Vierailija

Olemme suunnittelemassa matkaa Ruotsiin ja Tanskan Legolandiin. Nyt tuo Tanska-vierailu olisi viemässä liian isoa osaa budjetista (sis.pääsy+2 yötä hotellissa n. 400 euroa). Onko kenelläkään kokemusta telttamajoituksesta (lapset tykkäis). Missä olisi hyvä leirintäalue ja millaista on ylipäätään telttailla ulkomailla?

Kommentit (15)

ainakin Legolandissa käyttämään sitä viereistä leirintäaluetta, on kävelymatkan päässä huvipuistosta. kuitenkin legolandissa menee koko päivä kun on niin kaameat jonotusajat kaikkiin laitteisiin ettei illalla jaksa muuta kuin nukkumaan.rahaa säästyy, me käytiin kokkaamassa päivällä sapuskat leirintäalueella kun taapero otti päiväunet. ja takaisin puistoon. otettiin portilta vain sellaiset liput joilla päästiin takaisin sisään.me oltiin viime vuonna 2 yötä, asuntoautolla tosin mutta paljon oli telttailijoita. me saatiin paikka vielä läheltä pientä kotieläinpuistoa ja lapset hoiti innoissaan vuohia , pupuja ym.leirintäalueella oli paljon lasten leikkitelineitä, pyykit sai pestyä ja huoltorakennuksia oli riittävästi. mekin oltiin heinäkuun lopussa ja kierrettiin tanskaa 2 viikkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tanskassa on mahtavia lerintäalueita: uima-altaita ja muita mahdollisia aktiviteetteja! Joten menemmekin sinne! N. 25 eurolla/yö maksetaan hotelleiden 100 euron sijaan:-) Ja lapsista varmasti jännempi vaihtoehto:-) En tosiaan arvannut, että leirintäalueet voi olla noin hienoja!T. innostunut apAi niin, menemme heinäkuun vikoina päivinä - Roskilde on kaiketi alkukuusta jo?

Oli tosi kiva paikka. Edellisten mainitsemien lisäks oli telkkarihuone, jossa biljardipöytä ja lapsille niitä pomppumäkiä. Me oltiin nimen omaan teltalla ja telttapaikat oli tosi rauhallisia ja ihanan tasaisia nurmialueita. Meillä satoi osan aikaa ja yhtenä aamuna käytiinkin viereisen hotellin aamupalalla, sen kun sai ostaa muutkin kuin hotellivieraat. (Oli mukavaa "luksusta" sateen keskellä.) Lisäks leirintäalueen asukkaat saivat käydä respasta saatavilla lipuilla ilmaiseksi läheisessä uimahallissa. Halli oli muuten melko tavallinen, mutta siellä oli kiva iso liukumäki, jossa muksut laski innolla (kivaa puuhaa kun satoi). Telttaillessa oli sekin hyvä puoli, että sinä päivänä kun me oltiin ajateltu mennä Legolandiin, satoi kaatamalla. No, me päätettiin jäädä vielä pariks yöks sittenkin Billundiinja siirtää Legolandiin menoa seuraavalle päivälle ja silloin olikin komea aurinkoinen päivä. Tämä olisi ollut hankalaa jos olis etukäteen varatut hotellihuoneet. Säälilsi kävi niitä perheitä, joiden oli pakko mennä juuri tuona päivänä Legolandiin, ei nimittäin ollut hetkeäkään satamatta sinä päivänä... Muillakin Tanskan leirintäaluéilla tuli yövyttyä ja ne oli paljon hienompia kuin suurin osa suomalaisista. Meilkein kaikilla oli uima-altaat, trampoliineja yms.

Nuo ilmat on kuules ihan tuurista kiinni. Nyt meillä on täällä aika vilpoisaa erityisesti aamuisin, tuulista ja satelee aika ajoin. Edelliset pari viikkoa on ollut lämmintä ja helteitäkin (28-29 varjossa) monta päivää.Tanskassa tulee AINA ja vettäkin sataa usein eli siihen kannattaa varautua.Lainaus:

Pelkään, että koko ajan sataa vettä ja tuulee hirveesti...

Meinattiin jo valita halvempi versio joko Givesta tai Jellingistä (vai mikä se nyt olikaan), mutta toisaalta tuo vaikuttaisi kivalta, että pääsee välillä käymään siellä leirintäalueella. Meillä ei kyllä kukaan nuku päiväunia, mutta jos vaikka vaatteet kastuu tms. Ja maksaako parkkimaksut Legolandin alueella muuten?Tietääkö joku vielä, tarviiko/voiko telttapaikkoja varata etukäteen? Kun yritin tuolta Billundista varata,. siellä tuli vain noita caravan-paikkoja - siis sähköllisiä...

tarkoitin juuri sitä Billundia , oli kävelymatkan päässä . Autopaikkaa me ei varattu etukäteen, toi Billund oli tosi laaja joten luulen että paikkoja löytyy!Tosin muuten olivat aika täynnä saarien leirintäalueet varsinkin jos oli illasta majoittumassa. Muutamiin paikkoihin soitettiin ja varattiin etukäteen leirintäpaikat .Sää oli lämmin, helteinen tuolloin heinäkuun viimeisellä viikolla . Sadepäiviäkin osui matkaan kyllä kun oltiin Jyllannin saarella.Legolandiin kannattaa tuona sesonkiaikana varata aimo annos kärsivällisyyttä ja mennä jonottamaan huvipuiston avautumista hyvissä ajoin sillä tungos oli hirveä ja jonot laitteisiin kovat!Hauskaa matkaa !

Eipä nuo pohjoismaiset leirintäalueet kauheasti suomalaisista poikkea. Itselleni riittää kun on vessat, suihkutilat ja ruokailukatos sekä paikan siisteys, tasokkaammissa paikoissa ei näistä ongelmaa. Emme ole leirintäalueella kuin yötä, muuten kierrelty nähtävyyksiä jne.Kannattaa etsiä netin kautta mahdollisia, esim leirintämökit on telttaa mukavampi mutta hotellia edullisempi vaihtoehto, eikä tarvi niin valtavasti tavaraa mukaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat