Seuraa 

Kommentit (6)

Perusvarustus, puhelinlinja ADSLlää varten lähinnä. Talon sisällä hoidetaan langaton verkko sellaisella " mötikällä" joka ei vaadi erillisiä kaapelointeja. Samoin tulee langaton turvajärjestelmä joka kytketään vain yhteen pisteeseen kiinteänä.Päätös oli sellainen että adsl modeemi sijoitettiin sähkökaappiin ja sieltä data piuhat jokaiseen makkariin. Modeemissa pitää vain olla tarpeeksi paikkoja ja huolehti ettei se lämpene kaapissa liikaa. Nyt pikkuveljet, joilla kannettavat voi tulla kylään ja surffailla rauhassa vierashuoneessa.Langaton verkko alkaa olla enempi tätä päivää, mut halusin kuitenki " langallisen" .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä ei siis varauduttu mitenkään. Langaton verkko on meillä toimiva. Mitään kotipuhelintakaan (turha) meillä ei ole, vain kännykät käytössä.

Meillä 7 puhelinrasiaa ja ensimmäisessä ADSL, jossa suodatettu koko loppu talo. Ensimmäinen rasia on tietoliikennekaapin alla ja sieltä vedetty cat6-data-kaapelit huoneisiin. Noilla saa 1000MB sisäverkon ja erillisellä WLAN-tukiasemalla 54MB langattoman verkon. Tällä hetkellä meidän perheessä on neljä pöytäkonetta ja kaksi kannettavaa. Yksi keittiötietokone vielä tulossa, samoin mediatoistin telkkariin. Toistaiseksi vielä kapasiteetti riittänyt.

Laitoimme tuplapiuhat puhelinrasioihin eli oman pistokkeen datalle sekä toisen äänipuhelimelle.Näin saimme näppärästi ADSL:n dataliittiimeen ilman mitää suodattimia puhelinpuolelle.Kaapelointi tuli tehtyä puhelinpiuhalla eikä parikaapelilla, joten lähiverkkokäyttöön ratkaisumme ei ymmärtääkseni taivu, mutta kuten edellinenkin kirjoittaja totesi, lähiverkon saa nykyään tehtyä langattomasti.

Yksi ratkaisu, luultavasti kohta vanhaa tekniikkaa. Etuna kuitenkin se, että rasiaan voi kytkeä teeveen, puhelimen tai tietokoneen kun päärasiasta sen määrittää, ei siis jarruta sisustamista kun saan hepulin ja käännän huoneen kalusteet taas toisinpäin.Hintaa en osaa sanoa, sisältyi sähkötöihin. Eräs firma tarjosi systeemiä hintaan 4th euroa ja koko talon työt 23 th mutta tuntitöinä sähköt maksoi n 16th ... :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat