Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Skitsofrenia onko vakava sairaus?

Vierailija

Paraneeko ihminen ikinä?Tunnetteko sellaisia?Mikä syy on kun ihminen sairastuu?

Kommentit (13)

Vierailija

No ei vaan, kyseessä on tietysti vakava mielen sairaus.

Etenkin hoitamattomana hengenvaarallinen skitsofreenikolle itselleen ja muille.

Monet pystyvät oikealla lääkityksellä elämään normaalia elämää.

En tiedä voiko siitä lopullisesti parantua koskaan, noita perusseikkoja kannattaa googlettaa.

Vierailija

Olen lukenut vain yhden aihetta käsittelevän opinnäytetyön joskus. Mutta tällaisena maallikkona mielenterveysongelmaisia ihmisiä lähempää ja kauempaa seuranneena olen pannut merkille, että oikean lääkityksen löytäminen ei aina ole niin helppoa ja vaikka pahimmat oireet katoaisivat lääkkeiden avulla, eivät kuitenkaan kaikki.

Vierailija

Siis ihan pimeitä/hassuja/estottomia/lapsenmeileisiä/kykenemättömiä huolehtimaan arkipäivän asioista. Siis pimahtaneita..

Tiedän kaksi ihan henk.koht. ja ei voi kuin ihmetellä, että miten ns. tavallisesta, fiksusta ja elämässä pärjäävästä ihmisestä tulee sellainen.

Vierailija

Tuttavani on skitsofreenikko ja hän pystyy elämään ihan normaalia elämää lääkityksen avulla. En muista minkä sortin skitso hän on, kun ei noita oireita ole ollut pitkään aikaan. Silloin kun oli hän pelkäsi, että häntä vainotaan, naapurit kyttää jne...Hoitava lääkäri selvitti hänelle, että skitsoilu on osin periytyvää eli geeneissä, osin ehkä hänenkin vaikeaan raskauden aikaan, pieneen syntymäpainoon ja sen jälkeiseen keltaisuuteen liittyvää ja osin olosuhteisiin liittyvää. Esim perhepäivähoitaja jätti hänet aikoinaan heitteille (juoppo) ja siitä jäi traumoja.

Uusimmat

Suosituimmat