Vierailija

Löysin ulosteen seasta n. 30cm pitkän ohuen lieron. Poimin sen sieltä pilttipurkkiin. Missä säilytän sen nyt yön yli että voin aamulla vielä sen labraan näytettäväksi? laitanko sinne sekaan vettä?Mitenhän ne ylipäätään tutkii noita, tarvitsisin varmaan lähetteen että ne labrassa tutkii sen, mutta kun meidän labra menee kiinni jo yhdeksältä ja lääkärin tavoittaa vasta samaan aikaan. Mistä saan lähetteen että voin aamulla sen viedä labraan?

Kommentit (9)

Laitoin madon purkkiin johon pistin sitten vettä. Aamulla se oli hajonnut. Ei ollut pullukka mato vaan todella ohut. Ottivat sen kumminkin labraan, mutteivat luvanneet että sen tutkivat? Antoivat näytteenottopurkin ja pitäisi viedä uusi näyte. En minä toista kertaa matoa saa koukittua siihen purkkiin. Madonmunia minulta on tutkittu oireiden takia monta kertaa ja viimeksi 3vk sitten, tulos oli negatiivinen. Virhe selvästi tuo neg. tulos koska kumminkin näitä matosia ulosteesta löytyy.

Laitoin purkkiin vettä ettei se kuivu yöllä. Onko siitä vedestä nyt siellä jotain haittaa?Pitkä(katkeaa kumminkin herkästi), vaalea, limainen, tälläinen oli löytöni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ei ne saa sitä sieltä purkin pohjalta ehjänä jos se ei ole veden seassa. Helvetti, kai ne nyt pystyy sen tutkimaan vaikka se on vedessä???

Jos sulla ei ole matoja niin ei ole. Vai haluaisitko sä kovasti että sulla sellaisia olisi? Ota se yhden aiemman lääkärivastaajan vinkki vastaan ja syö vaikka koirankakkaa niin a vot, saat varmasti palkkiosi.

Kuulostaa suolinkaiselta, se on sellainen vaalea kastemadon näköinen pullukka mato.Terveysportista kopioitua:Suolinkainen on ehkä maailman yleisin ihmisen matotaudin aiheuttaja. Tartunnan saaneita on ainakin miljardi, suurin osa tropiikissa. Suomessa tauti on harvinainen. Mato elää ihmisen suolistossa, josta munat joutuvat luontoon. Naarasmato voi munia satojatuhansia munia vuorokaudessa. Tartunta saadaan salaatin tai muiden vihannesten mukana. Munat ovat erittäin kestäviä ja voivat säilyä elinkykyisinä vuosia. Munat kehittyvät ohutsuolessa 15-35 cm pitkiksi madoiksi. Tauti todetaan osoittamalla munia tai mato ulosteesta. Mato voidaan häätää lääkkeillä. Ehkäisyssä tärkeää on käsihygienia erityisesti vessassa käynnin jälkeen, tartunnan saaneiden tehokas hoito ja vihannesten pesu ennen niiden syöntiä."Ihania" kuvia matosesta:

http://www.curezone.com/image_gallery/parasites/ascaris/003.jpg

http://www.vulgaris-medical.com/upload/visuel-ascaris-680.jpgMä olen pari kertaa urani aikana tuommoiseen törmännyt. Toisella kertaa mato oli tullut vaippaan vauvalla, joka oli päässyt syömään koirankakkaa. Toinen oli tuliaisia ulkomailta.lääkäri

MATO, LAJIMÄÄRITYS

-MatoLm (1890)

Indikaatiot

Ulosteesta löytynyt mato tai madoksi epäilty rakenne

Näyte

Mato tai madoksi epäilty rakenne erotetaan ulosteesta ja laitetaan tiiviseen purkkiin, jossa on vettä tai keittosuolaliuosta.

Säilytys ja lähetys

Säilytys ja lähetys huoneenlämmössä.

Menetelmä

Makroskooppinen ja mikroskooppinen tutkimus

Toimitusaika

Töpäivinä.

Tulkinta

Tuloksesta annetaan lausunto.

Alihankinta

Kyllä.

Konsultointi

Mikrobiologian laboratorioPuh. (09)2288 0415

FT Taru Meripuh. 050-376 3000taru.meri@vitaterveys.fi

Veikkaan että täällä on mooonta sairaanhoitajaa paikalla, miksette vastaa? missä on teidän ammattitaitonne? mitä teette jos potilas kysyy teiltä tälläistä! Auttakaa nyt!?

Kenen ulosteesta? Kuulostaa suolinkaiselta jos on kellertävä ja ohut ja pyöreä. Älä säilö mitenkään, anna sen olla siellä purkissa. Veisin vaan aamulla labraan jos ihmisestä siis on kyse ja sanoisin, että hankkikaa lähete. Jos se on sinusta lähtöisin niin tarvitset hoitoa mitä pikimmiten.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat