Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Millaisten ihmisten ei pitäisi mielestäsi hankkia lapsia?

Vierailija

Riittääkö vain se, että sattuu haluamaan lapsen - olipa ikä, elämäntilanne, talaudellinen tilanne tms. mikä hyvänsä?

Sivut

Kommentit (27)

Lainaus:

Miksi tehdä lapsia jos itse ei niitä viitsi hoitaa??
mutta etenkin yli kolmivuotias tarvitsee jo muutakin kuin kodin virikkeitä ja varhaiskasvatusta ammattilaisilta. Lisäksi harva perhe pärjää taloudellisesti, jos toinen vanhemmista jää kotiin.

Enkä tarkoita fyysistä ikää.Lähinnä siis ne, joiden pitää päästä joka viikonloppubailaamaan ja lapsi jätetään vauvasta lähtien hoitoon JOKA viikonloppu ja arkisinkin isovanhemmat auttavat vauvanhoidossa jne.Näitä riittää. Oman veljeni lapsi on juuri tällainen. Vanhempia viiraa edelleen menojalka koko ajan ja lapsi tuntee mummonsa paremmin kuin äitinsä. Mummokin työelämässä vielä. Siitä huolimatta näin. Lapsen päiväkodin juhlaan meni mummo, kun äiti ei "ehtinyt" (ei ollut sopivia vaatteita) jne. Sääliksi käy kun lapset hankkii lapsia eikä kanna minkäänlaista vastuuta.Puolitutun osalta kuulin myöhemmin, että tilanne oli tuollainen, niin oli jättänyt kuulemma 3-vuotiaan nukkumaan yksin ja lähti keskustaan bilettämään. Useammankin kerran. Tuollaisesta ei kai voi tehdä lastensuojeluilmoitusta jälkikäteen kun nyt käsittääkseni toimii "oikean äidin" tavoin? Enkä tosin tiedä ihmisestä kuin etunimen (tuttavan tuttava, jota näen satunnaisesti).

Tällaisia syitä voi olla esim. vaikeat terveydelliset ongelmat ja äidin riskit raskaudessa, alkoholiongelmat, mielenkiinnon puute perhekeskeiseen elämään.Perhekeskeistä elämää voi kuitenkin viettää myös työssäkäyvä isä ja äiti (huom. se ei aina ole 9h hoitopäivä, lapsuus ei lopu 3v ikään). Terveydellisiä ongelmia voivat olla esim. parantumattomat vaikeat psyykksiet sairaudet. Hirveitä riskejä raskaudessakaan ei kannattaisi ottaa, esim jos äiti voi menehtyä raskauden takia.

Lainaus:


Sen sijaan saan kylmiä väreitä ihmisistä, jotka esim. pitkien hoitojen jälkeen saavat muka "toivelapsen", mutta omasta urasta ei kuitenkaan voi tinkiä lapsen hyväksi pidempään kuin 10 kuukautta. On myös ahdistavaa lukea ihmisistä, jotka jopa adoptoivat lapsia ja antavat nämä muutaman viikon tai kuukauden jälkeen vieraalle hoitoon. Varsinkin jälkimmäisess tapauksessa herää kysymys: "Kenen edusta oli kyse?".

vittuilemalla muiden äitien valinnoista av:lla. Täällä hirvittää usein, miten ahdasmielisen, katkeran, ilkeän ja aggressiivisen maailmankuvan osa kotiäideistä lapsilleen välittävätkin.

Tosiaan teinit käsittävät lapset tulonlähteenä, ja kehtaavat vielä sanoa sen päin naamaa. Valtio ei voi oikeen mitään, kun jos maksaa yhdelle pitää maksaa toisellekin.

sellaisten, jotka alkavat 40-vuotiaana miettimään, että ehkäpä lapsi voisikin täydentää tämän kuvion... Ja silti urakeskeisyys jatkuisi. Ja siis jotka haluaisivat VAIN yhden lapsen ja hemmottelisivat tämän pilalle.

Teineille on ihan normaalia hankkia lapsia, kun sitten voi mennä kunnalta vaatimaan ilmaista asuntoa ja elinrahaa. Alle vuoden vanhoille juotetaan cocista tuttipullosta, ja käydään mäkkärissä syömässä päivittäin. Ja jos oikeen panostetaan ja "kokataan" itse, niin se on ranskalaisia ja kalapuikkoja uuniin. Puistossa kiroillaan kovaan ääneen, poltetaan ruohoa ja "isketään" poikia, jotka itse hädin tuskin yli 16 vuoden. Ja jos joku uskaltaa edes vilkaista tätä menoa, aletaan tietenkin haastamaan riitaa.

Toinen ajanviete on hengailla kaupoissa koko päivä, lapset huutaa rattaissa riesana tietenkin. Heille huudetaan turpa kiinni, vitun idiootti! Räkä valuu, silmät on surulliset. Vaatteet on tietenkin tosi coolit, jalassa uusimmat Niket jne. Heille kun äiteys tarkoittaa sitä, että voi käydä ostelemassa söpöjä lastenvaatteita.

Joskus näkee alta 18 vuotiaita tyttöjä, joilla on kolme eriväristä lasta. Ja tällä en ota kantaa ihonväriin muulla tavalla, kuin että näkee, että kaikilla on eri isä.

Surullista, mutta totta. Voisin kirjoittaa vaikka kuinka paljon lisää tätä "ihanaa" esimerkkiä... vaan mitäpä se muuttaa.

- Jos molemmat vanehmmat ovat 100 % urakeskeisiä- ellei ole aukoton lastenhoitosysteemi- ainakin jomman kumman tulee joustaa urastaan- tässä komppaan Jari Sinkkosta, joka on sitä mieltä , että urakeskeisten tulee harkita tarkaan lasten hankintaa j valita lapsi tai ura- päihde- ja vaikeasti mielenterveysongelmaisten

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat