Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kovasta äänestä, kun hän huutaa lapsilleen,

opettavaisten lelujen röykkiöstä oven suussa,

turvaviirustä ja -liivistä, kun lapsi pyöräilee...Muita tunnumerkkejä?T. ap

Kommentit (9)

Minut tunnistaa siitä, että puhun lapselle rauhallisesti rikasta puhekieltä, enkä lässytä. Perustelen hyvin kiellot ja rajoitukset. Opetan lapseni ennen kaikkea ottamaan toiset huomioon: leluja lainataan, muita autetaan, sanotaan kiitos, katsotaan silmiin. Empatiaa opetellaan hoitamalla oikeita- ja pehmoeläimiä ja nukkeja, sekä keskustellen erilaissita tunteista.

tunnistan ainakin yhden ammatikseen pienten lasten kanssa työskentelevän. Samaa lässytystä myös kun puhuu aikuisillekin. Ja kaikki asiat selitetään aikuisillekin juurta jaksain. Todella rasittavaa tuollainen, eikö ihminen osaa puhua normaalisti kun eihän lapsillekaan tarvi lässyttäen puhua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuten " meidän Ville saa pelata pleikkaa vain perjantaisin puoli tuntia", mutta käytännössä " niin no, tällä viikolla on kyllä pelannut joka ilta, kun mun on pitänyt saada siivottua ja pestyä ikkunoita"

Voi hitto sitä huutoa, mitä naapurista kuuluu joka ikinen päivä, kun ammattikasvattajamutsi kasvattaa lapsiaan. Välillä kuuluu, kun lapsi huutaa, että "äiti älä". Sitten äiti lähtee ovet paiskoen pihalle niin että koko rappukäytävä raikuu. Jos hän sattuu tulemaan rapussa vastaan, niin ei puhettakaan, että tervehtisi naapureitaan.

Minäkin olen ammattikasvattaja, mutta ei sitä minusta naapuri huomaa. En toitota sitä ja tätä eikä niitä opettavaisia leluja ole röykkiönä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat