Vierailija

Joko 3-vuotiaalle voisi? Ja miten pitkät sukset ja sauvat suhteessa lapsen pituuteen?Kiitos!

Kommentit (8)

Ei liian pitkiä suksia, lyhyillä helpompi opetella, max 10-15 cm lasta pitemmät.Sauvoissa sama sääntö kuin aikuisilla pituus x 0,85

Usein kuulee tuota, että pitää olla monot ja side, että voi oppia hiihtämään. No jaa. Totta on, että nykymuotista latuhiihtoa opetellessa pitää olla latusuksetkin, siis kärkisiteellä. Toisaalta hiihtelen itsekin sekä ladulla että metsässä, metsässä hervottoman pitkillä metsäsuksilla, jotka vedetään kumisaappaaseen kiinni niillä remmisiteillä... Ja kyllä niilläkin hiihtää voi. Suksen hallinta on tietysti helpompaa kärkisiteillä, mutta jos lapsella on tukevat ja hyvin istuvat kengät ja siteet on säädetty oikein, niin kyllä remmisiteetkin ovat ihan ok. Ainakin, jos harjoituslatu on epämääräinen pihalle itse taaperrettu polku... Ajetulla ladulla kärkisiteellisessä suksessa on varmaan enemmän mieltä.Suomupohjasuksia (lapselle, ja aikuisillekin metsähiihtoon) kannatan lämpimästi!Mutta hiihtäminen on oikeastaan hauskempaa metsässä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ainakin, jos lapsi on itse kiinnostunut. Meidän 2-vuotias tyttö sai joululahjaksi hartaasti toivomansa sukset, ja pysyi niillä yllättävän hyvin myös pystyssä (tasamaalla). Hänelle ostettiin pienimmät saatavilla olleet sukset, 100-senttiset, jotka varmasti käyvät vielä ensi talvenakin... Pienellä lapsella sukset saavat olla suhteessa paljon lyhyemmät kuin aikuisella, koska oikeasta hiihtämisestä ollaan vielä kaukana ja lyhyempiä suksia on helpompi hallita. Sauvan mittaa voi arvioida mittaamalla etäisyyden lapsen kädestä maahan, kun käsi on noin 90 asteen kulmassa (tai ehkä vähän pienemmässä, hiukan yläviistoon).

Jos mahdollista, osta ns.suomupohjasukset, joita ei siis tarvi voidella, luistavat aivan tarpeeksi, eikä pieni heti pyllähdä joka nyppylässä. Ja tosiaan, kannattaa ostaa siteelliset sukset ja hiihtokengät (joita muuten löytyy kirppareiltakin edulllisesti). Paljon mielekkäämpää touhua alusta asti.

.. ei löydä kirpparilta edullisesti. olen lähikirpparilla katellu hintaa 25 eur suksista, jotka prismasta saa 29 eurolla.saattaa toki olla lähes käyttämättömät, mutta silti.jään seurailemaan, jos tulee myöhemmin edullisempia niin ostan. meidän poika vielä vajaa 2 v, niin ei oo kiire asialla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat