Hammaslääkäriä/-hoitajaa paikalla? Taapero löi suunsa :(

Vierailija

Lapsi kaatui suu edellä kaakelilattiaan. Verta tietty tuli ja annoin heti jäätelöä että veren tulo lakkaisi. Kun sitten sain vähän katsottua suuhun huomasin että etuhampaiden välistä laskee verihyytymän näköistä "massaa" etuhampaiden päälle. Pitääkö lähteä hammaslääkäriin. Meidän kunnan hammaslääkäreitä ei saa enää kiinni.i

Kommentit (4)

Vierailija

Tippui pöydältä suulleen (joo, älkää kysykö mitä teki pöydällä) ja verta tuli ja tuota "massaa" etuhampaiden päällä.Käytettiin hammaslääkärissä ja vakuutus korvasi. Myös sen vakuutusyhtiölle kirjoitettavan todistuksen. Kannattaa käyttää röntgenissä varsinkin jos on vakuutus, niin sitten vakuutus korvaa, jos myöhemmin ilmenee ongelmia. Meille sanottiin, ettei rautahampaille ole tullut mitään vaurioita, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Vierailija

Eniten mietityttää että voidaanko viikonloppu seurata ja mennä vasta maanantaina näyttää hampaita... Ei täällä maalla ole yksityistäkään hammaslääkäriä että sitten pitäisi lähteä jo lähimpään kaupunkiin joka ei kovin iso ole sekään.

ap

Vierailija

Mutta meillä on kokemusta näistä hammasvammoista. Vastaavankaltainen haaveri sattui esikoisellemme, tosin tärsky oli tosi luja, etuhampaasta lohkesi pala ja se alkoi hiukan heilua. Tuota "hyhmää" laskeutui samalla tavalla hampaan päälle ja koko ien hiukan mustui. Todella pelottavan näköistä, joten lähdimme hammashoitajan päivystykseen. Totesi ettei asialle voi mitään tehdä, antakaa särkylääkettä. Viikonlopun jälkeen menimme yksityiselle. Ei sielläkään mitään asialle voitu tehdä, ottivat kuitenkin röntgenkuvan jos sattumalta aiheuttaisi jotain jatkotoimenpiteitä jotta saisimme asian vakuutukseen. Lapsi oli silloin 2-vuotias ja lääkäri piti erittäin erittäin epätodennäköisenä että pysyvälle hampaalle jotain aiheutuisi. Ibuprofeinia käskivät antamaan koska se auttaa myös tulehdukseen. Suu asettui muutamassa päivässä eikä lapsi siitä tuntunut kärsivän, kipua lääkitsimme hyvin.Hammas alkoi "kuolla" joskus 5-vuotiaana ja silloin se poistettiin nukutuksessa yksityisellä hammaslääkärillä. Pysyvä hammas on täysin terve ja suorassa.

Vierailija

Meillä taapero löi aikanaan ylähuulen pahasti ja vietiin lapsi ihan varmuudeksi hammaslääkärille. Kova tärsky saattaa vaurioittaa pysyviä hamapaita. Mikäli pysyvät hampaat tulevat myöhemmin "viallisina" esiin, saa kosmeettiset haitat hoidettua vakuutuksen kautta... Julkinen puoli ei kosmeettisuuden takia korjaa mitään.Mutta tuohon hyytymä-asiaan en osaa sanoa mitään. Toivottavasti ei käynyt pahasti. Suu onneksi paranee aika nopeasti.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat