Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mikä muutti elämäänne enemmän: 1. lapsen tulo, 2. lapsen tulo vai

Vierailija

vasta suurempi lapsilukumäärä?

Perustele!

Kommentit (6)

Vierailija

Tokan lapsen syntymä ei ollut enää mikään mullistus ja muutenkin kaksilapsisen perheen arki on ollut huomattavasti helpompaa kuin odotin.

Vierailija

Oltiin menevä nuoripari ja lapsen syntymä meidän kuvioihin pisti KAIKEN UUSIKSI kun etusijalla oli lapsi, ei omat menot, harrastukset, elämänarvot, parisuhde... toki ajan kanssa tilanne tasaantui, mutta tottahan se on että kun eka syntyi niin sen jälkeen ei olla enää esim lähdetty ekstempore töiden jälkeen kaljalle/leffaan/shoppaamaan vaan on kiire lapsen luo kotiin tai hakemaan tarhasta. Ei voinnut valvoa aamuyöhön chattaamassa, tai lähteä siltä seisomalta vaikka risteilylle, piti aina miettiä kuka hoitaa lasta tai jos lapsen ottaa mukaan niin tuhat ja sata asiaa mukaan, ennen se oli enemmän "passi ja hammasharja" tyylillä. Esimerkkejä on valtavasti lisää...Toinen lapsi kun syntyi, niin lapsiperhe oli jo muotoutunut, kaksi meni siinä missä yksikin kun oli jo valmiiks rutiinit olemassa, nukkumaanmeno ajat, ruoat ja tottunut siihen, että kaikki isommat jutut vaati järjestelyä (esim matkalle lähtö tai illanistujaiset). Meidän toinen ol koliikkivauva, mutta siitä huolimatta meni helpommalla kun vauvanhoito oli tuttua juttua, kaikkea ei tavinnut opetella a:sta alkean uudelleen.Kolmas oli sitten jo suurempi myllerrys, eniten kai siksi, että kaksi vanhempaa oli jo isompia, alkoi alusta se vauvavaihe valvomisineen, imetyksineen, vaipanvaihtoineen jne ja toisaalta isompien kanssa oli jo muodosunut omat menot (harrastukset) joten kulkeminen ei niihin enää ollut niin yksinkertaista kun piti miettiä onko vauva syötetty, onko mukana vaipat jne. Ja vaikka kuinka oli vauva valvottanut yöllä niin aamulla piti nousta laittamaan koululainen matkaan ja eskari viedä hoitoon kun kahden aijemman kohdalla saattoi nukkua aamula pitkään ja torkkua kotona ne ekat tunnit, nyt piti olla tehokas aamusta saakka.. :)Nyt kun lapset kaikki yli 2v niin helppoa tämä lapsiperhene elämä, menee omissa tutuissa rutiineissaan.

Vierailija

ensimmäinen lapsi meni helposti, ei suurta muutosta. Parsuhde parani

toinen lapsi täysmuutos ja myllistys. Josta kärsi parisuhde, vapaa-aika. Kaikki

Vierailija

Kun toinen tuli, niin olimme jo valmiiksi lapsiperhe. Ei tarvinnut muuttaa asenteita, harrastuksia, asuntoa tai mitään muutakaan. Toisen lapsen hoitaminen on ollut 100 kertaa helpompaa ja lapsista on nyt (2v ja 5v) seuraa toisilleen. Yksi lapsi roikkuu helmoissa koko ajan. Kaksi lasta leikkivät keskenään koko ajan.

Uusimmat

Suosituimmat