Vierailija

Syksyllä koulujen alkaessa jäävät taas äitiys-/hoitovapaalle.Onko tämä ihan oikein jonkun mielestä?

Sivut

Kommentit (201)

1) Vaikka viranhaltija ei palaisi töihin kesäksi, ei palkkaa sijaisellekaan makseta. Rahat kertyvät kunnan säästöksi. Sijaisuus täytetään useimmiten määräaikaisesti lukukauden loppuun, ja sopimus tehdään ennen kuin viranhaltijalla on velvollisuus ilmoitaa työssäolostaan. Erittäin harvoin kuulee sellaisesta, että viranhaltijan palkka olisi menossa sijaiselle, mikäli viranhaltija ei palaa kesäksi työhön, itse asiassa en tällaisesta ole kuullut muualta kuin anonyymeista nettikeskusteluista.2) Sijainen tietää sopimusta tehdessään, että hänet on palkattu lukuvuoden loppuun asti. Hänellä on myös mahdollisuus hakea muita kuin lukuvuoden loppuun päättyviä töitä. Monella muullakin alalla on nykyisin niin, että uran alkupuolella tehdään pätkätöitä.3) Viranhaltijalle kertyneitä lomapäiviä ei voi käyttää muulloin kuin kesäaikana, ts. ne saa käyttöön ainoastaan palaamalla lomakauden aikana töihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos kerran opettajilla ei ole muuta mahdollisuutta pitää lomia (äitiyslomien yhteydessä pois) kun kesäaikaan, niin silloin sitten pitävät. Kuinkahan moni meistä muissa ammatteissa toimivista jättäisi lomansa pitämättä vastaavasta itsestä riippumattomasta syystä? Se, mitä opettajat kesällä noin ylipäätään tekevät onkin toinen aihe sinänsä, ja siitähän täällä on tapeltu useaan otteeseen..Vika on systeemissä tässä loma-asiassa.t. eräs jolla aineeopen pätevyys mutta toisaalla töissä

Lainaus:

Varmaan tiedät myös, että kaikki kesäksi "töihin palaavat" eivät laadi opsia?Pitäisikö mielestäsi sijaisten olla ilman palkaa kesän ajan tästä ops-syystä?
Kunhan nyt oli esimerkki. Nähtävästi se ei sinulle kelpaa, kun viimeinen kommentti oli noin naurettava. Eihän sijaisten mielestä ops:n tekeminen mitään työtä olekaan... No, meillä on kesän aikana tehty esim. valmistautumista seuraavaan lukukauteen, jos viranhaltija palaa syksyllä töihin, arviointipapereiden ym. kehittämistyötä, koulutuksia, jne. Kelpaako?

ei kaikki aina ole sitä miltä ulospäin näyttää.Ehdin työskennellä 9 vuotta kielten opettajana, ja vaikka lähdinkin koulurakennuksesta kotiin klo 12-16, menin kotiin tekemään - surprise - töitä. Ihan jatkuvaa kokeiden laatimista, kokeiden korjaamista, vihkojen ja aineiden korjaamista, arvosanojen antamista, opetussuunnitelmatekstien laatimista, tuntien suunnittelua. Oppitunneillako nämä työt sinun uskomustesi mukaan tehdään?

Lukukaudet töissä, kesät työttömänä tai kesätöissä. Vaikka siis tekee täysipainoista opettajan työtä aivan samalla tavalla kuin ne, joille maksetaan koko kesältä palkkaa.

[quote]

.[Sijaisen tunnit ovat hänen omia tuntejaan, eikä hän saa korotettua palkkaa/i]mutta ihan oikeaa tietoa tästä on. Tosin on mahdollista, että jotkut kunnat eivät sopimusta tältä osin noudata, en voi tietää. Mutta näin se oikeasti menee. Ei ole kauaakaan kun kaveri laski tosi kovasti, että kumpi kannattaa sivutoimuus (= sijaisen palkka, ei palkaa kesältä, mutta ansiosidonnainen kesäajalta) 15h/ viikko vai päätoimisuus 16h/viikko (sisältää kesäajan palkan, mutta muina kuukausina palkka putoaa huomattavasti) 155

Kaivoin huvikseni vielä edellisen palkkalaskelman, siinä omaan virkaan liittyvät ylitunnit 34,16 e, toisen sijaisuus 37,37 e eli tuo joka tunnilta, jotka opetusvelvollisuuden ylittää ja siinä se ero vuoden mittaan täyttyy. Eli en men lakkoon tämän asian takia. Toki, jos palkka olisi sama koko vuoden, ero olisi merkittävä ja epäoikeudenmukainen.

Eiväthän nämä kaksi asiaa voi olla toisensa pois sulkevia asioita? Pakkoko aina on tapella, että ei muutkaan saa, kun ei meilläkään oo...Opettajilla pitkät lomat ovat siis jo saavutettu etu ja niitä tuskin tullaan poistamaan, jotta joku toinen ala saisi parempaa palkkaa. Tässä ketjussa oli kyse siitä, miten nuo lomat jaetaan viranhaltijan ja sijaisen kesken.Jos joku ei tajunnut...

Siis oikeasti et voi luulla, että ops on jotenkin se vaativin osa open työtä. Ops:han on teoriaa, käytäntö on sitten koulussa ja se vaatii opelta todellista osaamista. Kaikki opethan ei mitään ops:ja edes laadi (tai kopioivat vanhaa vuodesta toiseen) ja silti pärjäävät työssään. Tottakai opettajankoulutuksessa/auskoltoinnissa opetetaan, miten asiat pitäisi hoitaa ja näinhän se onkin, että hyvät suunnitelmat on hyvä pohja. Silti se työ tapahtuu luokassa ja luokan mukaan. Ei opettaja voi suunnitelmia laatiessa tietää, mikä odottaa ja se onkin open työn rikkaus ja raskaus, että joutuu improvisoimaan ja lukemaan lapsia.Monen monia opeja on nähty, joilla on hyvät paperit ja tekevät upeita suunnitelmia, mutta silti homma ei toimi. Sitten taas toiset pystyy pienemmällä suunnittelulla viemään tarvittavat asiat läpi loistavasti.Tää vaan on oikeasti uskomatonta, että ops:n tekeminen on nyt sitten se vaikein osuus open työtä...:) Eikös noita ops:ja voisi kopioida netistäkin?:)jos haluaa tehdä sen huolella. Itse olen ollut laatimassa sekä valtakunnallista että oppilaitoskohtaista ops:a, ja kyllä se on vaativaa ja aikaavievää työtä. Vaatii sekä substanssi- että pedagogista osaamista, ja riittävää perehtyneisyyttä asiaan. Sijaiset voi olla muodollisesti päteviä, kyllä, mutta on näihin pedagogisesti pätemättömiinkin törmätty aika monta kertaa. En katso, eikä katso johtokaan, että tällaisella henkilöllä olisi valmiuksia ops:n laatimiseen. Sentään se opetus, mitä se sijainenkin vetää, perustuu ops:iin.

[/quote]

Mielestäni se on väärin, mutta näinhän jokainen viranhaltija toimii, vaikka omatunto muuta käskisikin...Mutta syy on järjestelmässä, ei viranhaltijassa. Jos viranhaltija ei "palaisi" kesäksi töihin, ei se tarkoittaisi sitä, että sijainen saisi palkan kesältä. Useissa kunnissa on kuitenkin rehtorin päätettävissä maksetaanko palkka kesältä myös sijaille.

Lainaus:

Harvinaisen epäloogista argumentointia pätevältä viranhaltijalta. Siirryt aiheesta ihan toiseen. Väänsin sinulle rautalangasta, että aina ei ole virkoja tarjolla, vaikka olisi miten pätevä opettaja.Terveisin

opettaja
Itsehän nostit asian esille. Minä eikä muutkaan opettajat voi sille mitään, jos pikkupaikkakunnilla ei ole virkoja niin helposti saatavilla kuin isoissa kaupungeissa. En tajua, miksi yrität tästä vääntää rautalangasta, sillä eiköhän tuon pitäisi olla kaikille selvä asia, kuten kaikissa muissakin työmahdollisuuksissa.

nyttenkään opettajilla ei ole oikeutta keskeyttää hoitovapaataan koulun lyhyiden lomien ajaksi. Muutoshan voisi olla esim. sellainen, että hoitovapaan voi pitää kahdessa osassa, mutta keskeytys ei voi sijoittua kokonaan koulujen loma-ajoiksi, mikäli hoitovapaalle palataan. Oiskos tästä jotain käytännön ongelmia, ei oikein aivot toimi.

vaikka vastustankin niitä monessa tapauksessa. Vaikka itse en ole koulussa töissä, näen silti ongelmana sijaisten tilanteen. Voithan verrata kaikkia vaikka köyhään ja kuolemansairaaseen jne. niin sillä vertailukohdallahan kaikki ongelmat on poissa, vai?

Lainaus:

Lainaus:

Lukukaudet töissä, kesät työttömänä tai kesätöissä. Vaikka siis tekee täysipainoista opettajan työtä aivan samalla tavalla kuin ne, joille maksetaan koko kesältä palkkaa.
että saat sentään suurimman osan vuodesta tehdä säännöllistä päivätyötä, jossa moni päivä on vielä kaiken lisäksi lyhyempi kuin 8 tuntia. Minä pätkätyöläinen akateeminen olen töissä muutaman kuukauden pätkiä, joskus yhden päivän varoitusajalla. Joskus voidaan jopa soittaa kotiin, että ei tarviikaan huomenna tulla, mistään lomista ei ole mitään tietoa, ei sairauslomia, ei kesälomia, ei talvilomia, ei palkallisia äitiyslomia, jne. Ihme vinkumista. Ajatella, että tuollaiset vinkujat kasvattavat tämän maan lapsia.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat