Mitä kalsiumvalmistetta annatte maitoallergiselle taaperolle?

Vierailija

Muistelisin että aiheesta on ollut juttua ihan hiljattain aiemminkin, mutta kysynpä nyt kuitenkin. Meillä on annettu 1,5v pojalle tähän asti Puru-Calsor -nimistä valmistetta, mutta se on alkanut tökkiä, oikeastaan miltäänhän se ei maistu. Ostin nyt Calcichew -purutabletteja jotka maistuvat appelsiinille, josko poika tykkäisi niiden mausta enemmän. Mutta jäin miettimään tuota aspartaamia, jota siinä on käytetty makeutusaineena. Antaisitteko ko. valmistetta pienelle lapselle? Aspartaamia siinä on 1mg eli ilmeisesti aika vähän..? Apteekissa sanoivat että voi antaa. Epäröinkö siis turhaan?

Kommentit (5)

Vierailija

Juuri tuollaista tietoa kaipasinkin varmistuksena itselle, että asiantuntijat ovat antaneet valmisteelle hyväksyntänsä. Mietin jo että soitanko omalle allergialääkärille, mutta eipä taida tarvitakaan. Meillä ei silloin kun lisäkalkkia määrättiin puhuttu eri valmisteista sen kummemmin mitään enkä itse hoksannut kysyä.Selvittelin noita aspartaamin käyttörajoituksia ihan mielenkiinnosta, ja löysin tiedon jonka mukaan sen suositeltava enimmäismäärä/vrk on (muistaakseni) 40mg per painokilo. Ja kun tuossa Calcichewissä on vaivaiset 1mg joista lapsi saa vrk:ssa puolet, määrä jää hyvin pieneksi (kun makeutusaineella makeutettuja ruokia tms. ei muuten saa.)

Vierailija

ainakin sekä meidän allergialääkäri että ravitsemusterautti piti sitä ihan hyvänä. Otimme käyttöön kun tyttö oli noin vuoden.

Vierailija

Tuota jauhetta minäkin kyselin apteekista, mutta sitä ei kuulemma enää ole saatavissa. Viime aikoina olenkin jauhanut sen Puru-calsor -tabletin, mutta kyllästyttää se ainainen tabletin jauhaminen... Taidanpa minäkin sitten antaa tuota Calcichew:ta jatkossa. Vai onko jollain muulla vielä eriävää mielipidettä tuosta aspartaamista..?

Vierailija

Meillä käytössä yliopiston apteekista saatava calc.carb 1.25g (respond ca 500mg). Jauhe, minkä voi sekoittaa ruoan joukkoon, itse sekoitan sen hedelmäpurkkiin ja poika ei huomaa mitään, vaikka muuten on kauhean ronkeli ruoan suhteen.

Vierailija

calcichev purutapletteja ja hyvin on tehnyt kauppansa. Ei siinä minusta ole liikaa aspartaamia. Alle vuoden ikäiselle maitoallergikolle käytin calsium sandoz nimistä jauhetta jota seikoitin ruuan sekaan. En tiedä kirjotinko nimen oikein mutta sinnepäin kuitenkin ; ) Tätä käytin siis jo vuosia sitten keskimmäiselle lapsellemme. Siinä ei ollut mitään makeutusainetta ja hyvin meni ruuan kanssa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat