Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Niin väärin! Ihana lastenhoitaja joutuu lopettamaan, kun ei "papereita".

Vierailija

Eli ei kuulemma ole ollutkaan vakinaisena, ja nyt tulee kesän jälkeen joku uusi nuori, ja tämä ihana kokenut sydämellinen ja aidosti välittävä taaperomme omahoitaja joutuu lopettamaan !! :-( (Nyt taapero on siellä päiväkodissa sitten muitten armoilla. No, ihan kivoja / ok ne muutkin hoitajat, mutta kyllä sen huomaa ihmisestä jos ihan tosissaan tykkää niistä lapsista, ja ketkä taasen vaan hoitavat työnsä, asiallisesti toki, mutta ei ehkä niin sydämestä.Niin paha mieli nyt, tuon hoitajan puolesta, ja tietty meidän pikkupojan puolesta.En nyt sinällään mitenkään vastusta koulutusta ja toki on hienoa että nuori valmistunut saa paikan, mutta jotenkni toivoisi ettei AINA mentäisi niin papereiden mukaan joka asiassa.

Juuri taaperoryhmässä olis varmasti ihmissuhteiden jatkuvuudella enemmän merkitystä, kuin sillä että tulee ihminen jolla on "paperit". Toivoisi, että annettaisiin arvoa myös sille, jos joku on työnsä hyvin hoitanut.

Kommentit (10)

Vierailija

On ihmisestä itsestään kiinni, jos ei vaikkapa oppisopimuksella suostu sitä pätevyyttä itselleen hankkimaan, jos haluaa työpaikkansa säilyttää.

Kun toimeen nyt valittu on siinä jonkun aikaa ollut on hänestäkin tullut se tuttu ja pysyvä hoitaja.

Vierailija

ammattipätevyys puuttuu. Kaiken kaikkiaan lapsia olen hoitanut 25v. Omia lapsia on neljä joista yksi on erityislapsi. Osaan viittomakielen ja tietoa on paljon puheentuoton vaikeuksista. Syksyllä olisi tarkoitus aloittaa 1½v koulu jotta saisin ammattitutkinnon. Luultavasti en selviä koulusta. Koulu loppuu iltaisin 21 ja kotona olisin 21.45. Kotona minua tarvitse vielä yksi lapsi (isä on olemassa mutta tekee iltaa/yötä). Ahdistaa koska rakastan lapsia ja vanhemmilta saan kiitosta työstäni. Ammattitutkinto on hyvä mutta pätevyyttä saa myös koulutuksista joita on useita vuoden aikana.

Vierailija

ja jos on vuosikausia ollut aina sopimus ja sopimus ja sopimus, niin on se toki tylsää jos sitä sitten ei yhtäkkiä uusitakaan...No, varmaan se uusi hoitajakin voi olla ihan kiva, ja kyllä kai meidän pieni pärjää, mutta saa meitä silti harmittaa! Ja saadaan me silti kaivata jo valmiiksi sitä mukavaa hoitajaa!

Vierailija

Työpäiväni ovat 10-12 tuntisia. Enkä tarkoita, että viittomakielen osaaminen tekee minusta ammattilaista. Se on hieno taito jota eivät osanneet erityispäiväkotiryhmän hoitajat kun lapseni tarvitsi tukea.

Vierailija

mutta ei ole väärin, että uusi työntekijä on pätevä. Se olisi väärin, että toiset käyvät koulua monta vuotta ja sitten toimeen valittaisiin kouluttamaton.

Vierailija

mutta ostopalvelu, joten en tiedä vaikuttaako se.

Tässä ei ole kyse siitä, että joku vain ALKAISI työhön.Mutta MUISSAKIN AMMATEISSA ON ihmisiä, jotka on olleet alalla vaikka vuosikymmeniä, ja taatusti osaavat sen hommat, vaikka aikanaan eivät jotain tiettyä koulutusta ole käyneetkään.

Jos samana firmaan, samoihin hommiin NYT haetaan ihmisiä, tietysti heiltä vaaditaan jotkut, esim. jopa amk- tai yliopistotasoiset paperit.

Mutta ei niitä hommassaan pitkään olleita ja sen hyvin hoitaneita vaan yhtäkkiä irtisanota perusteella, että nyt meille tuleekin joku jolla on paperit.

Uusimmat

Suosituimmat