Lukko makuuhuoneen oveen?

Vierailija

Kuinka vahingollista lapselle on nähdä vanhempansa rakastelemassa? Ihan pieni vauva tuskin asiasta häiriintyy, mutta entäpä leikki-ikäinen 3-5-vuotias, saako hän elinikäisiä traumoja?

Kommentit (2)

Vierailija

[quote]
Siispä päätä vaikkapa tällä perusteella hankitko lukon makuuhuoneen oveen vai harrastaisitko seksiä "lasten ulottumattomissa". Ja sitä paitsi, jos koko ajan joutuu jännittämään, että lapsi puikahtaa ovensuuhun ja yllättää, osa nautinnosta varmasti menee ohi suun!Minusta tämä on vähän "puolikas neuvo". Ovi on lukossa: miksi? Mitä siellä voi tapahtua sellaista että lapsi ei saa avata ovea/saa auki ovea? Sekin voi mielestäni olla aika ahdistavaa jos vanhemmat ovat oven takana tavoittamattomissa.

Vierailija

Tärkeintä on varmasti se, kuinka lapselle asia selvitetään. Toki lapsen silmin rakastelu voi näyttää aivan joltakin muulta kuin miten aikuiset sen kokevat. Tämä on syy, miksi lapsen ikään ja kehtiysasteen sopiva selitys on hyvä olla olemassa.Näin vältytään traumalta.Minun työssäni usein aikuiset kertovat kuulleensa tai nähneensä vanhempiensa välistä seksiä. Toisille se on huvittava juttu ja riemukkaita kertomuksia riittää, mutta toiset ovat kokeneet sen kiusallisena ja hämmentävänä. Aikuisen tehtävä on suojella lasta monilta asioilta ja tämä on yksi niistä. Aikuisilla on oikeus seksielämään, mutta velvollisuus pitää lapset siitä erillään. Lapsilla on oikeus saada vanhemmiltaan tietoa seksuaalisuudesta ja heillä on myös oikeus omaan reviiriin seksuaalisuuden alueella.Aikuisen tulee suojata lasta hämmentäviltä tilanteilta.Siispä päätä vaikkapa tällä perusteella hankitko lukon makuuhuoneen oveen vai harrastaisitko seksiä "lasten ulottumattomissa". Ja sitä paitsi, jos koko ajan joutuu jännittämään, että lapsi puikahtaa ovensuuhun ja yllättää, osa nautinnosta varmasti menee ohi suun!Ystävällisesti

Tarja Sandberg

Kliininen seksologi

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat