Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kiinteiden aloittamisesta kysymys!

Vierailija

jos vauvasi on jo 6kk niin kannattaa ottaa uusia makuja vähän nopeampaan tahtiin

Kommentit (4)

Vierailija

Eli kun neuvotaan kokeilemaan aina yhtä ruokalajia viikon niin tarkoittaako se että jos annan ensimmäisellä viikolla perunaa niin voin toisella viikolla antaa sekä perunaa että porkkanaa.. kolmannella kukkakaalia, perunaa ja porkkanaa jne vai pitääkö se tehdä niin että ekalla viikolla perunaa, toisella pelkkää porkkanaa ja kolmannella pelkkää kukkakaalia?Taitaa olla tyhmä kysymys, mutta tyhmä on ap:kin :D

Vierailija

Sillä testaamisella kokeillaan vaan jos lapsi reagoi uuteen ruoka-aineeseen.Vauvan ruoka-aineallergiat testataan yksitellen. Eli jos annat ruokaa jossa vaikka jotain yrttiä ja 4 kasvista niin niitä kokeillaan kaikkia yksitellen vuorollaan mikä aiheutti reaktion. Siis tuloksen saaminen monimutkaistuu..Jos annat tän viikon pottua, voit antaa sitä jatkossakin jos ei oireita tule. Mutta pääasia että et anna 5 eri ruoka-ainetta.

Kun olet testannut ruoka-aineita voit antaa niitä mielesi mukaan yhtä, kahta tai viittä kerrallaan.Vuoden vanha lapsi syö samaa ruokaa kun muukin perhe; joten makuja saa antaa ihan pikkuhiljaa. Suolaa ja tulisuutta tietty vältellään mutta ei mikään estä syöttämästä pelkkää perunasosetta vaikka lapsi osaisi syödä "muutakin".

Vierailija

jos annat pottua viiko, ja se sopii. annat sitä jatkossakin.

annat vaiks kukkakaalia ja pottua, ja tulee oireita, niin kukkakaalihan sen aiheuttaa koska potun olet huomannut sopivaksi.

eli kukkakaali veks, ja joku muu potun kans.

näin tiedät mikä aiheuttaa mahdolliset oireet.

Uusimmat

Suosituimmat