höh.. mikä on asumisoikeusaunto? Onko kannattavaa?

Vierailija

asuuko kukaan teistä tällaisessa?

Kommentit (7)

Vierailija

jossa on hillittömän iso takuuvuokra (=aso-maksu). Tosin siihen saa hyvässä lykyssä indeksikorotusta ja lisäksi asuminen on "turvallista", kun kämppä on pysyvä, ei voi esim. käydä niin kuin yksityisellä puolella, että vuokranantaja päättääkin yhtäkkiä myydä kämpän ja sinä jäät asunnottomaksi. Plussaa myös se, että suht. edullisesti saa iaka mukavan ja tilavan kämpän.

Vierailija

pienempi kuin vastaavankokoisessa vuokra-asunnossa. Alkupääomaa tai lainaa taas ei tarvita kuin murto-osa siitä mitä omistusasunnossa. Siinä ne edut.

Vierailija

Takana in vuokra ja omistusasuntoja. Tämänhetkinen oma ja yhteiskunnallinen taloudellinen tilanne ei houkutellut ostamaan omaa asuntoa. Jos ostaisimme vastaavan asunnon samalta alueelta joutuisimme ottamaan lainaa yli 170000 euroa. Eli asumiskustannukset ovat huimasti halvemmat. maksamme vuokrasta suunnilleen saman verran kuin olisi lainan korot. Laitamme joka kuukausi säästöön kuvitellun lainanlyhennyssumman ja säästämme tällätavoin. Eikä ole taloudellista taakkaa 30 vuoden laina-ajoista. Tämän hetkinen taloudellinen tilanne ei ole mielestämme kannattavaa ostaa asuntoa jos koko summa rahoitetaan lainarahalla. SUOSITTELEN!

Vierailija

omaisuuden kartuttamismielessä tietenkään, mutta ihan kilpailukykyinen vaihtoehto vuokra-asumiselle. Varsinkin täällä kalliissa Helsingissä.t. asolainen

Vierailija

jos lasketaan paljonko koko laina-ajalla maksetaan korkoja.Koron hinnalla asut vuokralla ja voit laittaa omalle tilille lainanlyhennyssumman säästöön.

Vierailija

jos ei ole tarkoitusta ostaa asuntoa, niin aso on erittäin hyvä vaihtoehto. Asumme pk-seudulla asossa, jonka hinta olisi vapailla markkinoilla myyntiasuntona arviolta 180 000. Tässä maksamme hiukan päälle 500 euroa kuussa, asumismukavuutta on mm. sauna. Sopii hyvin elämäntilanteeseemme, myöhemmin sitten muuta. Asomaksusta voi saada hyvät korot jos muuttaa pois oikeaan aikaan. Meidän asunnostamme muuttanut teki yli 20 prossaa voittoa omalla asomaksullaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat