Pakaste seiti palat, mitä valmistaa niistä ja miten?

Vierailija

mitä mahtais tulla jos laittas vuuassa uunissa.

Eli laittas ekaks pohjalle pakaste vihanneksia ja päälle kalan palat ja kaatas viel kermaa niitten päälle??



Mahtaisko siitä tulla mitään?



Maustais tietty kalat vähän.

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

400 g seitiä

1 sipuli

2-3 tomaattia

3/4 tl suolaa

mustapippuria

1 tl paprikajauhetta

1 tl currya

2 dl ruokakermaa

2 dl juustoraastetta (esim. emmental)



vuokaan öljyä tai margariinia



- Leikkaa vähän sulanut kala viipaleiksi, pane voideltuun uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit ja viipaloi tomaatit.

- Ripottele kalan päälle mausteet ja sipulit, aseta päällimmäiseksi tomaattiviipaleet.

- Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasossa 35-40 min. Kaada kypsentämisen puolessa välissä kalojen päälle kerma ja peitä ruoka juustoraasteella.

- Tarjoa perunasoseen kanssa.

Vierailija


Arkiruokaa, ja jokaisen ohjeessa on kermaa ja juustoa! Ei kasviksia, pannulla vaan rasvassa paistetaan, kermassa uitetaan ja sitten juustokuorrutus päälle. Huhhuh.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


mitä mahtais tulla jos laittas vuuassa uunissa.

Eli laittas ekaks pohjalle pakaste vihanneksia ja päälle kalan palat ja kaatas viel kermaa niitten päälle??



Mahtaisko siitä tulla mitään?



Maustais tietty kalat vähän.




Mahtaako noi pakastevihannekset kypsyä siel uunissa paljon kauemmin kuin se kala?? Heittäis sen kerman sinne joukkoon vaan...

Vierailija

Sei-paloja, mausta molemmin puolin suolalla, valkopippurilla, currylla ja paprikajauheella. Laita uunivuokaan, päälle reilusti sipulisilppua, tomaattipaloja, juustoraastetta ja pari purkkia kermaa. Uunissa lähes sulannut kala 200 asteessa n. 45 minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Vierailija

Ensin paistat seitin kunnolla pienessä tilkassa öljyä pannulla, " murenna" seiti ihan pieneksi. Lisää purjoa lohkoina, pehmennä niitäkin öljyssä. Lisää suolaa+sitruunapippuria. Lisää kermaa+smetanaa, anna jonkin aikaa hautua. Tarjoa esim. riisin kera.

Vierailija

Kalakastiketta varten ruskistan kalapalat ja teen valkokastikkeen. Gratiiniin tulee vuokaan kala ja juustokastike. Ja keittohan on vain keitto; kalalientä, maito+suurus, keittovihannekset, perunat.

Ohjeita on varmaan netti pullollaan.

Taitaa olla helpompi googlata, kun jäädä täältä odottelemaan ohjeita = )

Vierailija

Valmista ensin kattilassa kuivapussista sinihomejuustokastike, kaada se kalapalojen päälle vuokaan ja paista uunissa noi puoli tuntia. Tarjoa perunan tai riisin kera.



Toinen vaihtoehto on maustaa ensin seitipaloja suolalla ja pippurilla. Heittää päälle silputtua sipulia, herkkusieniviipaleita ja tomaattimursapurkki. Uuniin puoleksi tunniksi. Kaada päälle vielä purkki-kaksi kermaa ja takaisin uuniin toiseksi puoleksi tunniksi.

Tosi hyvää riisin kanssa.

Vierailija

Viipaloi hivenen sulaneet pakastekalan palat ohuemmiksi, noin parin kolmen sentin paloiksi (jos sulla on sellainen neljän seitikalapalan pakkaus, pistä jokainen pala vielä kolmeen tai neljään osaan). Sitten pyörittele näitä paloja lautasella jossa on sekoitettuna vehnäjauhoja ja suolaa (noin desi jauhoja ja pari tl suolaa). Kalanpalat saavat tästä uunissa maukkaan ja rapean pinnan. Aseta jauhotetut kalanpalat voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle halutessasi vähän valko- tai sitruunapippuria tai paprikajauhetta (ei tarvitse, riippuu siitä pidättekö mausteista). Kaada vuokaan 2 dl kuohukermaa (=yksi purkki) ja päälle yksi pussillinen juustoraastetta. Pistä uuniin noin kahteensataan asteeseen vajaaksi tunniksi. On ihan älyttömän hyvää ja helppoa arkiruokanakin. Perunamuussin tai riisin kanssa, eikä maksa paljon.



Neljän ihmisen annokseen tarvitset siis:

-yksi paketti (400g) pakasteseitä

-yksi pussi juustoraastetta (mieluusti Emmental punaleima)

-2 dl kermaa



lisäksi jauhoja, suolaa, valko- tai sitruunapippuria tai paprikajauhetta

Vierailija

Voideltuun vuokaan silputtua tilliä, viipaloidut seitipalat ja päälle suolaa ja valkopippuria sekä hiukkasen sulatettua margariinia että korppujauhoa. Uuniin puoleksi tunniksi.

Tällä välin paahdan paistinpannulla mantelilastuja. Sitten vielä kermaa ja ne mantelilastut päälle ja takasin hetkeksi uuniin...maistuu oikein hyvin perunoitten ja salaatin kera.

ison perheen äiti

(5-6henkilölle) Helppo ja maukas uuniseiti ohje perunoiden/perunamuusin kanssa! -Kaksi pakastepakettia seiti lohkoja. Asettele ne isoon voideltuun uunivuokaan. Valmispussi tillikastiketta, (esim.Rainbow oma on hyvä) ja valmista nopeasti 2 pussia kattilassa. Viipaloi 3 isoa tomaattia. Asettele tomaattiviipaleet uunivuokaan seitipalojen päälle/reunojen rakoihin ja kaada tillikastike päälle. Laita uuniin 200c noin 40-45min Ja siinä välissä helposti kuorit perunat keität ne ja tee vaikka pehmeä perunamuusi. Vakuutan että maistuu kaikille! :-)

Mavake
Seuraa 
Liittynyt8.4.2016

En ole itse ihan tuollaista kokeillut, mutta tilasin äskettäin lehtitarjouksena uuden koti&keittiö lehden, missä oli vinkattu seuraavaa reseptiä kuorrutettua seitä. Tämän voi valmistaa esimerkiksi seuraavalla tavalla:

125 g parmesanjuustoa
1 muna
1 dl koppujauhoja
50 g voita

Sitten vaan sotkee eri kuorrutusainekset sekaisin ja paistaa uunissa (225 astetta) noin puolisen tuntia. Itselle maistuu enempi tulinen ruoka, joten olihan siihen ihan pakko sotkea myös chiliä. En nyt sano, että olisi täydellisesti sopinut, mutta ihan jees siitä tuli.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat