Seuraa 

Nuha ollut jo parisen viikkoa, ja yskänkin raasu on saanut alkuviikosta.

-mutta, mistä tiedän onko vauvalla hengitys vaikeuksia?

Kommentit (11)

Meillä 10 kk ja on kanssa flunssassa. Soitin neuvolaan, mutta olivat sitä mieltä, ettei ole syytä huoleen. Nyt on rs-viruksen lisäksi liikkeellä paljon muutakin. Voisitko soittaa neuvolaan tai johonkin kaupunkisi neuvontapalveluun ja kuvailla oireita, niin osaisivat sanoa kannattaisiko lähteä näytille?

On selkeästi kipeän oloinen, ei kuitenkaan kuumetta. Limaa on paljon kurkussa ja nenässä tietenkin, ruoka maistuu kuitenkin suht hyvin, varsinkin lusikkaruuat paremmin kuin maito, ilmeisesti on hankala hengittää samalla kuin imee.

-Käytiin jouluaattona polilla, kun vauva oli kovin itkuinen, nuha oli jo silloin, mutta lääkäri ei löytänyt mitään. Nyt on siis lisäksi se yskäkin.

Ajattelin tässä höyryhengittää vauvaa ja laittaa sipulia sänkyyn, jos ei huomenna parempi, niin sitten ainakin soitan ja kysyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Vauvan kanssahan ei oikein voi löylytellä. Meillä on käyty saunassa, mutta lähinnä vain kokemuksena otettu ja tutustuttu, alalauteilla. En usko että se nuhaan auttaa niin hyvin kuin höyryhengitys, itse kokeilisin sitä. Pesuhuoneessa vaan kuumaa vettä laskemaan ja kun on kunnon höyryt niin sisään vaan. Älä ole liian kauan, esim. 5 min. Tuttavan lapselle kävi vaarallinen tilanne kun limaa irtosi vauhdilla ja meinasi hengitys stopata, tuli kiire... Muuten hyvä keino, kun ei liikaa innostu.

Kukka ja enni 4,5 kk

Ameliini:

Lainaus:


Joo ei tietenkään ollut tarkoitus vauvaa koviin löylyihin viedä. Meillä on saunassa vaan sellainen höyrystin (kuin turkkilaisessa saunassa) joka kuitenkin vaatii hiukan lämpöä toimiakseen (n.50 astetta) ja ajattelin että voisiko sitä kokeilla?

-Taidan kuitenkin jättää nyt kokeilematta, jos olette sitä mieltä.
Niin no en tunne tuollaista höyrystintä, mutta yleensä tosiaan tuo pelkkä kuuma suihku saa aikaan hyvän höyryn, joten kokeilisin nyt ainakin ensimmäiseksi sitä.Joo ei tietenkään ollut tarkoitus vauvaa koviin löylyihin viedä. Meillä on saunassa vaan sellainen höyrystin (kuin turkkilaisessa saunassa) joka kuitenkin vaatii hiukan lämpöä toimiakseen (n.50 astetta) ja ajattelin että voisiko sitä kokeilla?

-Taidan kuitenkin jättää nyt kokeilematta, jos olette sitä mieltä.

Höyryhengitys auttaa useimmiten jonkun verran kun se saa limat liikkeelle, tosin perinteinen vadillinen kiehuvaa vettä kasvojen alle ja pyyhe päähän ei ole suositeltavaa palovammariskin takia. Kylppäriin kuumat vedet valumaan ja sinne vauva sylissä istumaan on varmaan turvallisin ja mukavin. Niistäjä kannattaa ottaa mukaan että saa nenän äkkiä tyhjäksi :) Pieni hytkyttely ja lapaluiden välistä taputtelu irroittaa myös limaa, ja pystyasennossa pitäminen helpottaa hengittämistä.

Meille ainakiin terveysneuvonnasta sanottiin että sauna päälle ja vähän lämpöä sinne ja märäksi kastelu. Siten pitäisi tulla hyvä höyry sinne ja vauvan kanssa istumaan alalauteille. Ja vauva meilla tuolloin oli 7-8 kuukautta vanha.

mulle terkkari sanoi, ettei oo syytä huoleen jos syö ja touhuaa. Toki nyt nukkuu tavallista enemmän eikä jaksa valvoa yhtä pitkiä pätkiä kuin terveenä, mutta hyvähän se oiskin nukkua. Juomaa tarvis saada jollain konstilla alas. Meillä ei maistu kiinteä ruoka niin hyvin kuin terveenä, mutta imetys maistuu.Saunaan ei saa viedä noin pientä eikä muutenkaan yskäistä, koska voi vain pahentua. Kylppärissä voi kuitenkin höyryhengittää. Meillä ei ainakaan kovin kauan tarvi pitää suihkua kuumalla auki kun on jo hyvät höyryt.Laitan ennen imetystä nenään keittosuolatippoja ja sitten imen räkää pois.

Hyväksihavaittu

Saa tietenki viedä saunaan, ei ne höyryt siellä eroa mitenkään suihkun höyryistä... Samaa vesihöyryä. Oleellista on se lämpötila, eli tosi miedot löylyt vaan heti kun kiukaalta jotain alkaa tulemaan

Äippä

Soitin itse neuvolaan kysyäkseni, koska on aika viedä lääkärin paikkeille kun vauvalla kova yskä. Hän kertoi, että turha murehtia niin pitkään kun vauva jaksaa kiinnostua leluista, syö ja saa nukuttua. Vasta kun yskä häiritsee selvästi yö unia niin, että lapsi herää jatkuvasti itkemään on aika soittaa lääkärille aika. Yhtenä sanoi myös, että jos vauva kuulostaa hengästyneeltä koko ajan, on hyvä mennä näyttämään.

Mutta kun syö, nukkuu ja jaksaa kiinnostua on kaikki hyvin, jos kuume ei nouse.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat