Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kysymyksiä ananaksesta!

Vierailija

Eli ostin elämäni ensimmäisen tuoreen ananaksen.

Tiedän, että sitä kannattaa kypsytellä vielä kotona.

Mutta miten se käytetään? Miten päin siis ala leikkelemään sitä? Miten ne kuoret irroitetaan?

Nimim. tyhmä ananaksen omistaja

Kommentit (5)

Vierailija

kuoret lähtee kun veitsellä leikkaat kuoren poisvoit käyttää ihan sinällään syödä tai miten sitä nyt haluaa ruokaan laittaa. raakana tai kypsänä, ihan mielen mukaanmä taisin leikata sitä pitkittäin päin, koska muistaakseni sielä on vielä ranka sisällä.

Vierailija

silleen että otan sentin pari hedelmälihaa mukana. Sen jälkeen sama käsittely alapuolelle. Sitten viiltelen kuoret pois ja leikkaan sopivat palat sen kuivan ja kovan keskiosan ympäriltä.

Vierailija

Kyllä sain taas selkeät ja tyhjentävät vastaukset täältä av:ltä. Oma äiti ei osaisi tälläista neuvoa, hän kun ei varmaan eläissään ole tuoretta ananasta syönyt.

Mutta av:hen voin aina luottaa, kiitos! -ap

Vierailija

Rauhoitu, ananas on tosi hyvä ostos. Ei sitä välttämättä tarvitse kypsytellä, jo on vähän pehmeähkö, väriltään kellertävä ja tuoksuu hyvälle.Itse leikkaan ananaksen aina veneiksi, minusta sitä on helpoin syödä niin. Voi olla vähän vaikea selittää ilman kuvia, mutta yritetään. Se tapahtuu näin:1. (Voit leikata tupsun pois, se vai hankaloittaa asiaa. Toisaalta on ihan kivan näköinen kyllä.) Leikkaa ananas pystysuunnassa ensin kahtia ja sitten molemmat puoliskot vielä kahteen tai kolmeen osaan samalla tapaa. Nyt sinulla on 4-6 ananasvenettä.2. Ananaksen keskisisus on puumaista, eikä sitä ole kiva syödä. Se pitää siis leikata pois. Leikkaa siis jokaisen veneen yläpuoli pois pituussuunnassa, niin että veneessä ei enää ole "huippua", vaan että se on tasainen.3. Seuraavaksi leikkaa kuori pois. Liu'uta siis veistä kuoren ja hedelmälihan välissä erottaen ne toisistaan. Valitettavasti maukasta lihaa menee huukkaan, koska kuori on epätasainen. Sille vaan ei voi mitään.4. Sitten leikkaa poikkisuunnassa jokaisesta veneestä palasia, niistä tulee siis suunnilleen kolmion muotoisia.5. Nauti! Vinkiksi vielä, että ananaksen alapää on aina makeampi kuin yläpää, eli veneet kannattaa syödä ylhäältä alaspäin eli heltasta pohjaan päin.Selvisikö?

Uusimmat

Suosituimmat