Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kävimme eilen miehen kanssa syömässä kahdestaan vähän paremmassa ravintolassa. Kateellisina katsoimme paria perhettä, jossa oli useampiakin alle kouluikäisiä lapsia jotka istuivat koko ruokailun ajan kauniisti ja hyväntuulisina paikoillaan.Meillä on vilkkaat 3- ja 6-vuotiaat pojat, eikä muiden asiakkaiden ruokarauhan takia tulisi pieneen mieleenkään viedä heitä mihinkään " oikeaan" ravintolaan syömään. Paikoillaan pysyminen 10 minuuttia kauempaa on sula mahdottomuus, ja jos heidät siihen komennetaan, alkaa ikävän kuuloinen kitinä ja marina. Tai sitten he alkavat turhautuneina kinastelemaan keskenään jostakin älyttömyydesstä.Laivan seisovassa pöydässä ollaan pari kertaa käyty, mutta se on eri asia kun pöydästä on tarkoituskin nousta säännöllisesti hakemaan ruokia ja juomia. Á la carte -meininki odottelemisineen on sen sijaan täysin out of question.Pitäisiköhän sitä vaan alkaa käydä lasten kanssa syömässä ulkona välittämättä siitä, että ekat kerrat ovat täynnä kanssaruokailijoiden murhaavia katseita? Olen nimittäin ajatellut, että vaikka lapset pitäisivätkin melua, pois ei kannata kesken lähteä sillä silloinhan lapsen huono käytös tavallaan palkitaan: liikkeelle hän halusikin lähteä.Voisiko joku kertoa vinkkejä miten meneväinen lapsi koulutetaan mallikelpoiseksi ravintola-asiakkaaksi?

Kommentit (9)

mutta en anna heidän juoksennella leikkinurkkauksiin. Olen opettanut että siellä nimenomaan syödään, ei leikitä. Ja kun ollaan oltu kahvilassa tai hiebommassa ravintolassa, ovat kyllä jaksaneet käyttäytyä.

Eli että teidän kiltit lapsoset yhtäkkiä sekoaa ravintolassa? Suosittelen katsomaan niitä Supernanny-ohjelmia, niistä saa hyvää osviittaa. Vaatikaa lapsilta aina hyvää käytöstä. Kyllä se sitten ravintolakäynneissäkin lopulta näkyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos eivät ole tottuneita ravintolassa kävijöitä, niin lupaatte hyvästä käytöksestä jotain mukavaa (esim. hyvän jälkkärin tms). Jos eivät käyttäydy hyvin, niin sitten todella jätätte palkitsematta ettekä lipsu tästä. Käykää muutaman kerran suht tiheesti...eivätköhän he kohta opi. Lisäksi voisi etukäteen hieman kertoa ravintolakäyttäytymisestä yleensä ja miksi on tärkeää syödä nätisti ja suht rauhallisesti. Ja vähän uhkaillakin, että tarjoilijat tulevat sanomaan, jos eivät tottele. Voisitte jopa mennä niin pitkälle, että kerrotte tarjoilijallenne tilanteestanne ja pyytää häntä tulla " ojentamaan" lapsianne, jos meno yltyy liian villiksi ;-)

Nuo pallomeret on... syvältä. Me ollaan kanssa treenattu ravintolakäyttäytymistä hampurilaispaikoissa, huoltoasemilla (matkustetaan paljon etelä-pohjoinen suunnassa) ja rennommissa ravintoloissa. Poika on nyt 3-vuotias ja jaksaa ihan hyvin keskittyä " oikeassa ravintolassa" , mutta kun mennään jonnekin abc:lle niin johan vinkuu pallomereen tai leikkinurkkaukseen. Närkkii ruokaansa 0,5% annoksesta ja sitten on ns. maha täysi. Olen yrittänyt selittää, että syödään eikä leikitä jne. mutta ei auta.Mutta varsinaiseen kysymykseen vastaisin, että harjoittelemalla se varmaan luonnistuu. Ellei koskaan käy missään ravintolassa, niin kuinkas siellä oppisi käyttäytymään.

Ne ikäänkuin kertovat lapselle, että paikassa on tarkoituskin käydä leikkimässä. Sano siinä sitten lapselle, että " joo on täällä pallomeri mutta se on vain katselemista varten.."

kai se on sitten helpompaa aloittaa toi lasten ravintolakoulutuskin, kun ei ole muita vaihtoehtoja kuin ottaa AINA lapset mukaan joka ikiseen paikkaan.

...ei oo vastausta, mut kerron, että olemme käyneet vajaan 2v lapsemme kanssa ravintolassa ja käyttäytyminen on tyypillistä tuon ikäiselle. välillä tulee itkua jos jokin harmittaa ja syöminenkään ei ole niin siistiä.oon kyllä miettiny, että häiritsemmekö toisia ravintolassa olevia asiakkaita ja olemmeko ravintolalle epätoivottuja asiakkaita. toisaalta olemme kuitenkin maksavia asiakkaita. ja siitä olen pitänyt huolen, että vaikka ruokailu ei olekaan niin siistiä aina, niin ruokailun jälkeen jätämme jälkeemme mahdollisuuksien mukaan siistin pöydän mukaan lukien pöydän alustan. helpottanee tarjoilijan työtä ruuhka-aikoina.itsekin ihailen perheitä, joissa lapset osaavat käyttäytyä. en vaan tiedä miten sellaisia lapsia kasvatetaan.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat