Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

ei saisi osuuttaan kuolinpesästä kun äiti maksoi hänen pankkilainansa jossa oli takaajana? Äiti haluaa että se maksamansa osuus ei mene veljelle vaan on jo saanut osuutensa. Pitääkö paperi viedä asianajajalle?

Sivut

Kommentit (19)

kuolinpesä siis onko isäsi kuollut ? Meidän tilanne seuraava.Jakamaton kuolinpesä, perintöverot ollaan maksettu niin kuin kuuluukin. Nyt yksi kolmesta sisaruksesta tarvitsee kipeästi rahaa ja olemme sopineet, että hän saa osan omasta osuudestaan (siis siitä jakamattomasta), tästä tehdään paperi ja tämä huomioidaan sitten kun jakamaton kotitalomme myydään. Tämä ei ole ennakkoperintö, ennakkoperintöä voi saada vain elossaolevalta vanhemmalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

JOKAINEN. (Ainakin jokainen lukion käynyt, sillä esim. maamme perintölaki käydään läpi yhteiskuntatiedon tunneilla joka paikassa). Lakiosuutta ei Suomen maassa voi perilliseltä saada pois. Laissa on kai jokin pykälä, johon vedoten ihmisen voi tehdä tuomarin päätöksellä perinnöttömäksi, mutta silloin pitää taustalla olla TODELLA painavat syyt ihmisen elämäntyylissä; tyyliin toistuva rikollinen tausta tai paha rikos/loukkas perinnön jättäjää/sukua kohtaan.

Se, millaisia valintoja äitisi on aiemmin tehnyt (suostunut takaajaksi, maksanut velan pois) ei vaikuta millään tavalla veljesi perintöosuuteen, vaikka maatiaismoraali tietty helposti kallistuukin äitisi näkemyksen puolelle.Periaatteessa kuka vaan äitihän voisi ruveta ynnäämään lapsille antamiaan rahoja ja niitä asioita, joita on lapselleen maksanut vuosien varrella. Eiköhän meistä kaikki ole perintöosuutensa siinä mielessä jo ennakkoon syönyt. Valitettavasti lain silmissä se, mitä äitisi on veljesi veloista maksanut, ei liity millään tavalla perintöosuuteen, siis siihen lakiosuuteen, jonka veljesi sutomaattisesti rintaperillisenä saa. Osasta perintöä voi perinnön jättäjä kyllä määrätä, mutta rintaperillisiä ei suomessa perinnöttömäksi voi aikaisempiin lahjoituksiin vedoten jättää.

huomioidaan ennakkoperintönä joka tapauksessa. Eli jos perintöä ei sen enempää olisi tulossa, ja äitisi pitää asiasta kirjaa, ei perintöä veljelle enää mene.

huomioon perinnönjaossa. Siitä on kuitenkin oltava virallinen tieto, sillä kolme vuotta vanhempia lahjoituksia ei katsota perinnöksi. Joka tapauksessa veljesi on verovelvollinen.

50 prossaa menee perillisille ja 50 prossaa voi lahjottaa ihan mihin vaan...eli jos teitä on kaksi rintaperillistä ni siitä 50 prossasta menee sinulle 25 ja veljellesi 25 prossaa ja lopuilla 50 prossalla äiti voi tehdä mitä vaan..

niin maksetusta lainasta pitäisi olla todisteet. Silti voi olla, että veli on oikeutettu lakiosuuteensa kuolinpesän sen hetkisestä arvosta.

Ainoastaan siinä tapauksessa, että hän olisi itse hyväksynyt, että lainan takaus on hänen lakiosuutensa (ja hän olisi sen ikään kuin saanut ennakkoperintönä) voisi olla mahdollista jättää hänet täysin ilman perintöä perinnönjaossa.Lainaus:

50 prossaa menee perillisille ja 50 prossaa voi lahjottaa ihan mihin vaan...eli jos teitä on kaksi rintaperillistä ni siitä 50 prossasta menee sinulle 25 ja veljellesi 25 prossaa ja lopuilla 50 prossalla äiti voi tehdä mitä vaan..

Teidän ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin säilyttää asiakirjat maksetusta lainasta. Laina otetaan huomioon ennakkoperintönä ja se vähentää veljen saamaa osuutta maksetun lainan määrällä. takausvelan kyseessä ollessa, veljesi on edelleen velkaa. vain velkoja vaihtuu. nyt se on äitisi.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat