Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Alle 6 -kuisen vesirokosta kokemuksia?

Vierailija

Ajattelin täältä kysellä, kun tuolla terveyspalstalla paljon hiljaisempaa...Meillä kolme tytsyä, joista keskimmäinen nyt vesirokossa. Isosisko ja 6-viikkoinen kuopus toistaiseksi terveinä.Kyselenkin nyt, että onko kellään kokemuksia siitä, että vauva olisi sairastanut alle puolivuotiaana vesirokon imetyksestä ja äidin vasta-aineista (äiti siis sairastanut vesirokon aiemmin) huolimatta? Todennäköisyys rokolle tämän pienimmän osalta aika pieni, mutta mahdollista kuitenkin... Ja ainahan äitiä huolettaa jo etukäteen...Pahnu ?:|

Kommentit (6)

Vierailija

Meidän kuopuksella oli 2,5 kuukautisena täysimetyksestä huolimatta. Minäkin siis olen lapsena sairastanut rokon.

Meillä se oli tosi paha!

Vauvalla oli siis monta sataa näppylää ja kuumettakin ekat pari päivää hiukka yli 40.

Jouduimme/ pääsimme sitten kolmantena päivänä lastenpolille, kun vauva ei saanut ollenkaan nukuttua, söi kylläkin.

Saimme luvan käyttää pienen määrän allergia lääkettä, joka on tarkoitettu vain yli vuoden vanhoille ja se auttoikin kutinaan(?) mikä pientä eniten vaivasi!

Pelättiin, että saa jonkun bakteerin avonaisista ruvista, mutta tulehdus arvot pysyivät onneksi alhaalla ja päästiin kotiin!

Parin päivän, usean panadolin ja usean annoksen allergia lääkettä jälkeen alkoi helpottaa!

Muistona vieläkin KAMALAT valokuvat ja arvet, joita jäi naamaan ja vaippa alueelle....

Toivotaan, ettei teidän pieneen tuu!!!!!!T:Mona ja muksut

Vierailija

Ensin tuli omaan tyttööni, sitten siskon vanhempaan poikaan ja muutaman viikon päästä tuli vielä heidän tyttö vauvalle 6 viikkoisena. Ihan samaan tapaan sairasti kun nämä isommatkin - jotka kyllä hekin minusta aika lievästi (ei kuumetta, ei kutinaa) Näppyjä oli paljon, mutta ei tainnut kuin yhden yön nukkua levottomasti. Hänkin oli täysimetyksellä ja äiti oli sairastanut vesirokon.Sinuna en pelkäisi pahinta heti alkuun, mutta kannattaa olla yhteydessä neuvolaan ja kysellä miten pienen kanssa pitää toimia (jos vaikka oliskin korkeaa kuumetta jne.).

Vierailija

Hyvä kuulla, että vauvakin siis voi sairastua - tietenkin riippuu vasta-ainetasosta... Osaa ainakin varautua. Meillä nyt lähinnä jännätään esikoisen tilannetta, todennäköisesti juhannuksen jälkeen sairastuu, jos sairastuu. Ja pienikin sitten mahdollisesti... Taitaa mennä meiltä kesälomasuunnitelmat uusiksi ;o)Tähän asti olen vähätellyt vesirokkoon annettavaa rokotusta, mutta taitaapi mieli muuttua, näin kun teoriassa laskeskelee, niin tällaiselta kolmilapsiselta perheeltä menee helposti puolitoista kuukautta sairasteluun... Täytyy oikeasti harkita, jos nämä kaksi muuta lasta eivät sairasta nyt (hyvin kyllä epätodennäköistä, kun kerta samassa huonetilassa oleminenkin riittää tartuntaan ja muksut välillä ihan toistensa "iholla") Onneksi olen kotona nyt, mutta töissä ollessa hankala olisi lasten hoitoa järjestää. toisaalta rokotuskin voidaan antaa ilmeisesti yli yksivuotiaille vasta, joten ainahan se mahdollisuus on näiden pientenkin saada rokko.Pahnu ja tyttökolmikko 01/05/08

Vierailija

Sai rokon sisaruksiltaan. Meillä sairasti ensin esikoinen, sitten keskimmäinen ja viimeiseksi vauva! Keskimmäinen ei edes päässyt vauvan ristiäisiin seurakuntatalolle kun oli niin kovassa kuumeessa ja oksenteli =( =( Seuraavana päivänä kuume laski ja näppylät nousivat...Vauva sai niin miedon vesirokon, että jos sisaruksilla ei olisi ollut niin olisi jäänyt rokko huomaamatta. Yksi vesikello oli reidessä, toinen korvan takana, otsassa oli kai yksi. Otsassa kun oli tuohon aikaan hormoninäppylöitä, niin en osaa sanoa mikä oli vesirokkoa, mikä tavis näppylää. Kuume ei noussut... Siitä kun vesikellot huomasin, niin rokko oli varmaan jo ollut jonkun aikaan kun sitten siitä kuivuivat tosi nopeasti...Tässä on vaan se, että jos rokon sairastaa mietona vauvana, voi olla että vastustuskyky ei ehdi syntymään ja sen sairastaa uudestaan sitten vanhemmalla iällä :o/ Mutta mä toivon että lapsi selvisi vesirokosta tuolla ;o)

Vierailija

Meidän vauva oli 2,5kk kun sairasti vesirokon,isommilta sisaruksiltaan sai tartunnan. Oli tuolloin täysimetyksellä ja minä olen lapsena sairastanut vesirokon,mutta eipä ne antaneet suojaa meidän vauvalle.

Vauvalla oli näppyjä yhtä paljon kuin sisaruksillakin,kasvoissa ja päänahkassa niitä oli todella paljon,toisin kuin noilla isommilla. Pientä lämpöäkin oli parina ensimmäisenä päivänä.

Mutta vauva oli oma aurinkoinen itsensä sairaudesta huolimatta,söi ja nukkui ihan normaaliin tapaan,eikä missään vaiheessa reagoinut näppylöihin mitenkään,ilmeisesti ne eivät kutisseet yhtään.

Ainakin me päästiin tosi helpolla tuon vesirokon kanssa,vaikka viimeiseen asti toivoin,ettei vauva saisi tartuntaa ja pieni paniikki meinasi kyllä iskeä,kun huomasin ensimmäisen näppylän ilmestyneen.

Uusimmat

Suosituimmat