Sanotaan mitä sanotaan, mutta aspartaami on myrkkyä

Vierailija

1. aiheuttaa ilmavaivoja

2. sille voi yliherkistyä, kuten isäni, minä ja poikani

3. luepa varsin mitä siitä tulee kun se hajoaa elimistössä

4. sillä on jonkinlainen addiktioiva vaikutus

5. keinomakeassa on sekin hankala puoli että kun sitä nauttii, elimistö saa suusta viestin että nyt tulee sokeria ja insuliinin tuotanto käynnistyy ja ta-daa: liika insuliini vaikeuttaa kehon rasvan käyttöä energiaksi. Että sikäli se häiritsee laihtumista.PepsiMaxissa yms. limuissa on vielä sekin ongelma että ne ovat kovin happamia. Joten hammaseroosio kukoistaa. Niin tämä EI ole aspartaamin syy, vaan sitruunahapon, E 330.

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Tutkimuksessaan Survey of Aspartame studies: correlation of outcome and funding sources lääketieteen tohtori Ralph G. Waltonin selvitti 1980-1985 suoritettujen aspartaamin terveysvaikutuksia koskevien tutkimusten rahoitusta. 166 tutkimuksesta 74 oli kokonaan tai osittain makeutusaineyhtiöiden rahoittamia, 92 oli itsenäisesti rahoitettuja. Kaikki yritysten rahoittamat tutkimukset päätyivät siihen tulokseen, että aspartaami on turvallista.Itsenäisesti rahoitettujen tutkimusten tulos oli toinen. Niistä 92 prosentin mukaan, aspartaamilla on haitallisia terveysvaikutuksia.[4]

Vierailija

Suomen elintarviketurvallisuusvirasto Eviran yksiselitteinen kanta on, että aspartaamin käyttö on turvallista eikä siitä aiheudu haittavaikutuksia muille kuin fenyyliketonuriaa sairastaville.[6] Myös Euroopan unionin vastaava viranomainen EFSA ja Yhdysvaltain FDA pitävät ainetta turvallisena.

Vierailija

Piti mennä siihen ketjuun jossa kysyttiin PepsiMaxista.Juu kohtuus voi säästää ongelmilta. Mutta monet laihduttajat kiskovat kevytlimuja jopa päivässä enemmän kuin 1,5l.

Vierailija

ala tuttaa insuliinia siksi, että makunystyrät maistavat makeaa ja elimistö LUULEE saavansa sokeria..."insuliini tuotetaan haiman ns. saarekesolukon beetasoluissa. Sitä erittyy verenkiertoon tasaisesti koko vuorokauden, mutta eritys lisääntyy nopeasti ja piikinomaisesti ruokailujen yhteydessä, jolloin verensokeri kohoaa. Verenkierron kautta insuliini kulkeutuu lihaksiin ja kudoksiin sekä sitoutuu solujen pinnalla olevaan erityiseen insuliinireseptoriin, jonka seurauksena sokeri pääsee solun sisään. Solujen elämän kannalta sokeri on välttämätön energian lähde ja ilman sitä ne kuolevat nopeasti.Normaalissa tilanteessa insuliinia erittyy siten, että verensokeripitoisuus on 4-6 mmol/l. Insuliini säätelee sen tasaiseksi. "

Vierailija

Ei kenenkään ole pakko ostaa halvempaa limsaa. Voithan ostaa sitä kalliimpaa, joka ei aiheuta vaivoja. En minäkään voi ostaa halpoja maitoja, koska minun vatsa taas ei kestä niitä. Laktoositon maitojuoma on lähes tuplahintaista tavalliseen maitoon verrattuna.>>>>>>>>>>>>

Se ei ole aina ihan helppoa: Oletko huomannut että kaikki ns. halvemmat limsat sisältävät aspartaamia. Mm. Pirkka, Finnspring, Euroshopper, mutta ei Lidlin limsat. Aspartaamia käytetään koska se on halvempaa kuin sokeri.

hyvin usein käyttävät keinomakeita ja sitä jopa suositellaan.

[/quote]

Vierailija

Ensinnäkin jos saat ilmavaivoja ei se ole allergiaa.

Toiseksi aspartaami ei ole hajoava makeutusaine, se ei myöskään imeydy elimistöön 8kuten esim. sakariini).

Kolmanneksi kun lasketaan noita ADI-arvoja niin se sallittu enimmäismäärä on maks. 10 % siitä tutkitusta määrästä, jonka on koettu aiheuttavan haitallisia vaikutuksia. Aspartaamin ADI-arvo on niin suuri, että normaali-ihminen ei siihen pääse jos ei ihan purkista vetele suoraan. Makeutettuja limuja pitäisi juoda jatkuvasti ainakin 10 litraa päivässä. Munuaiset loppuu ennen kuin aspartaami aiheuttaa ongelmia.neljänneksi: SINÄ VOIT KÄYTTÄÄ IHAN SOKERIA! EI KENENKÄÄN OLE PAKKO KÄYTTÄÄ KEINOMAKEUTUSAINEITA:Jos saat vatsavaivoja varmista että nauttimissasi tuotteissa ei ole maltitolia. Minulla se aiheuttaa aivan hirmuiset vatsavaivat, vielä pahemmat kuin maito.

Vierailija

jotka viisastelee ja kääntää asiat niin ja näin. On varmaan kivaa olla näsäviisas. Ainoastaan sillon yleensä saa vaan halveksuntaa osakseen.

Jos oikeaan halutaan saivarrella, voi toki ajatella minkä tahansa olevan vaarallista, Nyt puhutaan aikalailla eri sarjassa painivista asioista jos puhutaan M-I-S-T-Ä tahansa keinotekoisesta vs vesi. Yksi pahimmista on keinotekoiset makeutusaineet.

Vierailija

neljänneksi: SINÄ VOIT KÄYTTÄÄ IHAN SOKERIA! EI KENENKÄÄN OLE PAKKO KÄYTTÄÄ KEINOMAKEUTUSAINEITA:Se ei ole aina ihan helppoa: Oletko huomannut että kaikki ns. halvemmat limsat sisältävät aspartaamia. Mm. Pirkka, Finnspring, Euroshopper, mutta ei Lidlin limsat. Aspartaamia käytetään koska se on halvempaa kuin sokeri.Ja tämähan kaikki tietää, eikös vain: Kun aspartaamin lämpötila kohoaa yli 86 Fahrenheit-asteen (30°C), sen puualkoholi naamioituu formaldehydiksi ja sitten muurahaishapoksi, mikä vuorostaan aiheuttaa aineenvaihdunnallisen happomyrkytyksen.Tästä oli ihan Suomen uutisisskin silloin kun asia paljastui, mutta unohdettu tykkänään.Ja kyllä me olemme "paikallistaneet" aspartaamin vatsavaivojen aiheuttajaksi. Fenyylialaniini on laksatiivinen aine ja meillä sen aiheuttaa jopa 1 dl aspartaamilla makeutettua juomaa tai pari kolme karamellia. Monet tuttavistnikin ovat kertoneet että ilmavaivoja tulee.Suurin ongelma kaikissa keinomakeissa on mielestäni kuitenkin niiden vaikutus insuliinintuotantoon. Laihduttajat kun hyvin usein käyttävät keinomakeita ja sitä jopa suositellaan.

Vierailija

KUKA on niin hullu et haluaa lapsensa elimistöön tuupata aspartaamia, asesufaami K:ta tai mitään vastaavaa??ELLEI voi antaa sokerilla makeutettua limua, mehua tms, eikö siinä tapauksessa olisi viisainta antaa vettä tai maitoa?????

Oon ite elintarvikeaalan ammattilainen ja näihin asioihin perehtynyt opisekeluaikana. Herätti kovaa keskustelua!!Meillä juodaan sulassa sovussa kaikkea: maitoa, (sokeri)mehua, vettä, (sokeri)limua ja pienet lapset juo myös vichyä. Kaikkea sopivassa tasapainossa, ei siitä hampaat tykkää huonoa eikä lapset liho.

Vierailija

kuinka sitten on mahdollista että meitä on kolme yliherkkää samassa perheessä? Meillä ei ole fenyyliketouriaa, vaan vatsa ei vain kestä aspartaamia. Kun se on kerran täysin turvallista?

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat