Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

miehen naiseksi pukeutuminen

Vierailija

Hei!Onkohan aiheesta tehty mitään tutkimusta lähinnä siihen liittyen, miten tällainen asia vaikuttaa parisuhteeseen ja seksiin etenkin ja mitä syitä kyseisellä piirteellä voi olla? Kiinnostaisi tietää ja lukea aiheesta.t. asian kanssa kipuillut

Kommentit (2)

Vierailija

Äkkiseltään en muista mitään tutkimusta miten miehen pukeutuminen vaikuttaa parisuhteeseen ja seksiin. Transvestisuuden esiintyvyydenkin selvittäminen on vaikeaa, koska se on ilmiönä hyvin moninainen ja jokainen kokee sen eri tavalla omassa elämässään. Etiologiaa ei tunneta.

Transvestiittimiehen kiinnostus ja kokemus naiseuden ilmentämisestä omassa elämässään on laajempi ja syvempi kuin pelkästään vaatteisiin pukeutuminen. Kokemus omasta itsestä on enemmän sisäinen kuin ulkoinen. Tässä on myös kysymys siitä, kuinka meidän yhteiskunnassamme määritellään normaalius ja se onkin sitten oma lukunsa.

Kaikki transvestiittien ihmisten valinnat ja tarinat joita olen työssäni kuullut, ovat hyvin erilaisia. Monella on muistoja jo lapsuudesta, jotka ovat liittyneet transvestisuuteen. Kokeilut äidin tai sisaren vaatteiden sovittelusta ovat tuttuja. Sukupuolinormit tulevat eteen melko nopeasti ja asiaa aletaan salata. Murrosiän jälkeen irtaantuminen lapsuuden perheestä mahdollistaa monille ensimmäisen kokeilun ristiinpukeutumisesta. Itsensä hyväksyminen on monelle pitkä prosessi ja moni on saanut hyvän avun vertaistuesta. Jokainen transvestiitti ihminen joutuu kohdallaan pohtimaan salata vai kertoa asiasta muille. Transvestisuus koskettaa monia läheisiä ihmisiä henkilön ympärillä. Suurin osa käsitykseni mukaan ei kerro puolisolleen olevansa transvestiitti. Pelko hylkäämisestä estää kertomisen. Toisaalta kertominen on suuri luottamuksen osoitus ja sellaisena se myös pitäisi ottaa vastaan. Lapsille kertominen pitää sopia yhdessä. Ajankohta, jolloin asiasta kerrotaan, ei ole ehkä niin tärkeä kuin se, että lapsi saa asia kerrallaan "astua sisään" vanhemman transvestisuuteen. Useimmille transvestiiteille transvestisuus on osa miehenä/naisena olemista, ei sen vaihtoehto.

Aiheesta saa lisää tietoa esimerkiksi www.seta.fiYstävällisesti

Tarja Sandberg

kliininen seksologi

Uusimmat

Suosituimmat