Miten teillä on varaa ostaa näin paljon joululahjoja???

Vierailija

http://www.vauva-lehti.fi/keskustele/tm.asp?m=5742147&p=2&tmode=1&smode=1Siis 24 joululahjaa! Jos ajattelee, että yksi lahja on kympin, se tekee jo 240 euroa. Ja yleensä kympillä ei kovin kummoista lahjaa saa, joten se 15-20 euroa on realistisempi ajatus lahjan hinnaksi. Näin ollen joululahjojen hinnaksi tulee yht. 480 euroa, tai jopa enemmänkin!!!Eihän siinä mitään, jos on varaa... Mutta siitä huolimatta en ymmärrä, miksi lahjoja pitää ostaa noin tolkuttomasti? Mihin AIKUISET tarvitsevat lahjoja? Muistaminen on toki mukavaa, mutta senkin voi tehdä niin monin tavoin...Joulu on niin kamala kulutusjuhla!!! Ihmiset ei raaski ottaa kehitysmaista kummilapsia, kun se maksaa kympin kuussa... Silti rahaa syydetään yhteen päivään ihan järjettömiä summia! Sama juttu monen muun asian kanssa.Eikä tarvi väittää että olen katkera. Rahaa on sen verran, että toimeen tullaan, maksetaan omaa taloa, on varaa uusia huonekaluja ja kodinkoneita jos tarvii. Mutta tähän joulun kulutushysteriaan minua ei kyllä mukaan saa!!!! Joulu on ihana juhla, mutta sen olennaisin idea ei kyllä ole lahjojen ostaminen, antaminen ja saaminen... Hyvän mielen saa mummoille ja kummeille aikaan omatekoisella piparkakkutaloilla, joulukukilla (esim. joulutähti), itse leivotuilla joulutortuilla ym. Lähimmäisiä voi ilahduttaa niin monella tapaa, ympäri vuoden, ja silti suurin osa idiooteista hyvinvointivaltioissa elävistä hyväosaisista muistaa läheisiään vain jouluna... Toivottavasti saan omille lapsilleni opetettua hieman toisenlaisia arvoja...

Sivut

Kommentit (35)

Esim. valokuva-albumi ja muutama valokuva, yhtä. alle 4 euroa, hierontakapula ja hierontaöljy (pieni) yht 5 euroa (näitä muutamalle kaverille), lasten kirja 3-8 euroa (muutamille), kynttilöitä 1-4 euroa (muutamalle), mummoille yleensä yksi joulukuusenkoriste, joku nätti, alle 5 euron... miehelle ja vanhemmilleni ostan kalliimmat lahjat, niihin saa mennä 25-50 euroa per henkilö.

Jos on esim. 4 omaa lasta, 4 kummilasta, puolisot, mummot ja vaarit. Siitä vaan äkkiä kertyy. Varsinkin lapsille tulee ostettua usein pehmeä ja kova paketti.

Pikkuhiljaa olen ostellut. Aloittelin tossa elo-syyskuussa ostelee lahjoja. Mistään en ole joutunut luopumaan, ja ihan kotihoidontuista ostelen.

Ei niitä tarvitse kaikkia samaan aikaan ostaa.

vielä joulunaluspäivien -40% lastenvaatealeja... lapsille ei ole oikeastaan ostettu mitään ylimääräistä lelua koko syksynä, on vain kirjoitettu pukille :)

mutta tuo koirille lahjan ostaminen kuulostaa naurettavalta. ja ei, en ole mikään eläinvihaaja, meilläkin on 2 koiraa ja liuta kissoja ja muutama hevonenkin. mutta en kyllä pidä niitä sillätavalla perheenjäseninä kuin ihmisiä..

Veljeni ostavat kanssa, jos vaan muistavat. Ei oo todellakaan mikään pakko ja, kukaan ei loukkaannu jos koirat ei sais paketteja ollenkaan. Jos puruluun laittaa pakettiin ja, lahjan arvokin on n. 2 euroa niin, ei kai oo mikään isojuttu.

Meillä EI todellakaan ole tarkoitus ostaa jokaikistä tavaraa, mitä lapset keksivät pyytää. Hieman usemmanlaisia ja enemmän kuitenkin pitää ostaa, kuin silloin, jos he tietäisivät paremmin mitä haluavat/osaisivat ilmaista jonkun/joitakin tiettyjä lahjoja, mitä haluavat!

Saan ostella mitä huvittaa. Silti lapsien (2 kpl ) lahjoihin menee korkeintaan 200 euroa. Lähisukulaisten lahjat noin 100 euroa ja, kummilapset 50 euroa. Lahjoja on kiva ostaa ja, miettiä mitä kenellekkin.

Ensinnäkin, mikä koira ei tajua/ilostu jos saa revittäväksi paketin jonka sisällä on jotain koiran herkkua? (meidän tapauksessamme lihapullia) Mitä muuta siinä pitäisi ymmärtää kuin se ilo joka tulee kun saa jotain kivaa?

Ja toiseksi; onko sinusta lahjan antamisen idea siinä, että lahjan saaja tuntee kiitollisuutta lahjan antajaa kohtaan?

28 kirjoitti:

" Voi jessus, koirille lahjoja...ne varmaan ymmärtääkin sen, varsinkin se tuttavan koira!!osaa olla kiitollinen sitten lahjan antajille :/ reps!!!!"

Joudun kaupassa toppuuttelemaan itseäni, etten ostaisi jatkuvasti jotain. Lapset ovat pyytäneet jokainen yhden lahjan, vaikka heille on neljä jokaiselle luvattu.Meillä aatto vietetään mökillä mäenlaskun ja savusaunan sekä aterian parissa.

Meille tulee sukulaisia jouluksi ja me annamme vähintään jonkun pienen lahjan jokaiselle. Jotkut sanovat, että eihän aikuiset mitään tarvi. Mutta eihän tässä tarpeesta olekaan kysymys! Minusta on mukavaa tuottaa iloa ja ainakin minun tutuistani kaikille tulee hyvä mieli kun saavat avata paketin.Me annamme lahjoja:

-tyttö 2v: 4 pakettia

-tyttö 7kk: 2 pakettia

-tytöille yhteisesti 1 kallis lahja

-mummulle 1 paketti

-mummille 1 paketti

-tuffalle 1 paketti

-pappalle 1 paketti

-isomummulle ja -pappalle 1 paketti

-toiselle isomummulle 1 paketti

-toiselle isoisoisälle 1 paketti

-lasten kummeille jokaiselle 1 paketti (= yht. 4)

-koirille (omille + vieraiden koiralle) jokaiselle 2 pakettia (= yht. 8)

-miehen pikkusiskolle 1 paketti

-miehen kummipojalle 1 paketti

-Tädille 1 paketti

-serkulle 1 paketti

-lisäksi annetaan varmaan vielä parille ystäväpariskunnalle lahjat.Tästä tuli yhteensä 30 pakettia + ne ystäville annettavat joiden määrästä ei ole vielä tietoa. Silti meillä ei todellakaan mene älyttömästi rahaa lahjoihin, sillä teemme suuren osan lahjoista itse!

että pojat, 2-ja 5-vuotiaat, eivät toivo mitään. Tai siis eivät osaa selkeästi sanoa/päättää, mitä haluaisivat joululahjaksi. Nuo toiveet saattavat vaihdella päivästä toiseen tms. Sitten kuitenkin odottavat kovasti joulua ja sitä, kun joulupukki tuo lahjoja...Meillä käy sitten varmaan taas niin, että minä hamstraan kaikenmaailman lelut ja krääsät, ihan kuin varmuuden vuoksi, ettei vaan joutuisi jouluaattona näkemään pettyneitä ilmeitä. Kyllä he viimeistään aattoiltana tietävätkin, mitä OLISIVAT halunneet. Ja ovat ihan ihmeissään, miksei pukki sitä tuonutkaan, vaikka hän juuri sitä toivoi...Mukavaahan se olisi, jos riittäisi muutaman kunnollisen lahjan ostaminen.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat