lapsivesipunktio

Vierailija

En onnistunut rekisteröitymisessä, joten kirjoitan tänne.Kromosomiseulonta hälytti kohdallani. Rv on nyt 13,3 ja tänään kävin keskustelemassa asiasta lääkärin kanssa. Olin jo päättänyt, että haluan lapsivesipunktion, mutta käynti sai minut kuitenkin jahkailemaan.Riski sille, että saamme down - lapsen on 0,7%. Ja punkition aiheuttama keskenmenoriski on 1%. Ultrassa sydämen läppien arvioitiin olevan kunnossa ja eikä niskaturvoketta ole havaittavissa. Mahdanko ottaa liian suuren riskin, jos menen punktioon?Toisaalta olen varma siitä, että haluan keskeytyksen, jos lapsella todetaan kehitysvamma. Kuulostaa kauhealta, mutta lapsilukumme on suurehko, kaikki lapsemme ovat allergisia ja mieheni on usein monta viikkoa työmatkoilla, joten voimavarani eivät riittäisi.

Kommentit (3)

Vierailija

Nämä pohdinnat ovat aina kovin vaikeita, ja sivusta on vaikea antaa ohjeita.Mutta jos olet sitä mieltä että teet keskeytyksen jos lapsi on vammainen. Niin lapsen menetät silloinkin. Eli en katsoisi sen eroavan lopulta kovinkaan suuresti lapsivesipunktion aiheuttamasta keskenmenoriskistä.

Toki tietysti lapsivesipunktion jälkeisessä keskenmenossa voi menettää myös täysin terveen lapsen,Mutta ilmeisesti kun vammainen lapsi olisi teidän tapauksessa niin suuri rasitus perheelle. Ei riski liene liian suuri.

Vierailija

lapsellani oli sydämessä jotain kalkkimuodostumia näkyvissä, sekä aivoissa oli näitä trisomiaan viittaavia "kuplia" tai jotain..

Lääkäri sanoi aika hyvin, kun pohdimme punktiota: "keskenmenoriski on 1%, mutta jokainen tapahtunut keskenmeno on 100%"

Päätimme, ettemme mene punktioon. Meille syntyi terve tyttö. Vaikkakin välillä aika tuittupää sellainen.. :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat