bruttotulot 4300 eur, lainaa 170 000 eur

Vierailija

ollaanko ihan hulluja, mutta talo olisi ihana.

Kommentit (13)

Niin ja mainittakoon, että pankki laskee usein, että asumiskuluihin kolmasosa nettotuloista, joten siinä mielessäkään nuo mun laskelmat eivät varmaan edes eroa kovin paljon pankin laskelmista.

Mä lasken elämää usein näin:500 euroa per aikuinen = 1000

400 euroa per lapsi = 400

400 euroa per auto (ei voi olla mikään helmi sittten, että tuo riittää) = 800Näistä tulisi teille nyt siis 2200 ja sen logiikan mukaan teille jäisi 1200 euroa asunnon kustannuksiin. Mikäli haluaisitte jatkossa toisen lapsen, niin sitten pitäisi toisesta autosta luopua, niin nehän menisi sitten suht päittäin ;-)Mitä tuolla 1200 eurolla sitten saa. Veikkaisin, että jos olette ostamassa yli 300 t asuntoa, niin asumiskustannuset on vähintään 300 euroa kuussa. Tällöin lainanlyhennykseen jäisi rahaa 900 euroa. Mikäli lainaa otettaisiin 20 vuodeksi (en näin epävarmoina aikoina enää suosittelisi ottamaan mitään 30 v aikaa, kun inflaatio jyllää ja muutkin elinkustannukset nousee), niin 170000 euron laina tarkoittaisi 1200 e kuukausierää. Eli mielestäni vetäisitte talouden liian tiukalle. Teille sopiva lainamäärä voisi olla ennemminkin 130000 euroa.Minä suosittelen teille, että pysytte nyt nykyisessä asunnossanne ja teette vaikka sen haavelapsen tuohon asuntoon ja makselette samalla loppuja asuntovelkojanne pois ja sitten kun asuntojen hinnat vähän laskee (ei ne nyt enää ainakaan tästä nouse, joten kiire teillä ei ole ostaa), niin sitten vaihdatte "parempaan". Oma arvioni on, että 2-3 vuodessa tilanne on aika toinen kuin nyt. Ja veikkaan, että suunta näkyy vielä tämän vuoden loppupuolella selvemmin.

Meillä brutto tonnin enemmän (netto 3600-3700) ja mietimme, onko reilu 150 000 lainaa meillekin liikaa. Korot ovat nousussa ja inflaatio jyllää.

1) Paljonko nettotulot

- 3200 eur2) montako teitä on perheessä, montako lasta vielä on haaveissa?

- 2+1, haaveissa 1.3) tarvitsetteko 1 vai 2 autoa perheeseen?

- Nyt 2 autoa, mutta tarvetta ei oikeasti ole kuin yhdelle autolle, pitäisi muutenkin myydä pois noista toinen.4) miten varmoiksi koette teidän työpaikat?

- työpaikat on varmoja molemmilla.5) paljonko teillä on laittaa omaa rahaa asuntoon?

- n. 150 000 eur jää käteen lainojen jälkeen jos nykyinen koti myydään.6) mikä on asumismuotonne nyt ja onko se nyt jotenkin riittämätön?

Nyt rivitalo, ei varsinaisesti riittämätön, vaan ennemminkin haave "paremmasta"

[/quote]

Vastaan nyt tähän hivenen vastakysymyksillä, sillä eihän tuommoiseen KUKAAN voi ottaa kantaa jollei tiedä mitään muuta teidän tilanteesta. Tai toki voi ottaa kantaa, mutta onko sellaisilla mielipiteillä mitään merkitystä. Ja ei niiden muiden mielipiteillä voi lainaa lyhentää...Ensinnäkin kukaan ei voi maksaa lainaansa bruttotuloilla vaan kyllä se on nettotuloilla maksettava. On aivan eri asia että tienaatteko 3800 + 500 euroa vai molemmat 2150 euroa kuussa bruttona, että mitä jää käteen.Lisäksi on erilaisia perhetilanteita. Jos lapseton pari on ottamassa lainaa, niin heillä ei varmaan niin paljon _pakollisia_ menoja kuin vaikka kuusilapsisessa perheessä. Myös autojen tarve vaikuttaa jne. Samoin kuin se, että miten turvatut työpaikat ovat ja miten paljon on omarahoitusosuus.Viitsisitkö ap vastailla seuraaviin kysymyksiin, niin sitten voin kertoa, että oletteko hulluja.1) Paljonko nettotulot

2) montako teitä on perheessä, montako lasta vielä on haaveissa?

3) tarvitsetteko 1 vai 2 autoa perheeseen?

4) miten varmoiksi koette teidän työpaikat?

5) paljonko teillä on laittaa omaa rahaa asuntoon?

6) mikä on asumismuotonne nyt ja onko se nyt jotenkin riittämätön?

Eri asia oli 1970- ja -80-luvulla, kun oli säännöstellyt rahoitusmarkkinat. Nyt inflaatio aiheuttaa huomattavaa painetta nostaa korkoja. Lukekaa asiasta tämän päivän Hesarista!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat