Minkälaista aluetta Kallio-Alppila-Vallila on lapsiperheelle?

Vierailija

Ollaan mietitty lähiövuosien jälkeen paluuta sinne. Lapsia on yksi, menee parin vuoden kuluttua kouluun. Eli ihan pikkuista ei ole ja mitään vaunuongelmia ei siis tarvitse ratkaista.

Kommentit (7)

Alppilaan/Alppiharjuun/Vallilaan/Hermanniin.Siistiä ja rauhallista, vaikka lähellä kaikkea. Tosi kivat ulkoilumahdollisuudet (mm. Alppipuisto), hyvät palvelut ja liikenneyhteydet (uusi ratikkalinjakin rakenteilla entisten lisäksi).Keskustaan on kävelymatka - emme tarvitse kuin yhden auton, jota sitäkin lähinnä läytämme sukuloimiseen; kävellen tai ratikalla pääsee "kaikkialle"Ainoana miinuksena sanoisin alueen korkeahkon hintatason (varsinkin isojen perheasuntojen kohdalla), joka kuitenkin ainakin meillä on maksanut itsensä nopeasti takaisin, niin hyvällä sijainnilla asunto kaikkeen nähden on. Suosittelen siis lämpimästi!

harrastuksiin lyhyt matka. Ihan Sörkkaan en kyllä muuttaisi enkä ehkä Vallilaankaan vaikka se on paljon siistimpää, mutta jos Alppilasta saataisiin perheasunto niin sinne muutettaisiin heti! Alppilassa on ne puistot lähellä, Pasilan asema kävelymatkan päässä, ratikat kulkee...

Kallioon en menisi, vaikka sielläkin on rauhallisempia kulmia. Teillä on hyvä, kun ei tarvitse niin isoa asuntoa yhden lapsen kanssa, koska isommat kämpät on noilla kulmilla harvinaisempia.

Asuttiin ennen lasten tuloa Kalliossa, Piritorin vieressä, ja kyllä se aika epäilyttävää seutua on. Oppisihan lapsi toki että on kaikenlaista ihmistä eikä ihan pienestä säikähtäisi, mutta itse en niin kauhean innostunut ollut niistä huumehörhöistä + puistosta löytyvistä käytetyistä ruiskuista (Katri Valan puistossa koiran kanssa iltakävelyllä törmäsin niihin ruiskuihin todella monta kertaa, eli ei ollut yhdestä eikä kahdesta kerrasta vaan pikemminkin puhutaan sadoista kerroista).

jos urbaani elämä viehättää niin alue on tosi hyvä ja hauska lapsiperheelle. Ainoa miinus on liikenne, mutta ei kai pientä lasta oikein missään muuallakaan uskalla pitää vapaana. Brahen tapaisia puistoja on täällä muitakin joko kävelymatkan tai näppärän bussiyhteyden päässä. Jotkut pelkää niitä Sörnäisten metroasemalla ja muualla pyöriviä pultsareita, mutta me ei pelätä koska eivät ole vaarallisia, eikä ap varmaan pelkää, kun kerran tuntee alueen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat