Vierailija

Tänään Iltalehdessä:" Tsunamissa perheensä menettänyt suomalaisnainen tunnustaa olleensa pettynyt, kun apua ei pahimman hädän aikaan tarjottu.- Punainen Risti otti ensimmäisen kerran yhteyttä kesäkuussa, silloinkin kyse oli vertaistapaamisesta. Yhtään euroa en ole keräysten tuotoista saanut, vaikka moni rahaa lahjoittanut tuttavanikin on sanonut, että he osallistuivat juuri meitä suomalaisia auttaakseen.Hän on haudannut kolme perheenjäsentään - kunkin eri aikaan. Omaisille tarjotut hotelliviikonloput eivät häntä ole suuremmin helpottaneet.- Olisin mieluummin vastaanottanut tukea esimerkiksi hautajaiskuluihin."Hjallis H. lisää vielä:" HJALLIS: LISÄÄ SUOMALAISILLE!

Kiekkojohtaja Hjallis Harkimo tyrmistyy kuultuaan, missä suhteessa avustusrahoja on kohteisiin jaettu.Harkimo lahjoitti muun muassa Hartwall Areenan ilmaiseksi käyttöön Aasian hyväntekeväisyyskonsertille.- En pysty arvioimaan, mitä nämä suomalaiset ensisijaisesti tarvitsivat, mutta hautauskulut nyt vähintään."Suomalaisilla on asiat kuitenkin TODELLA hyvin. Jokaisella on mahdollisuus terapiaan, voi olla pitkällä sairauslomalla jne. Kuvitelkaapa indonesialaisten tai vaikkapa srilankalaisten asemaa: siellä he asuvat edelleen telttakylissä. Itse annoin aikanaan tsunamikeräykseen rahaa, ja todellakin odotan, että rahat menevät niille, jotka niitä eniten tarvitsevat. Suomessa maksetaan jo veroja, jotka menevät suomalaisten hyvinvointiin.Kun mun vanhemmat joskus kuolee, mäkin vaadin Punaista Ristiä maksamaan hautajaiskulut. Kuinka paljon ihmiset oikein kehtaavatkaan vaatia?

Kommentit (25)

Tätä juuri paasasin viime joulun jälkeen miehelleni.

Tällaista vain yhden katastrofin uhrien hyysäämistä ja säälimistä en minäkään ymmärrä.

Ja minä kyllä pidän sellaisia ihmisiä hieman varakkaampina ja parempiosaisina,joilla on varaa matkustella esim.juuri Thaimaahan.Eikä sillä,etteikö saisi avustaa,mutta sama käytäntö kaikille onnettomuuden ja surun kohdanneille.vaan " paikallisille" , joilta meni oikeasti kaikki. Turistit kustantakoon omat kulunsa itse. Olen itse sairastunut ja joutunut onnettomuuteenkin ulkomailla, mutta minulla oli vakuutus jonka olin itse maksanut ja joka korvasi aiheutuneet kulut. Eipä tullut mieleen itkeä valtiota apuun!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyseessä on todellakin tilanne, josta nousee ja pitääkin nousta kysymyksiä. Tunnen suurta myötätuntoa tsunamiuhreja kohtaan, ja ymmärrän, että se on ollut hirveää. Silti on ymmärrettävä, että yhtä järkyttäviä kohtaloita on täällä kotimaassakin, mutta niiden jäljiltä ei mitään hautajaiskuluja valtiolta kinuta. Tsunamiuhreista on nyt vain tehty mediassa niin valtavia kärsimysymboleja, että tuntuu, ettei missään maailmassa ole koskaan ollut niin suurta kärsimystä ja tuskaa, kuin tuon tapauksen jäljiltä. Media tarjoaa sosiaalipornoilijoille(joita tässä pullamössömaassamme on riittämiin) jatkuvasti muistutteluja, miten hirveää siellä oli, miten surullista jne. Niin tietysti olikin, mutta kyllä tässä on menty yli kaiken järjen ja hyvän maun myös. Ihminen voi itse ajatella omilla aivoillaan nämä asiat oikeisiin mittasuhteisiin, jos kapasiteettia riittää, ja tällöin on ymmärrettävää, mikä ap:ta ja minuakin risoo.

se loogista, että surraan enemmän tuttuja kuin vieraita, kyllähän kuolema omassa perheessäkin koskettaa eri tavalla kuin kuolema kauempana suvussa tai vaikka tuttavaperheessä. Miksei siis " tuttuja" suomalaisia koskettanut onnettomuuskin järkytä enemmän kuin kaukaiset, muiden maiden kansalaisia kohtaavat kriisit ja onnettomuudet?

Tsunami oli kauhea asia, sitä kukaan tuskin kiistää. Mutta miksi tsunamin uhrit&omaiset laitetaan eriarvoiseen asemaan kuin muut? Miksi heille pitäisi korvata kaikki kun ei muillekaan korvata? Ei muutkaan järkyttyneen asian kohdanneet useinkaan saa minkäänlaista apua (tällä en tarkoita rahaa vaan kriisiapua&terapiaa ym.) ellei sitä itse osaa vaatia. Hyvin usein ihminen jää yksin surunsa kanssa. Nyt ainakin minulle on tullut sellainen tunne että tsunamin uhrit ja heidän omaisensa valittavat kaikesta ja ihmettelevät kun eivät ole saaneet jotain. Mutta ei täällä muutkaan saa!

eli ei suomalaisuhrit tarvitse tsunamiapua vaan paikallisetItse asiassa tsunami teki sen, että muut katastrofit jäi varjoon ja kaikki raha meni sinne. Afrikassa ihmisiä kuolee melekin kuin kärpäsiä mutta kuka siitä välittää kun siellä ei ole eurooppalaisia (varakkaita lomailijoita) kärsimässä... sama juttu Pakistanin katastrofin suhteen.

Mitä suomalaisuhreihin tulee, olivat he tavallisia työssäkäyviä lähimmäisiämme. Eivät rikkaampia tai köyhempiä kuin keskivertosuomalaiset muutenkaan. Edustat hyvin vastenmielistä ajatustapaa kadehtiessasi kuolleilta ja hätää kärsineiltä lapsilta, isiltä, äideiltä ja isovanhemmilta kuviteltua omaasi korkeampaa elintasoa.Häpeäisit.Vierailija:

Lainaus:


Minä en ymmärrä koko tsunamimässäystä. Kaikkialla maailmassa tapahtuu koko ajan katastrofeja ja ihmisiä kuolee kaikkeen koko ajan eikä kukaan mitään apua saa. Tosta vaan tehtiin suuri juttu koska siellä sattui olemaan rikkaita suomalaisia, jotka OMIN RAHOIN lähtivät, prkl, onhan niillä nyt rahaa sitten ruumiskuljetuskin kustantaa pesävaroin kun kerran rahaa on matkatakin!! Hitto kun ärsyttääkin moinen säälittely!!

Ja pientä myötätuntoa hyvät ihmiset. Siellä meni ihan kokonaisia perhekuntia, joista ehkä yksi tai kaksi säästyi. Lueskelin Iltiksestä näitä tarinoita, ja kyllä itku tuli. Hirveitä kohtaloita, varsinkin lasten kuolemat. En menisi kadehtimaan eloonjääneiltä tukea ja avustuksia, joita ei kai ole edes paljon tullut. Niillä, jotka eivät ole kokeneet läheisimpiensä kuolemia, on asiat kuitenkin sata kertaa paremmin.

kaille pitäisi maksaa esim. hautajaiskulut sen perusteella että tsunamin uherja, mutta köyhälle vaikka liikenneonnettumuudessa kuolleelle ei heru mitään avustuksia?

varmaan pystyvät kustantamaan hautajaisetkin. Tylyä ehkä, mutta voihan Suomessa auto-onnettomuudessa kuolleen omaiset olla paljon köyhempiä kuin tsunamissa kuolleen lomailijan omaiset. Miksi toinen tarvitsee avustusvaroja mutta toinen ei?Tk:n omalääkärikin oli sitä mieltä, että kolme päivää riittää sairaslomaa pikkusiskon kuollessa. Terapiaa olisin tarvinnut, mutta jonot olivat pitkät.Hyvä jos tsunamin uhrien omaiset sai terapiaa, mut olisi minullekin ollut tarpeellista!Eikä kukaan avustanut hautajaiskuluissa.

Helppo sanoa,kun ei itse kokenut. Ajattelepa esim. niitä lapsia,jotka jäivät ilman vanhempiaan kokonaan.Eikö yhtään hätkäytä?Pienet ne on murheet sullakin.

Minä en ymmärrä koko tsunamimässäystä. Kaikkialla maailmassa tapahtuu koko ajan katastrofeja ja ihmisiä kuolee kaikkeen koko ajan eikä kukaan mitään apua saa. Tosta vaan tehtiin suuri juttu koska siellä sattui olemaan rikkaita suomalaisia, jotka OMIN RAHOIN lähtivät, prkl, onhan niillä nyt rahaa sitten ruumiskuljetuskin kustantaa pesävaroin kun kerran rahaa on matkatakin!! Hitto kun ärsyttääkin moinen säälittely!!

ei tsunamissa vaan toisella tavalla. Minulla ei ole tullut mieleenikään vaatia yhteiskuntaa maksamaan onnettomuudessa kuolleen mieheni hautajaiskuluja, pesänselvityskuluja saatika terapiaa jota olen saanut (siis ihan yksityiseltä joka maksettu omasta oussista).En siis voi ymmärtää miksi joku tietty kuolintapa oikeuttaisi eriarvoiseen kohteluun niin että joillekin kaikki tulisi kuin manulle illallinen ja toisille ei.

Sama suru se on jos Suomessa joku kuolee vaikka auto-onnettomuudessa kuin jos tsunamissa. Ei se kuolintapa tee asiasta sen surullisempaa&kauheampaa. Joku voi menettää koko perheensä tsunamissa ja joku toinen auto-onnettomuudessa. En ymmärrä miksi noita tsunamin uhreja pitäisi auttaa sen enempää kuin muitakaan. Ei muutkaan apua saa jos eivät ITSE ota yhteyttä johonkin.

hyväkseen ja esiintyvät mediassa niin kuin suruhoito olisi muka joku joka ihmisen oikeus. Tienaavatpa lisää liksaa jos ihmiset vielä tämän uskovat ja varsinkin jos valtio sen maksaa. Kyllähän sen jokainen omaisiaan menettänyt tietää, että siitä aiheesta voi puhua pitkäänkin.

Mielestäni hyvä asia jos tsunamin takia huomataan että millä lailla Suomessa on kriisihoito ym. järjestetty ja miten sitä voisi parantaa. Toivon että tsunamin uhrien omaiset ovat sitä hoitoa saaneet mitä ovat tarvinneet mutta näin ei taida olla. Mutta sitä en ymmärrä jos aletaan jotain hautajaiskuluja, muistomatkoja ym. maksaa tsunamin uhreille.

mutta minua henk. koht. ihmetyttää tämä tsunamin kokeneiden äkkinäinen muuttuminen kirjailijoiksi... jokainen pukkaa kirjaa kokemastaan, eli siis tuosta hetkestä kun tsunami yllätti. jos kirjassa on muutakin (eli henkilön elämää sen jälkeen) niin ketä oikeasti kiinnostaa lukea tuntemattomien elämästä...?mutta siis tästä raha-avustusasiasta... itse soitin silloin spr:n puhelimeen, joka maksoi jotain vajaa 10¿... minua sen rahan menetys ei haittaa tippaakaan mutta ihmettelen suuresti miksei todella hautajaiskuluja esim kustannettu suomalaisuhreille! missä nämä rahat lepäävät......hmmm.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat