Posket kuivat ja punoittavat

Vierailija

Johtuuko välttämättä allergiasta jos vauvan (6kk) posket ja leuka punoittavat välillä kovasti ja ovat kuivat niin että nahka hilseilee? Ajattelin, että se johtuu vaan kosteudesta, kun tyttö pärskyttelee ja kuolaa koko ajan ja posket ja leuka ihan märkinä. En ole huomannut, että se tulisi tietyn ruoka-aineen jälkeen, välillä parempi ja välillä taas punoittaa, en ole kyllä hirveästi tarkkaillutkaan. Pitääkö tuollaisen takia alkaa välttämään jotain ruoka-aineita jos ei muita oireita ole? Ei kuitenkaan näytä vauvaa itseään kovasti vaivaavan.

Kommentit (3)

Vierailija

meillä myös alkoi tuo punoitus 6kk ikäisenä mutta se oli allergia, luonnonkumiallergia+ kaikki sille kuuluvat ristiallergiaaineet esim peruna, ruusunmarja meloni.

Ei minun mielestä tarvitse viedä lääkärin jos se ei erityisesti vauvaa häiritse(esim yöllä nukkuu hyvin, meillä allergia myös valvotti vaikka en heti ymmärtänyt yhteyttä), mutta voihan ruokaa seurailla jos huomaa yhteyksiä niin helpottaa jos allergia on kyseessä ja oireet pahenevat.

Suosittelen hunajavoidetta, siitä on ollut paras apu iholle juuri tuolta syljeltä suojaa kun on niin rasvaista. Ehkä bephanten voisi auttaa mutta hunajavaha on meillä toiminut paremmin suojana.

Voide on turvallinen 6kk koska se tulee ulkoisesti ja ei sinänsä ole hunajaa(ihmetteliöille:))

Vierailija

Moi!Meidän 4,5-kuisella neidillä on posket myös kuivat ja punoittavat, joskus enemmän joskus vähemmän. Neuvolassa sanoivat johtuvan juuri tuosta jatkuvasti märkänä olemisesta, meidän neuvolantäti sanoi jopa että "Mehän emme ole kaloja."!Meidän tytöllä on muutenkin kuiva iho ja kävin jopa allergialääkärillä tuon punoituksen takia. Meillä myös selässä on punoittavia kuivia kohtia, jotka tulivat kun tuli tosi lämpimät ilmat parisen viikkoa sitten. Allergialääkärin mukaan ei tarvitse alkaa mitään välttämisdieettejä pelkkien poskien ja selän takia. Hänen mielestään tuo selän punoitus on yhdistelmä hikinäppyjä ja kuivaa ihoa.Eli näin meillä :)Nalle, poika 3,5v ja tyttö 4,5kk

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat