Vierailija

lapset lähtevät syksyllä päiväkotiin ja vaatteita pitäisi merkkailla. Onko silitettävä nimikointinauha näppärä tapa, vai miten te olette tehneet? Ainakin sukkiin on vaikea kirjoittaa tekstiilitussilla, mutta toisaalta mihin niissä laittaa sitä nauhaakaan? Minua ei haittaa jos jotkut sukat joskus hukkuukin, mutta henkilökunnalla on varmaan helpompaa jos kaikki asusteetkin on merkattu. Mitenkäs te olette tehneet? Kaikki vinkit kehiin!

Kommentit (8)

saa kätevästi puseroiden niskaan ripustuslenkit, joista ne voi laittaa naulakkoon. Toimii ainakin vetoketjullisten tai napillisten puseroiden ja neuletakkien kanssa.Kun minä ja siskoni oltiin pieniä, äitimme tilasi sellaista nauhaa meidän sukunimellämme. Kun siinä ei ollut etunimeä, niin nauhaa ei tarvinnut vaihtaa, kun vaate vaihtui minulta pikkusiskolle, eikä kuitenkaan tullut sitä tunnetta, että on toisen vaatteet päällä. Sukunimemme on kohtuullisen harvinainen, joten ainakaan päiväkodissa pelkällä sukunimellä merkityt vaatteet eivät päätyneet väärille ihmisille.En kyllä muista, että sukkia olisi mitenkään merkkailtu... Ehkä nimikirjaimet pienellä johonkin, kuten käsineisiinkin laitettiin.

Se on kankeaa ja hankala poistaa, jos joskus lahjoitat/myyt vaatteet eteenpäin.

Paljon helpompi on merkata nimi vedenkestävällä tussilla etikettiin tms. Sukkia en ole merkkaillut, paitsi ihan vaaleita. Eikä silti ole kahdella lapsella yhtäkään sukkaa hävinnyt... niitä kaiketi vaihdellaan aika vähän siellä pk:ssa, tarhatossut suojaa jalkoja kastumiselta aika hyvin.

siihen varteen sisäpuolelle raapustanut nimikirjaimet.

Yleensäkin käytän melkein vain nimikirjaimia (tai ettei ihan mene sekaisin, etunimen 2 ekaa ja sukunimen alkukirjain). Lapsella on sen verran pitkä etunimi, ettei oikein mahdu muuten.Jos on tummat sukat, niin niissä tosiaan ei oikein tussi näy, mutta muuten oikeastaan kaikki on saanut ihan tussilla laitettua nopeasti ja näppärästi.

nauha napsautetaan kiinni. Helppoa ja pysyy! Silittämällä ne ei välttämätä pysy hyvin pesusta toiseen. Ja ne saa irtikin sitten tarvittaessa.Ja itse myös tilasin vain sukunimellä.

Lainaus:

Äh, unohda se silitettävä nauha.Se on kankeaa ja hankala poistaa, jos joskus lahjoitat/myyt vaatteet eteenpäin.
Niin siis meilläkin se nauha vain parilla pistolla ommeltiin päistä siihen vaatteeseen ripustuslenkiksi, ei silitetty kiinni. Sen sai sitten helposti irti, jos vaate annettiin eteenpäin.

Ja mieluiten laittakaa etunimi + sukunimen ekakirjain! Koska ryhmässä voi olla toinenkin lapsi, jolla on samat nimikirjaimet.

Sukkia ei sinänsä tarvitse nimikoida, ainakaan meidän päiväkodissa. Kuten joku jo sanoikin, niin niitä harvoin vaihdetaan.

mutta jostain kumman syystä en ehtinyt ja se jäi.

Olen sitten vaan kirjoitellut tussilla tuoteselostelappuihin nimen ja useasti lätkäissyt esim. kenkiin maalarinteippipalan ja siihen kirjoittanut lapsen nimen.

Ei ehkä viimeisen päälle tyylikästä, mutta nopeaa ja helppoa. En millään jaksaisi ommella jotain lappusia kymmeniin vaatteisiin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat