tmode=1&smode=1Siis 24 joululahjaa! Jos ajattelee, että yksi lahja on kympin, se tekee jo 240 euroa. Ja yleensä kympillä ei kovin kummoista lahjaa saa, joten se 15-20 euroa on realistisempi ajatus lahjan hinnaksi. Näin ollen joululahjojen hinnaksi tulee yht. 480 euroa, tai jopa enemmänkin!!!Eihän siinä mitään, jos on varaa... Mutta siitä huolimatta en ymmärrä, miksi lahjoja pitää ostaa noin tolkuttomasti? Mihin AIKUISET tarvitsevat lahjoja? Muistaminen on toki mukavaa, mutta senkin voi tehdä niin monin tavoin...Joulu on niin kamala kulutusjuhla!!! Ihmiset ei raaski ottaa kehitysmaista kummilapsia, kun se maksaa kympin kuussa... Silti rahaa syydetään yhteen päivään ihan järjettömiä summia! Sama juttu monen muun asian kanssa.Eikä tarvi väittää että olen katkera. Rahaa on sen verran, että toimeen tullaan, maksetaan omaa taloa, on varaa uusia huonekaluja ja kodinkoneita jos tarvii. Mutta tähän joulun kulutushysteriaan minua ei kyllä mukaan saa!!!! Joulu on ihana juhla, mutta sen olennaisin idea ei kyllä ole lahjojen ostaminen, antaminen ja saaminen... Hyvän mielen saa mummoille ja kummeille aikaan omatekoisella piparkakkutaloilla, joulukukilla (esim. joulutähti), itse leivotuilla joulutortuilla ym. Lähimmäisiä voi ilahduttaa niin monella tapaa, ympäri vuoden, ja silti suurin osa idiooteista hyvinvointivaltioissa elävistä hyväosaisista muistaa läheisiään vain jouluna... Toivottavasti saan omille lapsilleni opetettua hieman toisenlaisia arvoja...

Sivut

Kommentit (35)

Vierailija

Esim. valokuva-albumi ja muutama valokuva, yhtä. alle 4 euroa, hierontakapula ja hierontaöljy (pieni) yht 5 euroa (näitä muutamalle kaverille), lasten kirja 3-8 euroa (muutamille), kynttilöitä 1-4 euroa (muutamalle), mummoille yleensä yksi joulukuusenkoriste, joku nätti, alle 5 euron... miehelle ja vanhemmilleni ostan kalliimmat lahjat, niihin saa mennä 25-50 euroa per henkilö.

Vierailija

Jos on esim. 4 omaa lasta, 4 kummilasta, puolisot, mummot ja vaarit. Siitä vaan äkkiä kertyy. Varsinkin lapsille tulee ostettua usein pehmeä ja kova paketti.

Vierailija

Pikkuhiljaa olen ostellut. Aloittelin tossa elo-syyskuussa ostelee lahjoja. Mistään en ole joutunut luopumaan, ja ihan kotihoidontuista ostelen.

Ei niitä tarvitse kaikkia samaan aikaan ostaa.

Vierailija

vielä joulunaluspäivien -40% lastenvaatealeja... lapsille ei ole oikeastaan ostettu mitään ylimääräistä lelua koko syksynä, on vain kirjoitettu pukille :)

Vierailija

mutta tuo koirille lahjan ostaminen kuulostaa naurettavalta. ja ei, en ole mikään eläinvihaaja, meilläkin on 2 koiraa ja liuta kissoja ja muutama hevonenkin. mutta en kyllä pidä niitä sillätavalla perheenjäseninä kuin ihmisiä..

Vierailija

Veljeni ostavat kanssa, jos vaan muistavat. Ei oo todellakaan mikään pakko ja, kukaan ei loukkaannu jos koirat ei sais paketteja ollenkaan. Jos puruluun laittaa pakettiin ja, lahjan arvokin on n. 2 euroa niin, ei kai oo mikään isojuttu.

Vierailija

Meillä EI todellakaan ole tarkoitus ostaa jokaikistä tavaraa, mitä lapset keksivät pyytää. Hieman usemmanlaisia ja enemmän kuitenkin pitää ostaa, kuin silloin, jos he tietäisivät paremmin mitä haluavat/osaisivat ilmaista jonkun/joitakin tiettyjä lahjoja, mitä haluavat!

Vierailija

Saan ostella mitä huvittaa. Silti lapsien (2 kpl ) lahjoihin menee korkeintaan 200 euroa. Lähisukulaisten lahjat noin 100 euroa ja, kummilapset 50 euroa. Lahjoja on kiva ostaa ja, miettiä mitä kenellekkin.

Vierailija

Ensinnäkin, mikä koira ei tajua/ilostu jos saa revittäväksi paketin jonka sisällä on jotain koiran herkkua? (meidän tapauksessamme lihapullia) Mitä muuta siinä pitäisi ymmärtää kuin se ilo joka tulee kun saa jotain kivaa?

Ja toiseksi; onko sinusta lahjan antamisen idea siinä, että lahjan saaja tuntee kiitollisuutta lahjan antajaa kohtaan?

28 kirjoitti:

" Voi jessus, koirille lahjoja...ne varmaan ymmärtääkin sen, varsinkin se tuttavan koira!!osaa olla kiitollinen sitten lahjan antajille :/ reps!!!!"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat